Vrijwilligerswerk in Florida USA (Wildlife)

Ben je geïnteresseerd in het werken met dieren en spreekt de bestemming Noord – Amerika jou aan?
Dan is dit project echt iets voor jou! Florida is een staat van de Verenigde Staten. Florida ligt in het zuidoosten van het land en heeft een subtropisch klimaat.

Florida is één van de belangrijkste toeristische bestemmingen binnen de Verenigde Staten. Jaarlijks gaan tienduizenden Nederlanders naar deze meest bijzondere staat van Amerika. Deze toeristen worden vooral gelokt door de relaxte sfeer, het aangename klimaat en de vele pretparken. Als je Florida eenmaal bezocht hebt is de kans groot dat je vaker terug zal komen in de  Sunshine State.

Om wilde dieren te zien hoef je niet persé naar een dierentuin of dolfinarium. Je kunt een groot aantal van de dieren die je in gevangenschap kunt zien ook in het wild aantreffen. Midden in een stad als Miami of Orlando zul je niet zo snel in aanraking komen met krokodillen, aasgieren of slangen. In de vele natuurparken maar ook gewoon in de vrije natuur is die kans echter veel groter.

Vrijwillig Wereldwijd in Florida USA

Grijp deze unieke kans en ga aan de slag met een kleine groep exotische dieren in Florida! Alle dieren die hier worden opgevangen komen uit situaties waarin ze werden mishandeld of verwaarloosd of uit situaties waarin hun eigenaren niet meer voor ze konden zorgen.

Jouw tijd, energie en donaties worden ingezet om de dieren een permanent thuis te kunnen bieden in een grote omgeving gelijk aan hun natuurlijke leefomgeving. De dieren die op dit project aanwezig zijn, zijn niet in staat om in het wild te overleven. Dit komt omdat de meeste dieren hun hele leven doorgebracht hebben als huisdier en niet hebben geleerd te jagen.

Tijdens je verblijf op het project zal je verblijven in het hoofdgebouw. Je zal worden begeleid door onze coördinator van wie je alle informatie krijgt over het werk, de routines, de regels en de veiligheidsvoorschriften om zo veilig rond de dieren te kunnen zijn. Er zijn veel activiteiten te doen op het project, waaronder onderhoud, voeden van de dieren en algemene zorg voor de dieren.

De opvang heeft een totale oppervlakte van 4 hectare waarop 20 dieren te vinden zijn. De dieren die op dit moment op het project verblijven zijn: tijger, luipaard, poema, Afrikaanse serval, struisvogel, emoe, ringstaartmaki, bruine maki, hangbuikzwijn, leguaan, sporenschildpad en een Bobcat mix. Ook zijn er wilde katten en andere dieren welke te vinden zijn op de opvang.

Er zijn veel wilde katten te vinden op het project. Dit komt omdat veel zwerfkatten in de VS niet gestereliseerd of gecastreerd worden en hierdoor jongen blijven krijgen. Alle katten op het project zijn gestereliseerd en gevaccineerd en mogen vrij rondlopen. Verder is er de hond van de eigenaar ook aanwezig op het project.

Ieder dier heeft zijn eigen verhaal. Er zijn twee Siberische tijgers die geboren zijn met een goudkleurige vacht terwijl ze gefokt waren om een witte vacht te hebben. De tijgers liepen het risico een spuitje te krijgen of in de verkeerde handen te vallen. Ook is er een bergleeuw te vinden die na zijn eigenaar’s scheiding alleen kwam te staan.

Nieuwsgierig geworden naar Florida en de vrijwilligersprojecten? Maak dan snel een vrijblijvende afspraak (kosteloos) met een van onze medewerkers van Vrijwillig Wereldwijd!