Eerlijke prijzen

We krijgen veel vragen van vrijwilligers hoe het komt dat er veel prijs verschil zit tussen organisaties die vrijwilligerswerk aanbieden in het buitenland. Krijg je bij Vrijwillig Wereldwijd minder omdat je minder betaalt? Het antwoord is NEE, vaak zelfs meer! Niet elke organisatie biedt exact hetzelfde; vraag wat je krijgt voor je geld en vergelijk!

Vrijwillig Wereldwijd probeert haar (overhead) kosten laag te houden, zodat de prijs die we moeten doorrekenen naar de vrijwilliger zo aantrekkelijk mogelijk blijft. We maken niet veel dure reclame (onze tevreden vrijwilligers spreken al boekdelen) en hebben geen duur kantoor (wel een heel gezellig kantoor).

De kosten voor vrijwilligerswerk zijn bij ons onderverdeeld in de deelnamekosten en de projectkosten. De deelname kosten betaal je aan ons in Nederland. De projectkosten gaan direct naar de projecten, zo is het voor jou ook duidelijk waar je geld heen gaat!

Ook goed om te weten is dat je alleen de deelname kosten betaalt bij inschrijving, alle overige kosten betaal je pas vlak voor vertrek of zelfs ter plaatse. Op deze manier heb je dus nog even tijd om te sparen voor je reis.

 

Deelnamekosten

De deelnamekosten zijn éénmalig €385,- Voor een extra bestemming betaalde je €175,- Maar hiervoor hebben we nu het jaarabonnement.

Jaarabonnement!

Wil je meerdere landen aandoen dan kun je nu een jaarabonnement nemen. De kosten zijn dan €550,- Je mag dan 12 maanden lang zo veel landen aandoen als je wil. Je betaalt dan natuurlijk nog wel de kosten in het land (projectkosten).

*een jaarabonnement gaat in vanaf het moment dat je naar je eerste project gaat. Dus niet vanaf het moment dat je je inschrijft. Dit is dus veel voordeliger en heb je veel meer aan deze 12 maanden.

De deelname kosten geven Vrijwillig Wereldwijd haar bestaansrecht. Deze kosten blijven dus ook in Nederland. Met dit bedrag betalen wij een aantal salarissen. Er zijn namelijk een aantal mensen fulltime bezig om te zorgen dat het voor zowel de vrijwilliger als het project allemaal goed geregeld is. Ook betalen wij hier de kantoorkosten voor. En natuurlijk gaat een groot gedeelte naar reclame. Denk b.v. aan Facebook, Google, website, brochures, beurzen. Op deze manier help jij als vrijwilliger mee voor een stuk continuïteit op de projecten. Dit is erg belangrijk voor het nut dat vrijwilligerswerk kan hebben.

Waar betaal je de deelname kosten voor:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een training of deelname bijeenkomst voor vrijwilligers die rond dezelfde tijd vertrekken, om elkaar al een beetje te leren kennen en de laatste voorbereidingen te bespreken. Meestal is er ook een oud vrijwilliger die haar of zijn ervaring op deze dag zal delen.
 • Advies bij het boeken van je ticket.
 • Advies bij het kiezen van een goede reisverzekering.
 • Hulp en/of advies bij het regelen van je visum.
 • Toegang tot de online community van Vrijwillig Wereldwijd, waar je in contact kan komen met andere vrijwilligers. Ook staat daar alle informatie die je nodig hebt om goed voorbereid op reis te gaan en kun je een persoonlijke blog bijhouden.
 • Contactpersonen in Nederland voor al je vragen.
 • Informatie voor thuisblijvers, inclusief 24-uurs nummers.
 • Reclame zodat wij toekomstige vrijwilligers kunnen bereiken en zo continuïteit kunnen bieden voor de projecten.
 • Voor het screenen en monitoren van projecten en gastgezinnen.

 

Projectkosten

Naast de deelname kosten betaal je projectkosten ter plaatse. Bij kosten per land kun je precies zien wat dit per land inhoud en wat inbegrepen en niet inbegrepen is. De vrijwilligersprojecten en onze lokale partners leveren elk jaar de kosten die zij draaien om vrijwilligers te ontvangen, begeleiden en om de projecten draaiende te houden. Deze prijzen vormen de basis van de kosten ter plaatse p/w.

Over het algemeen betaal je voor de volgende punten (per land kunnen je de specifieke kosten voor dat land zien):

 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Een kennismaking met je gastgezin en met je werkplek.
 • Kost en inwoning (eigen kamer) bij je gastgezin of het verblijf in het vrijwilligershuis.
 • Begeleiding gedurende je gehele verblijf. In elk land zijn er vrijwilligerscoördinatoren die altijd voor je klaarstaan.
 • Gebruik maken van ons kantoor in de regio, waar je altijd langs kunt gaan met vragen of voor de gezelligheid.
 • Betrouwbare lokale contacten en actief veiligheidsbeleid.
 • Ondersteuning bij noodgevallen.

 

Kosten per land

 

 

Afrika

Azie

Zuid - Amerika

Europa


Mocht je toch nog vragen hebben met betrekking tot de kosten, neem gerust even contact met ons op.

Het team van Vrijwillig Wereldwijd