Algemene informatie

Vrijwillig Wereldwijd vindt het belangrijk om reizigers zo goed mogelijk te informeren. We begrijpen dat er vooraf een hoop vragen zijn en helpen je daar graag meer verder. Wat mag je van Vrijwillig Wereldwijd verwachten? Hoe zit het met de veiligheid? En hoe worden alle kosten betaald? Lees snel verder.

Wat mag je van Vrijwillig Wereldwijd verwachten?

  • Goede en professionele begeleiding tijdens de reis. Tijdens de bijzondere reizen worden de groepen begeleid door één of twee lokale gidsen. Dit hangt af van het aantal reizigers in de groep. Dit zijn Engelstalige gidsen die veel ervaring hebben met buitenlandse vrijwilligers en het begeleiden van reizen. In het desbetreffende land zal de groep kennismaken met de gidsen. Zij zullen de groep gedurende de gehele reis begeleiden en meer laten zien van het land, de cultuur en omgeving.
  • Een informatiebrochure vol informatie en tips. Aan de hand van een informatiebrochure zul je door ons worden voorbereid op de reis. Deze brochure staat vol met informatie over het reisprogramma, het vrijwilligerswerk, het land/cultuur en handige tips. Verder zul je zelf nog het één en ander moeten voorbereiden voordat je daadwerkelijk vertrekt. Welke belangrijke zaken je precies moet regelen en hoe je dat moet doen, staat ook in de informatiebrochure beschreven. Uiteraard zijn onze contactpersonen uit Nederland, Patricia en Lotte, altijd bereikbaar via de telefoon of mail voor vragen.
  • Een kennismakingsdag. Een aantal weken voor vertrek organiseren wij een kennismakingsdag voor alle reizigers die meegaan met de reis. Op die manier kun je alvast kennismaken met jouw mede-reisgenoten. Verder zal op de kennismakingsdag het dag-tot-dagprogramma worden doorgenomen en belangrijke zaken worden besproken zodat we zeker weten dat iedereen goed voorbereid op reis gaat. Eventuele vrienden en familie zijn ook van harte welkom.

Betalingen
Zodra jij je hebt aangemeld voor een reis met Vrijwillig Wereldwijd en het bevestigingsformulier hebt ingevuld en opgestuurd, zul je binnen drie weken een aanbetaling doen van de totale reiskosten. Uiteraard hoef je nog niet het hele bedrag te betalen. De aanbetaling verschilt per reis en ligt tussen de €300 en €500 in totaal. Het resterende bedrag zul je circa 8 weken voor vertrek betalen.

Veiligheid
Veiligheid vinden wij erg belangrijk. We onderhouden dagelijks contact met onze lokale partners in de landen waar Vrijwillig Wereldwijd actief is. Op die manier zijn wij altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Elk land heeft zijn eigen gedragsregels; deze zullen vooraf worden besproken.

Vliegtickets
De vliegtickets worden door de reizigers zelf geboekt. Op die manier kan iedereen naar keuze een eigen vlucht boeken. Vooraf aan de reis wordt besproken waar en wanneer je zult verzamelen in het desbetreffende land en kennismaakt met de lokale gids. Door je eigen heen- en terugvlucht te boeken, geeft Vrijwillig Wereldwijd jou de mogelijkheid je reis zelf samen te stellen. Bijvoorbeeld om vooraf of na de reis nog vrijwilligerswerk te doen of door te reizen naar een ander land. Via de online community van Vrijwillig Wereldwijd, waar reizigers na aanmelding toegang tot krijgen, is het mogelijk om vooraf gemakkelijk in contact te komen met jouw mede-reisgenoten en af te spreken om samen te reizen of een vlucht te boeken.

Vrijwillig Wereldwijd heeft al meer dan 10 jaar ervaring met vrijwilligerswerk en het begeleiden van reizigers naar het buitenland. Wij zullen er alles aan doen om de reizen in goede banen te leiden.