Alle projecten

Wildlife

Medisch

Ga met een groep

De start van jou avontuurlijke reis vol Impact?

Vrijwillig Wereldwijd neemt je mee op reis! Een avontuurlijke reis waarbij je positieve impact kunt maken, jezelf kunt ontwikkelen en nieuwe culturen leert kennen, dit samen met een leuke groep leeftijdsgenoten die wel eens vrienden voor het leven kunnen worden.

In de weekenden organiseren we mooie tripjes zodat je nog meer van het land en de cultuur gaat leren kennen. Onze vrijwilligers zijn de helden van onze community! Helden die geloven dat we met positieve energie een impact op de wereld kunnen maken, zodat de wereld er elke dag een beetje mooier uitziet.

Bij Vrijwillig Wereldwijd begrijpen wij dat je misschien nog met vragen zit. Hoe moet ik dit organiseren? Er zijn zoveel aanbieders, waarom zou ik met jullie meegaan? Is het veilig? Ben ik alleen? Zit ik wel met leeftijdsgenoten? Welk project past het best bij mij?

Het goede nieuws! Wij gaan je helpen met al je vragen! We ondersteunen onze vrijwilligers voor vertrek, tijdens het vrijwilligerswerk en als ze terugkomen. Vrijwillig Wereldwijd is meer dan een vrijwilligersorganisatie, het is de community voor mensen die impact willen maken. Mensen of "helden" zoals jij! Wij gaan ervoor zorgen dat jouw reis een groot succes wordt!
 

Zo pak je het aan in 3 handige stappen!


1 - Maak een vrijblijvende afspraak zodat we alle mogelijkheden en wensen goed kunnen bespreken. Dit gesprek is met Daan van Vrijwillig Wereldwijd en hij weet echt alles over de projecten en onze bestemmingen. Dus jij weet na het gesprek precies welk project en welk land het best bij jou past! 

2 - Schrijf je in bij Vrijwillig Wereldwijd, de impact community! Je wordt nu onderdeel van de community waar je de informatiebrochure gaat vinden waar alle stappen qua voorbereiding precies staan omschreven. Heb je toch nog vragen? Geen probleem, wij zijn er om je bij elke stap te ondersteunen.

3 - Stap in het vliegtuig. Dit is alles wat je hoeft te doen. Als je aankomt op de bestemming staat ons team al op je te wachten en haalt je op van de luchthaven. Die zullen je vervolgens naar het vrijwilligershuis brengen waar je de andere vrijwilligers zult ontmoeten. De volgende dag krijg je een rondleiding en zul je de projecten en de omgeving te zien krijgen. Ons team ter plaatse is er altijd om jou tijdens je periode te ondersteunen en ervoor te zorgen dat jouw avontuur een groot succes wordt.

Je hebt dit stuk waarschijnlijk gelezen omdat je nu of binnenkort de mogelijkheid hebt om een avontuur als dit aan te gaan. Mijn advies: doe het! Voor je het weet zit je vast aan verplichtingen zoals een nieuwe studie, werk, kinderen en zit je met de gedachte: had ik maar...

Zet nu de eerste stap van deze reis die op meerdere vlakken life changing zal zijn. Plan nu een vrijblijvend gesprek en krijg vast antwoord op al je vragen!

Waarom Vrijwillig Wereldwijd

Vrijwillig Wereldwijd is echt persoonlijk. Wij doen dit omdat wij weten wat het ons gebracht heeft en willen dat doorgeven aan zo veel mogelijk mensen. Jij bent het middelpunt van onze organisatie. Vrijwilligers zijn echt onze helden die het verschil maken. Als organisatie zorgen wij voor de randvoorwaarden zodat dit mooie avontuur gegarandeerd een succes gaat worden!

Vrijwillig Wereldwijd bestaat al meer dan 20 jaar en heeft al meer dan vierduizend vrijwilligers begeleid. Wij weten daarom, als geen ander, wat de vrijwilligers nodig hebben en hoe wij de vrijwilligers moeten begeleiden. Zodat zij, onze helden, elke keer weer de geweldige dingen kunnen doen die echte impact hebben en de wereld elke dag een stukje mooier maken.

Vrijwillig Wereldwijd is meer dan een vrijwilligersorganisatie. Het is een community voor mensen die hun positieve energie willen stoppen in het maken van positieve impact. Ook bij terugkomst blijf je, alleen als je dat wil natuurlijk, onderdeel van onze community en kun je blijven meehelpen en meesparren om zo veel mogelijk nut te creëren in de wereld.

