Vrijwilligerswerk Burkina Faso

Spreek je Frans of zou je graag Frans willen leren spreken, heb je altijd vrijwilligerswerk willen doen in het buitenland? Kom dan een tijdje wonen in Burkina Faso en leer van dichtbij de vriendelijke mensen kennen. Het geeft je een andere kijk op het leven en het is een ervaring die je levenslang bij je zult houden. Hoe is dat te realiseren?

vrijwilligerswerk_burkina_faso_afrika

De invulling van je verblijf kun je voor een groot deel zelf beslissen. Vrijwilligerswerk kun je al doen met een verblijf van minimiaal 2 weken tot maximaal 6 maanden. We kunnen je plaatsen bij een gezin in de stad of in een traditioneel dorpje. Wij hebben verschillende vrijwilligersprojecten, zoals werken op een school, computerles geven en werken in een weeshuis. Je kunt zelf aangeven waar je wilt komen te werken. Wel moet je de basis Frans beheersen. Mocht dat niet het geval zijn dan kun je ook een cursus Frans in Burkina Faso volgen.

Omdat Burkina Faso nog niet zo toeristisch is vind je er veel van de traditionele cultuur terug. Festivals, kleurrijke gewaden en dansceremonies maken deel uit van het leven in Burkina Faso.