Het reisprogramma Praktische informatie Landinformatie

Sprookjesachtig Marokko!

Zie jij jezelf al in je eigen 1001 nacht sprookje, tijdens een avontuurlijke groepsreis naar Marokko? Je kan dit land ontdekken met een gezellige groep mensen tussen de 20 en de 29 jaar oud! Tijdens deze groepsreis ontdek je de hoogtepunten van Marokko, je leert de lokale bevolking kennen en je kunt je volledig onderdompelen in een andere cultuur. Marokko is een schitterend land en wij bieden hier een hele mooie en speciale reis. Ontdek de woestijn en voel je een van de nomaden. Naast het ontdekken van een schitterende cultuur en natuur, krijg je ook de kans om een steentje bij te dragen door aan de slag te gaan als vrijwilliger

bijzondere rondreis Marokko

De hoogtepunten van deze reis zijn:

 • Marrakech
 • Fietsexcursie
 • De 7 heiligen
 • Bezoek een medina huis
 • Ambachtentocht door Marrakech met workshops
 • Ait Benhaddou
 • Nomadencursus
 • Bezoek een nomadenschool
 • Vrijwilligerswerk
 • Zagora
 • M’hamid
 • Kamelentrekking
 • Kamperen in de woestijn
 • Diner en ontmoeting met de nomadenoudste

Nieuwsgierig geworden naar deze reis? Lees dan snel het gehele reisprogramma!

 

 

Het reisprogramma 

Na een vlucht van ongeveer 4 uur zal je aankomen in Marrakech. Marrakech staat ook wel bekend als de rode stad, dit komt omdat de meeste huizen rood zijn geverfd. Het is een kleurrijke stad en is een belangrijk economisch centrum van Marokko. Je eerste kennismaking met Marokko zal zijn in deze fascinerende stad. De eerste drie nachten van deze reis zal je in Marrakech verblijven, zodat deze stad goed beleefd kan worden.

bijzondere rondreis Marokko

De volgende dag staat er een fietsexcursie op de planning. Je gaat een ontdekkingsfietstocht doen door de Medina. Bij deze toch kom je langs de 7 heiligen en bezoek je een Medina huis. Dit is een fantastische ervaring om de cultuur alvast wat beter te leren kennen. Ook is er tijdens deze reis gedacht aan vrije tijd en je zal de eerste middag dan ook een vrije middag hebben.

Na een heerlijk diner en een goede nachtrust zal er een ambachtstocht gemaakt worden door de stad, hierbij worden leuke en uitdagende workshops aangeboden. Je gaat leren mozaïek maken en houtsnijden! Twee bijzondere culturele activiteiten.

Op de vierde dag van de reis laten we de stad Marrakech achter ons en gaan we onderweg naar Ait Benhaddou. Dit is een avontuurlijk ritje met de bus dwars door het Atlas gebergte. Je kan het prachtige landschap zien tijdens deze rit en er wordt een lunchstop gemaakt waardoor we onderweg ook nog even van de natuur kunnen genieten tijdens de lunch. Een bezoek aan Ait Benhaddou is het einde van de rit die ongeveer vijf uur zal duren. Ait Benhaddou is een middeleeuwse Berberse stad, die gelegen is aan een rivier. De stad staat bekend de uit leem opgetrokken huizen, deze huizen zijn tegen de heuvel aangebouwd.

Na dit bezoek wordt verder gereisd naar Zagora. Zagora is een woestijnstadje, en ook wel de poort naar de Sahara. Het wordt vaak het warmste plaatsje van Marokko genoemd. In dit stadje wordt drie nachten verbleven. We gaan hier namelijk veel bijzondere dingen beleven. We gaan namelijk een nomadencursus doen. Tijdens deze cursus leer je groeten, thee zetten, neem je deel aan een kamelencursus en nog veel meer! Ook wordt een nomadenschool bezocht. Dit is een van de plekken waar vrijwilligerswerk gedaan zal worden.

