Het reisprogramma Het vrijwilligerswerk Informatie Vietnam Algemene informatie

Jongerenreis Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd

Wil jij graag een reis maken naar Azië in combinatie met vrijwilligerswerk? En wil je dit doen met een gezellige groep jongeren van jouw leeftijd? Meld je dan aan voor de jongerenreis naar Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd. Maak kennis met de veelzijdige natuur, het heerlijke eten en de gastvrije bevolking en draag een steentje bij aan de wederopbouw van Vietnam door aan de slag te gaan bij één van de lokale vrijwilligersprojecten in Can Tho. Benieuwd naar het reisprogramma van de jongerenreis naar Vietnam? Lees dan snel verder!

 

De hoogtepunten van de jongerenreis Vietnam

  • Een bezoek aan de stad Chau Doc (o.a. een tour langs tempels en het Tra Su forest per boot)
  • De floating market in Can Tho
  • Een bezoek aan de stad Vinh Long (o.a. een rondleiding door een traditionele fabriek)
  • Overnachten bij lokale mensen in een homestay
  • Relaxen op het tropische eiland Phu Quoc
  • Een bezoek aan Ho Chi Minh City
  • Vrijwilligerswerk doen bij lokale projecten in Can Tho

 

Het reisprogramma 

Het avontuur kan beginnen. Vanaf Amsterdam komen we na een lange vlucht aan in Ho Chi Minh City. Deze miljoenenstad was het vroegere Saigon en ligt ten zuiden van Vietnam. Ho Cho Minh is een grote en drukke stad, wat onze eerste ontmoeting met Vietnam zeer indrukwekkend maakt. We overnachten in een hotel en vertrekken de volgende dag richting het zuiden van het land. Na een lange busrit komen we aan in Can Tho in het hart van de Mekong Delta. Hier zullen we de komende dagen aan de slag gaan bij verschillende vrijwilligersprojecten. In Can Tho worden we ontvangen met een welkomstdiner en krijgen we een introductie over wat we de komende dagen gaan doen.

vietnam_vrijwillegerswerk_buitenland_1

De daaropvolgende dagen staan voornamelijk in het teken van het vrijwilligerswerk. We zullen op verschillende projecten aan de slag gaan. Het werk bestaat voornamelijk uit het ondersteunen van de dagelijkse activiteiten van de vaste vrijwilligers en lokale medewerkers. Zo gaan we onder andere een dag naar een tropisch zwemparadijs met de kinderen uit het opvanghuis om ze een onvergetelijke dag vol waterpret bezorgen. Verder gaan we helpen met de bouw van een lokale tempel en monniken helpen met het bereiden van maaltijden. Op die manier maak je kennis met verschillende aspecten van het Vietnamese leven en kom meer te weten over de bijzondere cultuur en eeuwenoude tradities en gewoontes.

Tussen het vrijwilligerswerk door brengen we een bezoek aan de floating market van Can Tho. In de vroege ochtend gaan we met een boot de rivier op. Hier komen honderden bootjes bijeen om handel te drijven in voornamelijk groenten en fruit.

Jongerenreis Azie

Op de laatste avond in Can Tho zullen we gezamenlijk eten en terugkijken op een aantal bijzondere en leerzame dagen vrijwilligerswerk. Maar niet getreurd: de reis gaat verder. Met de bus reizen we af naar de stad Chau Doc vlakbij de grens van Cambodja. In Chau Doc gaan we een roadtrip maken langs verschillende boeddhistische en hindoeïstische tempels. De een nog mooier en indrukwekkender dan de ander. Daarnaast brengen we per boot een bezoek aan het Tra Su forest. Dit bos staat voor een deel onderwater en is het leefgebied van vele vogelsoorten.

Na een bezoek aan Chau Doc gaan door naar de stad Vinh Long. Dit is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt midden in de Mekong Delta in het zuiden van Vietnam. In Vinh Long brengen we de nacht door in een homestay bij lokale mensen thuis. Hier worden we hartelijk ontvangen door de bewoners en krijgen we een workshop in het maken van traditionele Vietnamese spring rolls. De volgende dag brengen we per boot een bezoek aan een traditionele fabriek waar allerlei producten als rijst, kokossnoepjes, rijstwijn en honing worden gemaakt.

vietnam_vrijwillegerswerk_buitenland_2

De laatste bestemming van de jongerenreis naar Vietnam zal zijn het paradijselijke Phu Quoc Island. Denk aan witte stranden met palmbomen en azuurblauwe zee. De ideale plek om heerlijk te relaxen en te genieten van de zon. Hier zullen we de laatste twee dagen verblijven. We brengen onder andere een bezoek aan een kruiden- en specerijentuin en een parelboerderij. Daarnaast is er natuurlijk genoeg tijd om te relaxen aan het strand en te genieten van het prachtige eiland.

Helaas komt aan elk avontuur een eind. Zo ook aan de reis door Vietnam. Vanaf Ho Chi Minh City vliegen we terug naar Amsterdam waar we worden opgewacht door vrienden en familie. Met een rugzak vol nieuwe ervaringen en vriendschappen kunnen we terugkijken op een hele bijzondere en leerzame reis. De jongerenreis naar Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd wordt gegarandeerd een onvergetelijk avontuur!