ONZE VOORDELEN

Juist op zo’n plek kreeg ik het gevoel dat ik echt iets kon betekenen en een verschil kon maken, al is dat misschien maar een klein verschil

Heel langzaam drong het tot me door hoe onwijs creatief het ziekenhuispersoneel hier was. Het voelde echt alsof ik ook iets toegevoegd had en dat was super tof.  Ik heb een onwijs toffe tijd gehad en ga ik iedereen en alles enorm missen.

Jessie in Ghana Medisch project
Jessie in Ghana Medisch projectLees hier haar ervaring

Met tranen in mijn ogen heb ik afscheid genomen en mijzelf de belofte gemaakt dat ik ooit nog eens terugkom op dit prachtige project. Ik heb geleerd dat ik meer moet genieten van het moment en niet alleen naar de toekomst moet kijken.

Dorien vrijwilligerswerk op Zanzibar
Dorien vrijwilligerswerk op ZanzibarLees hier haar ervaring

Iedereen in het ziekenhuis was heel vriendelijk, behulpzaam en bereid om op al onze vragen te antwoorden. Wij hebben de begeleiding als zeer positief ervaren en zouden dit project zeker aanbevelen aan toekomstige vrijwilligers. Het was een onvergetelijke ervaring!

Laurien en Hanne medisch vrijwilligerswerk
Laurien en Hanne medisch vrijwilligerswerkLees hier hun hele ervaring

Al met al heb ik zo’n onwijs gave tijd gehad hier, die ik op geen enkel andere manier had kunnen mee maken. Vrijwilligerswerk is voor mij het delen van ervaringen. Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer voldoening je er ook uit kan halen.

Damian Nieuwenhuis Sri Lanka
Damian Nieuwenhuis Sri LankaLees hier zijn ervaring

Ik ben net terug van mijn reis naar Zuid-Afrika en ik vond het wel even leuk om nog wat van mij te laten horen. De afgelopen drie maanden waren namelijk fantastisch.

Kim Nijland in Zuid Afrika
Kim Nijland in Zuid AfrikaLees hier haar ervaring

De reis is goed voorbereid, ter plaatse is alles goed geregeld, problemen worden direct en adequaat opgelost, tijdens de reis houdt vrijwillig wereldwijd regelmatig contact en is goed bereikbaar.

Marjan Alting in Peru
Marjan Alting in PeruLees hier haar ervaring

Ik heb de mensen ervaren als mensen die echt hart hebben voor de organisatie. Alles is tot in de puntjes geregeld en ze staan altijd klaar voor de vrijwilligers. verder is het een ontzettend mooie ervaring om mee te maken, je leert zo veel over jezelf maar ook over een ander land en een andere cultuur.

Maike Hagmolen in Sri Lanka
Maike Hagmolen in Sri LankaLees hier haar ervaring

In maart 2019 heb ik (samen met mijn vriend Tijmen) voor 4 weken vrijwilligerswerk gedaan bij het Social project in Thailand. De meest bijzondere ervaring in mijn leven tot nu toe!

Naomi Vrijwilligerswerk Thailand
Naomi Vrijwilligerswerk ThailandLees hier haar ervaring

De organisatie Vrijwillig Wereldwijd is erg behulpzaam, goed bereikbaar en proberen zo snel mogelijk al je vragen te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor de contactpersoon in Nepal.

Akkelien basisschool Nepal
Akkelien basisschool NepalLees hier haar ervaring

Vrijwilligerswerk is namelijk veel meer dan enkel en alleen het bieden van die helpende hand. Het uitwisselen van culturen, tradities en gewoontes vormen echter ook een niet te verwaarlozen onderdeel. Kortom; verrijk een ander, verrijk jezelf.

Voor mij was het vrijwilligerswerk en het rondreizen in Ghana een prachtige ervaring en ik zou het zeker aanraden aan anderen om te gaan doen.

Agnetha studie geneeskunde
Agnetha studie geneeskundeLees hier haar ervaring

Het is goed om te zien hoe goed wij het hier hebben, als je terug komt waardeer je veel meer. Ook voor je persoonlijk vlak is het goed om een keer een zelfstandige reis te maken en daar te werken.

Jenice bevallingskamer Ghana
Jenice bevallingskamer GhanaLees hier haar ervaring

Het land van de mooie bomen, lachende mensen, dansende mensen, van de waterzakjes. Je moet het meemaken om de echte cultuur te voelen, het is geweldig!

Door deze weken vrijwilligerswerk te doen, heb ik veel geleerd over het project en over alle moeite die zij hierin stoppen. Zodra je de opvang binnenloopt voel je je welkom. Niet alleen door het personeel maar ook door alle 60 kinderen die op je af komen rennen.

Mijs in Guatemala
Mijs in GuatemalaLees hier haar ervaring

Ik zou dit project dan ook van harte aanbevelen aan andere vrijwilligers die net als ik echt een verschil willen maken. Kom uit je comfort zone en beleef wat voor moois je kunt doen voor de mensen in een kliniek als deze.