Vanaf Zagora zal ook de volgende activiteit starten, namelijk de kamelentrekking, deze trekking zal drie dagen duren. Het is een trekking door de Sahara, met je eigen kameel als kameraad! Je zal volledig ondergedompeld zijn in het leven van een nomaden en zelfs in een tent in de Sahara slapen. Je bouwt je eigen tent op , maakt een kampvuur en helpt bij het maken van eten. Na deze trekking zal er afscheid genomen worden van de kamelen en zal je verder reizen naar een nomadendorpje. Hier zal je wederom in een tent verblijven.

bijzondere rondreis Marokko

Op de eerste dag in de nomadencommune zal er een diner en ontmoeting zijn met de nomadenoudste en de verantwoordelijke van het vrijwilligerswerk. De volgende dagen zullen dan ook in het teken staan van vrijwilligerswerk. Door het vrijwilligerswerk leer je de lokale bevolking super goed kennen en dat is natuurlijk een enorme uitdaging.

Op de een na laatste dag zal vanuit de Nomadencommune vertrokken worden naar Foum Zguid. Het vervoersmiddel wat hiervoor gebruikt word is een 4×4 jeep! In de middag heb je nog heerlijk vrije tijd, je kunt relaxen, de hamam in of een wandeling maken langs de Oase en Kashba’s. Ga er dus nog één keer op uit met je reisgenoten! De volgende dag zal helaas teruggereisd worden naar Amsterdam. Dat is het einde van een fantastische en leerzame reis die je niet snel meer zal vergeten!

 

Praktische informatie

Het is een veertien daagse reis en zal begin 2017 plaatsvinden. De exacte datum zal binnenkort bekend gemaakt worden! Tijdens de reis wordt de groep begeleid door één of twee begeleiders, deze kunnen alles vertellen over de omgeving en zullen natuurlijk ook er voor zorgen dat alles goed verloopt. Het aantal begeleiders zal afhangen van het aantal inschrijvingen.

bijzondere rondreis Marokko

De kosten van deze bijzondere reis bedraagt. €1995,-. Dit is inclusief alle maaltijden, overnachtingen, vervoer in Marokko, de bezienswaardigheden/ activiteiten en een projectdonatie. Dit bedrag kan in termijnen betaald worden.

Indien je geïnteresseerd bent kan je een afspraak met ons maken voor een gesprek. Je zal dan waarschijnlijk spreken met Nina of Naomi, coördinatoren van de bijzondere reizen! Dit is een vrijblijvend en kosteloos gesprek, bij ons op kantoor of via skype. Tijdens dit waarbij wij alles kunnen vertellen over de reis en kan je alvast kennis maken met het bedrijf! Dit gesprek is niet verplicht maar misschien wel handig en gezellig.

Zodra je zeker weet dat je wilt deelnemen kan je je inschrijven via onze website. Na deze inschrijving kan de voorpret beginnen, er moeten namelijk verschillende dingen geregeld worden. Hier gaan we je natuurlijk mee helpen en je zal veel informatie van ons krijgen. Zo krijg je een informatiebrochure thuisgestuurd met alle nodige informatie over het land, de cultuur, het programma en wat er allemaal geregeld moet worden. Dit om je voor te bereiden op de fantastische reis!

 

Marokko

Ligt in: Afrika
Grenst aan: Algarije en de westelijke Sahara
Oppervlakte: 446.550 km2
Aantal inwoners: 32.644.370 (2012)
Hoofdstad: Rabat
Munteenheid:Marokkaanse dirham (MAD)

Vliegduur: ca. 4 uur
Klimaat: woestijnklimaat en mediterraan klimaat.

bijzondere rondreis Marokko

Marokko is een heel bijzonder landschap met een bloeiende cultuur en een rijke en eeuwenoude geschiedenis. Het land is rijk aan indrukwekkende bezienswaardigheden, de grootse bezienswaardigheden zijn wel de vier koningssteden: Rabat, Marrakech, Meknes en Fez. Vier bijzondere en oude steden met een eigen karakter. Marokko staat ook bekend om de vredelievende bevolking. Die het moderne leven goed kunnen combineren met de traditionele normen en waarden.

Het land heeft meerdere klimaten, zowel een mediterraan klimaat aan de noord kust en in het zuidoostelijke gedeelte van het land heerst een woestijnklimaat. Een indrukwekkend gedeelte van het land is dus ook de Sahara. Verder is in het land het Atlas gebergte te vinden, wederom een indrukwekkend langschap. Al deze elementen maken Marokko een aangename bestemming. Zeker het bezoeken waard!