Praktische informatie over vrijwilligerswerk op Bali

Direct aanmelden Informatie gesprek
Vanaf hoeveel weken is vrijwilligerswerk mogelijk op Bali

Vrijwilligerswerk op Bali is mogelijk vanaf 3 weken. Waarom? Het kost natuurlijk enige tijd om hier te wennen, zowel aan de cultuur als aan de mensen. Daarnaast is het beter voor de projecten en de continuïteit dat je als vrijwilliger een wat langere tijd blijft. Vandaar dat Vrijwillig Wereldwijd minimaal 3 weken hanteert. Mocht je om wat voor reden dan ook niet zo lang weg kunnen blijven? Meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek met een van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de vereisten voor het doen van vrijwilligerswerk via Vrijwillig Wereldwijd?

Als je vrijwilligerswerk op Bali wilt gaan doen, moet je minimaal 17 jaar of ouder zijn. Verder moet je lichamelijk/geestelijk gezond zijn, Engels spreken op basisniveau, aanpassingsvermogen hebben, geen problemen hebben met primitieve omstandigheden en initiatiefrijk en zelfstandig zijn. Per project kunnen er verschillende vaardigheden/ervaring nodig zijn. Verder is het ook verplicht dat je een intakegesprek bij ons hebt gehad. Voor vertrek moet er ook een VOG (voor de Nederlanders) of een uittreksel van het strafregister (voor de Belgen) bij ons worden ingeleverd.

In welke periode kan ik naar Bali

In principe kun je het gehele jaar door vrijwilligerswerk doen op Bali. Maar let op: sommige periodes (en dan met name in de zomer) zijn voor vrijwilligers populairder dan andere. Wees er dus snel bij want vol is vol (Op Bali kunnen maximaal  5 vrijwilligers terecht).

In welke stad bevinden zich de projecten?

De projecten op Bali bevinden zich bij Mendoyo.

Wie is de lokale contactpersoon?

De lokale contact persoon is Gert. Hij zal je de gehele vrijwilligersperiode begeleiden en wegwijs maken op het project en in de stad. Hij staat 24/7 voor je klaar en is altijd bereid te helpen waar nodig. Zo kan hij bijvoorbeeld helpen met het boeken van leuke uitstapjes voor in het weekend.

hoeveel dagen werk je per week

In totaal ben je 5 dagen per week aan het werk op het project.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?

Op Bali verblijf je in een kamer op het project die je deelt met maximaal 4 vrijwilligers.

voorbereiding training
  • Om te zorgen dat de vrijwilliger goed voorbereid is voor de reis krijg je een voorbereidingstraining. Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan de orde:
  • – Welke rol neem jij als vrijwilliger op je?
  • – Hoe zet jij jouw kwaliteiten in op het project?
  • – Wat is hechting?
  • – Wat is jouw persoonlijke 112?
  • – Wat is duurzaamheid?
Is vrijwilligerswerk en reizen te combineren?

Het doen van vrijwilligerswerk op Bali is perfect te combineren met reizen. Leer vooraf aan je reis de cultuur en de mensen kennen door het doen van een aantal weken vrijwilligerswerk. Op die manier kun je alvast wennen aan het land, het eten, de mensen en het klimaat. Dit geeft een goede basis om vervolgens de rest van dit prachtige land te ontdekken. Of wil je liever een tussenstop maken tijdens het reizen en een tijdje op dezelfde plek blijven? Ook dan is vrijwilligerswerk een goede optie. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen wij jou daar nog veel meer over vertellen.