Vrijwilligerswerk Guatemala

Heb jij altijd al als vrijwilliger willen werken in een ontwikkelingsland? Dan is Guatemala de perfecte bestemming voor jou! Vrijwillig Wereldwijd biedt veel mooie vrijwilligersprojecten aan in Guatemala die stuk voor stuk jouw hulp hard nodig hebben. Ben jij klaar voor een onvergetelijke ervaring?!

Guatemala ligt in Centraal-Amerika en grenst aan de landen Mexico, Belize, Honduras en El Salvador. De hoofdstad van het land is Guatemala-Stad en de officiële taal is Spaans. Het landschap in Guatemala verschilt van weelderige berglandschappen tot tropische regenwouden, en van uitgestrekte graslanden tot vulkanische stranden. Dit komt voornamelijk door de hoogteverschillen in het land. Om die reden heeft Guatemala vele nationale parken. Zoals het Tikal National Park waar veel Mayatempels te vinden zijn, omringt door het grootste regenwoud van Midden-Amerika. Guatemala kent ook een bijzondere cultuur. Zo is Guatemala met uitstek het land van de Mayabeschaving. Van de vierde tot de elfde eeuw was Guatemala zelfs hun kerngebied. Vandaag de dag stamt nog circa de helft van de bevolking direct af van de Maya’s. Elke stam heeft zijn eigen unieke taal, cultuur en tradities die inmiddels al eeuwen oud zijn. Wil jij deze interessante inheemse bevolking van dichtbij leren kennen? Dat kan! Via Vrijwillig Wereldwijd kun jij als vrijwilliger aan de slag bij een van de vele vrijwilligersprojecten.

Door een gewelddadige geschiedenis van onderdrukking door de Spanjaarden is er vandaag de dag nog veel ongelijkheid en armoede in Guatemala. Naar schatting leeft 70% van de bevolking onder de armoede grens, wat inhoudt dat zij van 2 dollar per dag moeten rondkomen. Daarnaast hebben veel kinderen nauwelijks tot geen toegang tot basisonderwijs door te hoge kosten. Vrijwillig Wereldwijd is dus hard op zoek naar enthousiaste vrijwilligers!

vrijwilligerswerk guatemala

Vrijwillig Wereldwijd in Guatemala

Vrijwillig Wereldwijd geeft jou de keuze uit verschillende vrijwilligersprojecten. Bijvoorbeeld de sociale projecten als leuke activiteiten organiseren in een opvanghuis voor meisjes en tienermoeders of patiënten verzorgen in een ziekenhuis. Of ga jij liever aan de slag op een van de wildlife projecten en help je mee met het verzorgen van dieren in een dierentuin?

Om dit te verwezenlijken, moet er veel geregeld worden. Gelukkig voor jou dat wij van Vrijwillig Wereldwijd een hoop van deze organisatie uit handen nemen. Wij zorgen ervoor dat jij geplaatst kan worden op een van de vrijwilligersprojecten en dat je zo goed mogelijk bent voorbereid op de grote reis. Daarnaast nemen we contact op met de lokale begeleiding zodat zaken als verblijf geregeld kunnen worden.

Het contactpersoon in Guatemala is Petra. Ze komt oorspronkelijk uit Nederland maar woont inmiddels al een aantal jaren in Guatemala. Zij maakt de vrijwilligers wegwijs op de projecten en staat 24/7 voor hen klaar. Daarnaast kan zij helpen met bijvoorbeeld leuke weekendtripjes boeken samen met de andere vrijwilligers. Er valt namelijk genoeg te doen, te zien en te beleven in Guatemala.

In Guatemala zal je verblijven in een gastgezin. Zij zullen jou met open armen ontvangen en er alles aandoen om jou thuis te laten voelen. In het gastgezin beschik je over een eigen kamer die op slot kan en waar plek is voor meerdere vrijwilligers. Je bent dus niet per definitie alleen (anders kunnen we eventueel een reismaatje voor je regelen). Het gastgezin is gewend aan buitenlandse vrijwilligers en zijn dus op de hoogte van de cultuurverschillen zodat er eventueel rekening kan worden gehouden met bijvoorbeeld eten en drinken. Door bij een gastgezin te verblijven, krijg je de unieke gelegenheid om van dichtbij kennis te maken met de uniek cultuur, tradities en levensstijl van de lokale bevolking in Guatemala. Zo krijg je de kans om bijvoorbeeld uitgenodigd te worden voor bruiloften of andere feestelijkheden. Vrijwilligerswerk in Guatemala wordt gegarandeerd een onvergetelijke ervaring waar je veel van zult leren!

Nieuwsgierig geworden naar vrijwilligerswerk in Guatemala? Maak dan online een vrijblijvende afspraak (kosteloos) via Skype of op kantoor met een van onze medewerkers.

 


Ervaringen Guatemala

Vrijwilligerswerk in Guatemala

Het is altijd mooi om iets voor anderen te doen zonder daar iets voor terug te vragen. Maar waarom ik heb besloten o ...