Spaans leren in Guatemala

Als je nog niet over (voldoende) kennis beschikt van de Spaanse taal is het mogelijk om deze ter plaatse bij te spijkeren of juist vanaf nul te beginnen. Je leert Spaans het beste spreken door je in een Spaanstalig land onder te dompelen in de cultuur en het leven van de locals. De lessen kunnen je goed op weg helpen om je verstaanbaar te maken bij je gastgezin, op de projecten en daarbuiten. In Guatemala kun je ervoor kiezen om les te krijgen van een privédocent of klassikale lessen op een Spaanse school. Hieronder vind je meer informatie over de verschillende opties.

Privédocent

Lessen krijgen van een privédocent is een geweldige en dynamische manier om Spaans te leren. Je leert van een professionele docent die de benodigde materialen en ervaring op zake heeft om jou op weg te helpen. De setting is informeel zodat jij je op je gemak voelt. Het grote voordeel van een privéleraar is dat de lessen niet alleen aan jouw tijdschema worden aangepast maar ook aan jouw behoeften. Heb je bijvoorbeeld meer hulp nodig bij grammatica of wil je juist veel spreekvaardigheden opdoen, dan kan de docent daar op ingaan zodat je sneller leert. Daarnaast zal de docent je mee op stap nemen door de stad zodat je niet alleen taalwijzer wordt maar ook veel van de cultuur zal leren!

Locatie: Quetzaltenango

Kosten: €7,50 per uur (ongeveer)

 

Spaanse school

Een andere mogelijkheid is om samen met anderen klassikale lessen te nemen op een school. Je neemt lessen per week en de scholen volgen een lesprogramma. Je wordt ingedeeld op je startniveau. Normaal gesproken volg je vijf lesuren op een dag, in de ochtend of in de middag. Daarnaast organiseert de school ook activiteiten buiten de school zodat je meer kunt leren over de stad, de omgeving en kun je meer in contact komen met je medestudenten.

Locatie: Quetzaltenango

Tijden: 8.00u – 13.00u of 14.00u – 19.00u (25 lesuren per week)

Kosten: €170,- per week (plus €27,- eenmalige administratiekosten)