Vrijwilligerswerk op Bali

Wil jij in Azie als vrijwilliger aan de slag? Dat kan via Vrijwillig Wereldwijd op het prachtige Bali! Hier steunt Vrijwillig Wereldwijd een mooi project dat hard op zoek is naar enthousiaste vrijwilligers. Door het doen van vrijwilligerswerk draag je niet alleen bij aan een betere wereld, maar leer je ook nog een andere cultuur van dichtbij kennen. Ben jij klaar voor een onvergetelijk avontuur?

vrijwilligerswerk_bali

Het prachtige Bali is een eiland van Indonesië en de meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië. Het eiland dankt deze populariteit aan de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Het “Eiland van de Duizend Tempels” beschikt over talrijke culturele en religieuze rituelen. De meeste inwoners van Bali zijn hindoes. Het culturele centrum van Bali ligt in Ubud, Hier staan kunst en geestelijke verrijking centraal. Rondom Ubud bevinden zich veel art galleries, met zowel moderne kunst als bijzondere houtsnijwerken. Verder vind je hier een aantal geweldige Tempels. Ook is er veel wildlife te vinden op Bali. Je hebt b.v. Taman Nasional Bali Barat dit is het grootste nationaal park op Bali of  de Monkey Forrests in Ubud en Uluwatu.

Daarnaast kun je surfen, snorkelen, relaxen en genieten van de prachtige stranden. In het noorden van Bali, in de omgeving van Lovina, kun je dolfijnen spotten.

Bali heeft echter ook een keerzijde. Banen zijn schaars en er heerst een voor Bali ongekende vorm van armoede. Vrijwilligers zijn dus meer dan welkom om deze mensen een handje te helpen.

Vrijwillig Wereldwijd steunt op Bali een mooi sociaal project waarbij je kansarme kinderen helpt met bijvoorbeeld Engelse les of wiskunde. Ook kun je meehelpen met tekenen, knutselen of het organiseren van sportactiviteiten.

vrijwilligerswerk Bali

Vrijwillig Wereldwijd op Bali

Het doen van vrijwilligerswerk is een hoop geregel en kost enige tijd. Gelukkig voor jou dat wij van Vrijwillig Wereldwijd een deel van deze organisatie op ons nemen. Wij zorgen er onder andere voor dat jij terecht kan op het project en dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op het vrijwilligerswerk. Daarnaast zorgen wij ervoor dat iedereen op de hoogte is van jouw komst wat betreft verblijfplaats en begeleiding.

Want behalve begeleiding in Nederland en België krijg je ook goede en persoonlijke begeleiding op Bali. Onze lokale contactpersoon is Ronny. Hij begeleidt de vrijwilligers tijdens de vrijwilligersperiode. Hij regelt onder andere de ophaalservice vanaf het vliegveld en maken jou wegwijs op het project. Je kunt altijd bij hem terecht voor vragen en hij helpt met bijvoorbeeld het boeken van leuke uitstapjes in het weekend. Hij weet namelijk als geen ander welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen.

Jouw verblijf op Bali kun je voor een groot deel zelf bepalen. Je verblijft in een guest house. Het guest house is onderdeel van het kindertehuis (de kinderen zijn 12 jaar en ouder) waar je samen met andere vrijwilligers van Vrijwillig Wereldwijd zult verblijven. Je deelt een kamer met maximaal 4 vrijwilligers.  Je zal met open armen worden ontvangen door de vriendelijke mensen.

Door de vrijwilligers die al een aantal jaar werkzaam zijn op het project in Pohsanten, krijgen sommige kinderen zwemles, hun taalvaardigheid in het Engels verbetert zienderogen en ze leren over hun grenzen heen te kijken. Op Nederlandse scholen wordt gesproken over vaardigheden van de 21e eeuw die jongeren nodig hebben om te overleven op een globale arbeidsmarkt. Onze vrijwilligers geven met hun aanwezigheid en activiteiten de kinderen in het tehuis aanzet te werken aan deze competenties: taalvaardig zijn in met name Engels, creatief zijn, ICT vaardigheden, een teamspeler zijn om er maar een paar te noemen. De vrijwilligers helpen de kinderen met hun huiswerk en vooral bij het rekenwerk hebben ze daar veel baat bij.

In oktober was er een grote competitie met heel veel onderdelen die de teamgeest van de kinderen sterk verbeterde en waarbij vele talenten naar boven kwamen. Slaapkamers, de keuken en andere ruimtes werden opgeknapt en van leuke schilderingen voorzien. Dankzij fundraising-acties die ze op Facebook houden kunnen er heel veel zaken aangeschaft worden waar anders geen geld voor is. Muziekinstrumenten, een tv, een voetbalspel, boksbal, keyboard, boeken, whiteboard, laptop, kleding, keukengerei. We konden brommer- en fietsonderhoud plegen, meubels aanschaffen, kinderen kregen extra fruit en nog veel andere zaken waar we ze heel erg dankbaar voor zijn.

Ook voor de vrijwilligers is het een hele ervaring. Voor velen is Azië een totaal andere wereld en een verblijf hier laat hen zien dat de mentaliteit en cultuur hemelsbreed verschillen van de westerse maar daarom niet minder hoeft te zijn. Ze leren heel veel van deze ervaring, het is daarom dus geen kwestie van zielige kinderen helpen maar jongeren in de wereld die elkaar leren kennen en daardoor meer begrip krijgen voor andere culturen en een sterkere positie in kunnen nemen in de toekomstige wereld.

Het vrijwilligerswerk op Bali is al mogelijk vanaf 3 weken.

Nieuwsgierig geworden naar Bali en het vrijwilligersproject? Maak online een vrijblijvende afspraak via Skype of bij ons op kantoor en wij kunnen antwoord geven op al jouw vragen.


Ervaringen Bali

Vrijwilligerswerk in Indonesië | Bali

Ik stapte de auto uit en daar stond ik dan.  Een warm welkom mag ik het zeker wel noemen: iedereen kwam meteen naar ...

Vrijwilligerswerk op Bali

Geweldige ervaring op Bali Ze zeggen wel eens een kinderhand is snel gevuld, en wat ze daarmee precies bedoelen is d ...