Praktische informatie over vrijwilligerswerk in Tanzania

Direct aanmelden Informatie gesprek
Vanaf hoeveel weken is vrijwilligerswerk mogelijk in Tanzania

Minimaal 4 weken.

Wat zijn de vereisten

De deelnemer/deelneemster moet minimaal 18 jaar oud zijn en moet lichamelijk en geestelijk gezond zijn. Engels spreken, aanpassingsvermogen hebben, initiatiefrijk en zelfstandig zijn. Enige reiservaring is een pré en geen problemen hebben met primitieve omstandigheden. Per project kunnen er verschillende vaardigheden/ervaring nodig zijn. Verder is het ook verplicht dat je een intake gesprek bij ons hebt gehad. Voor vertrek moet er ook een VOG (voor de Nederlanders) of een uittreksel van het strafregister (voor de Belgen) bij ons worden ingeleverd.

Welke periode kan ik naar Tanzania

Je kunt het hele jaar door op elke dag van de maand aankomen.

hoeveel dagen werk je per week

Je werkt 5 dagen per week.

Deelnemers bijeenkomst

Zo’n 3 tot 4 keer per jaar organiseert Vrijwillig Wereldwijd een bijeenkomst. Hier ontmoet je de Vrijwillig Wereldwijd deelnemers alvast die in dezelfde periode als jij naar Tanzania gaan. De bijeenkomsten zijn inbegrepen bij de deelnamekosten.

Reizen en vrije tijd

Vanuit het weeshuis worden er op verzoek tripjes voor eigen kosten georganiseerd naar b.v. een Masai dorp, een wildpark etc.   Wij zullen je altijd aanraden om na je vrijwilligerswerk nog enige tijd in Tanzania te blijven om meer te zien van het land. Mocht je niet alleen willen reizen dan is er vaak wel een andere vrijwilliger die ook wil reizen.

Verblijfsmogelijkheden

Je verblijft in het weeshuis. Je krijgt een eigen kamer. Het kan wel eens voorkomen dat je een kamer deelt.

vrijwilligerswerk_tanzania_afrika_2