~ spread the love ~​

Veiligheid en ervaring

Wij willen je geruststellen. Wij ondersteunen al vrijwilligers sinds 2004.

Onze inzet voor de veiligheid begint met een zorgvuldig selectieproces voor partnerorganisaties, projecten en gastgezinnen. We screenen elke plaatsing zorgvuldig om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan onze normen voor veiligheid, beveiliging en ethische praktijken.

Daarnaast staat ons toegewijde team van ervaren contactpersonen altijd klaar om vrijwilligers te ondersteunen gedurende hun projecten. Van voorlichtingssessies voor vertrek tot assistentie ter plaatse, we zijn altijd beschikbaar om eventuele zorgen of vragen die zich kunnen voordoen te bespreken.

Bovendien hechten we veel waarde aan open communicatie met zowel vrijwilligers als ouders. We moedigen u aan om te allen tijde contact met ons op te nemen met uw vragen of feedback.

Wees gerust dat we ons inzetten voor het creëren van een ondersteunende en veilige omgeving voor al onze vrijwilligers. De veiligheid en tevredenheid hebben onze hoogste prioriteit, en we staan klaar om ervoor te zorgen dat jullie ervaring met vrijwilligerswerk zowel betekenisvol avontuurlijk als verrijkend is.

Als je specifieke vragen of zorgen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We staan klaar om je in elke fase te ondersteunen.

Met vriendelijke groet,

Daan en Patricia van Vrijwillig Wereldwijd

Zinvolle projecten

Vrijwillig Wereldwijd doet enorm veel moeite in het screenen van projecten zodat jij als vrijwilliger op een project terecht komt waar je echt voldoening uithaald. Wij hebben hier al meer dan 15 jaar ervaring in en bezoeken de projecten ook persoonlijk. Verder evalueren we met alle vrijwilligers en blijven we de projecten en gastgezinnen dus constant monitoren. 

Persoonlijk

Wij bij Vrijwillig Wereldwijd vinden persoonlijk contact erg belangrijk. Op die manier leren wij de vrijwilligers echt kennen en krijgt de vrijwilliger ook echt een beeld bij de organisatie. Daarom hebben wij met alle vrijwilligers een vrijblijvend gesprek vooraf en doen wij ook de voorbereidings training vlak voor vertrek zelf. Verder kun je voor al je vragen heel makkelijk contact met ons opnemen. 

20 jaar ervaring 

Door de vele ervaring (vanaf eind 2003) weten wij wat belangrijk is voor de vrijwilligers en bieden wij goede en persoonlijke begeleiding. Wij hebben inmiddels zoveel vertrouwen gekregen dat veel vrijwilligers ons weten te vinden. Dit heeft als voordeel dat we continuiteit kunnen bieden op de projecten maar ook dat we altijd voor een “maatje” kunnen zorgen mocht je niet alleen willen reizen.

100% vrijwilligersorganisatie 

Vrijwilligerswerk is niet iets wat we erbij doen, maar vrijwilligerswerk is wat wij DOEN! De passie voor vrijwilligerswerk en alles wat daar bij hoort stroomt door onze aderen en dat verschil dat merk je! Natuurlijk hebben we meer producten maar toch is er altijd een link met vrijwilligerswerk. 

Mogelijkheid om te switchen van project

Wij hebben in de meeste landen meerdere projecten die wij ondersteunen. Dit heeft ook als voordeel dat mocht een project toch minder goed bevallen dan dat je had verwacht je kosteloos kan switchen van project of projecten kunt combineren. 

Onze service

Om ervoor te zorgen dat vrijwilligers een zo'n mooi mogelijke ervaring hebben bieden wij een hele goede service. Denk bijvoorbeeld aan een gratis en vrijblijvend intake gesprek. Tijdens dit gesprek besprekken we alle mogelijkheden en zorgen we ervoor dat de juiste mensen op de juiste plek terecht komen. Ook bieden we elke maand een voorbereidingstraing aan voor al onze deelnemers. Tijdens de voorbereiding helpen we je graag met alle regelzaken. Eenmaal aangekomen op het project is er een ophaalservice. Er is in het land een projectcoordinator aanwezig die je 24/7 kan onderstenen. Ook houden wij in Nederland contact met jou als je op bestemming bent. We hebben een 24/7 noodnummer zodat je ons altijd kunt bereiken en ondersteuning krijgt. De mogelijkheid om te switchen van project of om projecten te combineren. En onze deelnamekosten zijn goed voor een jaar lang vrijwilligerswerk!

Betaal in termijnen

Dit kan natuurlijk ook erg handig zijn. Je kunt al wel vast je plekje reserveren maar je hoeft nog niet gelijk het gehele bedrag te betalen. Zo kun je nog even rustig doorsparen voor het grote avontuur. Je betaalt alleen de deelnamkosten. Alle overige kosten betaal je pas vlak voor vertrek of zelfs bij aankomst van je bestemming.   

Bekijk onze projecten