Marissa vrijwilliger Guatemala
Marissa vrijwilliger GuatemalaLees hier haar ervaring

De begeleiding vanuit Nederland, maar ook in Sri Lanka, vond ik echt top. Ik heb mij enorm veilig gevoeld dankzij de mensen om mij heen. Echt een geweldige ervaring en een top tijd gehad!

Marlous Aardenburg vrijwilliger Sri Lanka
Marlous Aardenburg vrijwilliger Sri LankaLees hier haar ervaring

Ik ben Vrijwillig Wereldwijd en de organisatie in Zuid Afrika en de andere vrijwilligers in het vrijwilligershuis erg dankbaar voor de fantastische ervaring en de kansen die ik heb gekregen!  

Esther Tachelet vrijwilliger Zuid Afrika
Esther Tachelet vrijwilliger Zuid AfrikaLees hier haar ervaring

Ik heb een ontzettend leuke tijd in Ban Nong Phong, Thailand gehad! Ben je op zoek naar een goede organisatie en een leuke plek op de wereld? Zoek dan niet verder!

Caroline Nguyen vrijwilliger Thailand
Caroline Nguyen vrijwilliger ThailandLees hier haar ervaring

Vanaf het begin ben ik vol liefde ontvangen door de bewoners en de vrijwilligers van het kamp. Het feit dat alle bewoners van het kamp zo dankbaar waren zorgde ervoor dat het werk mij erg veel voldoening gaf.

Iris van Marle vrijwilliger Griekenland
Iris van Marle vrijwilliger GriekenlandLees hier haar ervaring

Ik heb het verblijf, het werk, de bevolking en de organisatorische omstandigheden als heel prettig ervaren. Alles is super goed verlopen.

Carmen Prevoo vrijwilliger Sri Lanka
Carmen Prevoo vrijwilliger Sri LankaLees hier haar ervaring

Mocht je ooit nog twijfelen om op reis te gaan met vrijwillig wereldwijd, zou ik het zeker doen! Het is absoluut de moeite waard. Het was voor mij een reis om nooit meer te vergeten. De dingen die je hier leert, kun je in Nederland nooit leren.

Meike Horstink jongerenreis Java Bali
Meike Horstink jongerenreis Java BaliLees hier haar ervaring

De kinderen zijn echt heel bijzonder en heel lief, zo zacht en open naar nieuwe vrijwilligers. Dit heeft mij dagelijks een warm gevoel gegeven en een gevoel van waardering.

Mijs Pagen vrijwilliger Peru
Mijs Pagen vrijwilliger PeruLees hier haar ervaring

De behoefte om meer te reizen wilde ik graag meer inhoud geven. Mijn nieuwsgierigheid bleef om mijn beroep als logopedist in een andere cultuur uit te oefenen. Vrijwillig Wereldwijd vond een interessante plek om te werken.

Jouke vrijwilliger Suriname
Jouke vrijwilliger SurinameLees hier haar ervaring

De beste manier om te ontdekken hoe gaaf Peru is om er zelf naar toe te gaan en je hart te verliezen aan dit avontuurlijke land!

Tom verhaegh vrijwilliger Peru
Tom verhaegh vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring

Nog één week en dan moet ik afscheid nemen van dit mooie project! Ik heb heel erg genoten van de tijd hier en ik hoop nog wel een keer terug te komen!

Marjan vrijwilliger Guatemala
Marjan vrijwilliger GuatemalaLees hier haar ervaring

Dit project is echt een tweede thuis voor mij geworden. Ik ben net 1 dag terug en wil eigenlijk alweer terug. ik mis iedereen ontzettend en vooral de sfeer in het tehuis en überhaupt in heel Bali.

Paula van Hoff vrijwilliger Bali
Paula van Hoff vrijwilliger BaliLees hier haar ervaring

Ik wil vrijwillig wereldwijd nog bedanken voor al het werk dat ze voor mij gedaan hebben! Ik heb in Ecuador, Peru en Zuid-Afrika gewerkt en alleen maar positieve ervaringen en belevingen gehad. Zowel de projecten, de gastgezinnen, het vrijwilligershuis, alles was top!

Seppe Vekeman vrijwilliger Zuid Afrika, Peru en Ecuador
Seppe Vekeman vrijwilliger Zuid Afrika, Peru en EcuadorLees hier zijn ervaring

Ik heb twee maanden stage gelopen in Can Tho, Vietnam via Vrijwillig Wereldwijd in 2018. De studie die ik doe is HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik heb een super tijd gehad! Veel geleerd en gegroeid in zowel mijn persoonlijke ontwikkeling als mijn professionele ontwikkeling.