 

Het vrijwilligerswerkJongerenreis Vietnam

Vrijwillig Wereldwijd steunt al meer dan 10 jaar een aantal projecten in Can Tho: van een opvanghuis voor gehandicapten kinderen tot een traditioneel ziekenhuis gerund door monniken. Tijdens de jongerenreis naar Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd worden verschillende projecten bezocht. Op die manier leer je meer over de verschillende aspecten van de Vietnamese cultuur en de vriendelijke bevolking. We zullen voornamelijke aan de slag gaan als ondersteunende factor van de vaste medewerkers en lokale vrijwilligers op de projecten. Heb je zelf leuke ideeën of ben je ergens heel goed in? Eigen initiatief wordt altijd gewaardeerd op de projecten.

 

Informatie Vietnam

Ligt in: Zuidoost-Azië
Grenst aan: China, Laos en Cambodja
Oppervlakte: 331.689 km2
Aantal inwoners: 90.549.390 (juli 2011)
Hoofdstad: Hanoi
Munteenheid: Vietnamese dong
Klimaat: Tropisch

Een belangrijk onderdeel van de Vietnamese geschiedenis is de Vietnamoorlog. Deze oorlog duurde van 1955 tot 1975 en verwoeste een groot deel van Vietnam. Inmiddels is het land zich weer in een rap tempo aan het herstellen en blijft het toerisme maar groeien. Dit komt onder andere door de vele bijzondere bezienswaardigheden in Vietnam. Veel daarvan staan op de Werelderfgoedlijst van UNESCO als bijvoorbeeld het adembenemende landschap van Ha Long Bay in het noordwesten van het land of het authentieke stadje Hoi An, dat als een van de weinige steden in Vietnam gespaard is gebleven tijdens de Vietnamoorlog. De vriendelijke mensen, het heerlijke eten en de bijzondere natuur maken Vietnam tot een van de mooiste plekken op aarde.

Jongerenreis Vietnam

Ondanks dat Vietnam zich steeds beter aan het ontwikkelen is, blijven vrijwilligers hard nodig. Nog steeds leeft een groot deel van de bevolking in armoede en hebben weinig kinderen kans op een betere toekomst. Om die reden steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal mooie vrijwilligersprojecten in Can Tho. Deze stad ligt in het zuiden van Vietnam, midden in de Mekong-Delta. Het is een grote, levendige stad met veel winkels en leuke restaurantjes. Een toeristische trekpleister hier is de floating market. Iedere ochtend komen honderden bootjes bijeen op de grote rivier langs Can Tho om handel te drijven in groenten en fruit. De floating market zullen we dan ook zeker gaan bezoeken tijdens onze reis door Vietnam.

Ontdek Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd

 

Algemene informatie

Geïnteresseerd in de jongerenreis naar Vietnam met Vrijwillig Wereldwijd? Schrijf je dan snel in via de website. Nadat je het aanmeldformulier hebt ingevuld gaan wij jouw inschrijving verwerken. Zodra jouw inschrijving is goedgekeurd, krijg je hier bericht van en ben je officieel deelneem(st)er van de jongerenreis. Aan de hand van een informatiebrochure zul je door ons worden voorbereid op de reis. Deze brochure staat vol met informatie over het reisprogramma, het vrijwilligerswerk, het land/cultuur en handige tips. Verder zul je zelf nog het één en ander moeten voorbereiden voordat je daadwerkelijk vertrekt. Welke belangrijke zaken je precies moet regelen en hoe je dat moet doen, staat ook in de informatiebrochure beschreven. Uiteraard zijn onze contactpersonen uit Nederland, Patricia en Daan, altijd bereikbaar via de telefoon of mail voor vragen. Verder boekt Vrijwillig Wereldwijd de vliegtickets voor alle jongeren van de jongerenreizen. Op die manier weten we zeker dat iedereen op dezelfde vlucht zit en verzekert is bij annulering of vertraging.

Een aantal weken voor vertrek organiseren wij een kennismakingsdag voor alle jongeren die meegaan met de reis. Op die manier kun je alvast kennismaken met jouw mede-reisgenoten en de begeleiding. De begeleiding bestaat uit minimaal één of twee Nederlandse en/of Belgische begeleiders (en één lokale begeleider). Verder zal op de kennismakingsdag het dag-tot-dagprogramma worden doorgenomen en belangrijke zaken worden besproken zodat we zeker weten dat iedereen goed voorbereid op reis gaat. Uiteraard zijn vrienden en familie ook van harte welkom op deze kennismakingsdag.

Tijdens de reis vinden wij veiligheid erg belangrijk. We onderhouden dagelijks contact met onze lokale partners in de landen waar Vrijwillig Wereldwijd actief is. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Elk land heeft zijn eigen gedragsregels; deze zullen wij vooraf bespreken met zowel de jongeren als de ouders. Op de jongerenreis gaat minimaal één lokale begeleider mee. Hij of zij kent de omgeving goed en spreekt de lokale taal. De lokale begeleider weet precies wat wel en wat niet kan. Verder onderhouden we iedere dag contact met het thuisfront. Vanuit de begeleiding krijgen de ouders iedere dag een bericht over hoe het gaat met de groep, wat ze die dag hebben gedaan en waar ze zich op dat moment bevinden. Zo hoeven ze niks te missen van jouw avonturen.

Heb je toch nog vragen over de reis of is iets niet helemaal duidelijk? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via de telefoon (tel.: +31786311681) of mail (info@vrijwilligwereldwijd.nl). Het is ook mogelijk om je aan te melden voor een vrijblijvend gesprek bij ons op kantoor of via Skype. Zo kunnen wij aan de hand van een presentatie persoonlijk antwoord geven op al jouw vragen.