Roxy Ory vrijwilliger Vietnam
Roxy Ory vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring

Mijn verblijf, in zowel familie als project, konden niet beter zijn. Met veel spijt moet ik afscheid nemen van beide maar ik kom zeer zeker nog terug!

Seppe Vekkeman vrijwilliger Peru
Seppe Vekkeman vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring

Dit vrijwilligerswerk moet je zeker gedaan hebben in je leven. Het is echt geweldig!

Marieke vrijwilliger Java
Marieke vrijwilliger JavaLees hier haar ervaring

Tot je aankomst is alles goed geregeld en het is fijn om met Nederlanders contact te hebben als je daar een probleem hebt. Vrijwillig wereldwijd reageert snel en lost problemen ook snel op.

Kim Sie vrijwilliger Java
Kim Sie vrijwilliger JavaLees hier haar ervaring

Ik heb gewoon ontzettend veel geleerd, over mezelf en over de wereld.

Mirna Martens vrijwilliger Zanzibar
Mirna Martens vrijwilliger ZanzibarLees hier haar ervaring

Ik kan wel zeggen dat het een reis is geworden om nooit te vergeten! Ik vraag me dan ook niet af of ik terug ga, maar wanneer ik terug kan.

Lynn vrijwilliger Tanzania
Lynn vrijwilliger TanzaniaLees hier haar ervaring

Door in Afrika gewerkt te hebben, besef ik nu eens zo hard hoe druk wij ons in Europa soms maken om pietluttigheden. Wij mogen oprecht dankbaar zijn voor alles wat we zomaar in onze schoot geworpen krijgen.

Caroline Robberechts vrijwilliger Ghana
Caroline Robberechts vrijwilliger GhanaLees hier haar ervaring

De begeleiding en ondersteuning die zij je bieden in Ghana én in Nederland, geeft je een gevoel van veiligheid, zekerheid, vertrouwen en warmte!

Sofie vrijwilliger Ghana
Sofie vrijwilliger GhanaLees hier haar ervaring

Vrijwillig Wereldwijd heeft mij geholpen een droom in vervulling te laten gaan!

Marièlle de Meulemeester vrijwilliger Nepal
Marièlle de Meulemeester vrijwilliger NepalLees hier haar ervaring

Mijn tijd als vrijwilliger was ontzettend leuk en VrijwilligWereldwijd heeft daar, dankzij de goede organisatie, begeleiding en geweldige projecten, erg veel aan bijdragen!

Gwyneth Wolfert vrijwilliger Vietnam
Gwyneth Wolfert vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring

Ga mee met de jongerenreis van Vrijwillig Wereldwijd, het is de beste reis van m’n leven geweest; goed georganiseerd, lekker relaxt en ze laten je de mooiste plekken van Ghana zien.

Esmée Cruiming	jongerenreis Ghana
Esmée Cruiming jongerenreis GhanaLees hier haar ervaring

Ik wilde reizen, een andere cultuur meemaken, meer van de wereld zien maar wel iets te doen hebben en mogelijk nog iets toevoegen. Ook voor mijn cv moest het een toevoeging zijn en natuurlijk is vrijwilligerswerk dat.

Boudewijn bouwproject in Ghana
Boudewijn bouwproject in GhanaLees hier zijn ervaring

Je leert jezelf kennen op een manier waarop dat niet snel of misschien wel helemaal nooit zou doen in Nederland, kom uit je comfort zone en het word de mooiste tijd van je leven!! 

Carlijn vrijwilliger Zuid-Afrika
Carlijn vrijwilliger Zuid-AfrikaLees hier haar ervaring

ik vond het heel bijzonder dat de keepers waarmee ik werkte altijd super aardig voor me geweest zijn. Ik werd vaak thuis uitgenodigd en kreeg dan van alles te eten. Dat iedereen zo open was had ik niet verwacht.

Jorren vrijwilliger Indonesië
Jorren vrijwilliger IndonesiëLees hier zijn ervaring

De variatie van de projecten spraken mij erg aan. Daarnaast geeft het je een heerlijk gevoel om de mensen te helpen en de stralende gezichten te zien. Dat is een onbeschrijfelijk fijn gevoel. Iets voor een ander betekenen, dat vind ik zo belangrijk.

Erica vrijwilliger Vietnam
Erica vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring

Vrijwilligerswerk heeft mijn leven echt veranderd! In positieve zin natuurlijk ;) Afrika heeft mij verandert. Echt geweldig

Lysanne vrijwilliger Ghana
Lysanne vrijwilliger GhanaLees hier haar ervaring
< >

PROJECT KEUZE

Bekijk onze projecten

BESTEMMING


Vrijwillig Wereldwijd

Onze blogs