Vrijwilligerswerk in Nepal

Vrijwilligerswerk doen in Nepal? Vrijwillig Wereldwijd biedt jou de gelegenheid om aan de slag te gaan bij een van de vrijwilligersprojecten in Bhaktapur, Pokhara of het dorpje Eklekuna gelegen in de bergen. Leer de Nepalese cultuur en vriendelijke mensen kennen en draag als vrijwilliger een steentje bij aan het leven van een ander.

 

Nepal is een land gelegen in het Himalaya gebergte tussen China en India. De hoofdstad van Nepal is Kathmandu en heeft circa 975.000 inwoners. De officiële taal in Nepal is het Nepalees. Het overgrote deel van Nepal is zeer bergachtig. Niet voor niets liggen hier acht van de tien hoogste bergen van de wereld, waaronder de allerhoogste: de Mount Everest (8.848 meter). Door de hoogteverschillen is er een grote verscheidenheid aan klimaatzones in Nepal. Deze variëren van een hooggebergteklimaat in de Himalaya tot een subtropisch klimaat langs de grens met India. De trektochten door het Himalaya gebergte zijn uitgeroepen tot een van de mooiste ter wereld en zijn dus zeker de moeite waard voor de echte avonturiers.

Behalve de prachtige natuur heeft Nepal nog veel meer te bieden. Zo is Kathmandu de perfecte uitvalbasis om te beginnen aan een onvergetelijke reis door Nepal. De stad zelf heeft ook een aantal bezienswaardigheden zoals de Swayambhunath, ook wel Monkey Temple. Dit is een boeddhistische Stoepa die een herkenbaar symbool is geworden van Nepal. De bijnaam heeft de Stoepa te danken aan de vele aapjes die er rond lopen. Andere bezienswaardigheden in Nepal zijn de stad Lumbini, de geboorteplaats van Gautama Boeddha, of het Chitwan National Park, het oudste nationale park van Nepal met onder andere beren, olifanten, krokodillen en luipaarden.

vrijwilligerswerk_nepal_azie

Behalve de mooie landschappen en bijzondere cultuur, kent Nepal ook veel armoede. Zowel de mensen in de stad als op het platteland hebben het er niet breed. Volgens het Ontwikkelingsprogramma van de Verenigde Naties leeft circa 30,9% van de bevolking onder de armoedegrens, wat inhoudt dat zij zichzelf niet kunnen voorzien in hun basisbehoeften. Om de lokale bevolking toch een kans te bieden op een betere toekomst, steunt Vrijwillig Wereldwijd een aantal bijzondere vrijwilligersprojecten zoals bijvoorbeeld Engelse les geven aan weeskinderen tot het verzorgen van gehandicapten en fysiotherapie.

Vrijwillig Wereldwijd in Nepal

Vrijwillig Wereldwijd heeft als doel jou op een persoonlijke manier zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw reis naar Nepal. Daarnaast zorgen wij ervoor dat je een plek krijgt op een van de projecten en dat onze contactpersoon op de hoogte is van jouw komst.

Want behalve begeleiding in Nederland en België, krijg je ook goede en persoonlijke begeleiding in Nepal. Wij werken samen met verschillende contactpersonen (dit verschilt per project of plaats) die de vrijwilligers begeleiden tijdens hun vrijwilligersperiode en zaken regelen als de ophaalservice vanaf het vliegveld en verblijfplaats. De begeleiding kan vrijwilligers ook helpen met bijvoorbeeld het boeken van leuke uitjes die je in het weekend kan ondernemen met andere vrijwilligers. Zij weten namelijk als geen ander wat er te zien is in de omgeving en welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen.

Vrijwilligerswerk in Nepal is al mogelijk vanaf 2 weken. Tijdens jouw vrijwilligersperiode zal je verblijven bij een gastgezin. Op die manier leer je de Nepalese cultuur pas echt van dichtbij kennen. In het gastgezin zul je beschikken over een eigen kamer die op slot kan en waar plek is voor één of meerdere vrijwilligers. Dit betekent dat je niet per definitie alleen bent (wij kunnen eventueel een reismaatje voor je regelen). Het gastgezin heeft veel ervaring met buitenlandse vrijwilligers en is dus op de hoogte van de cultuurverschillen zodat er eventueel rekening kan worden gehouden met bijvoorbeeld eten en drinken. Zij zullen jou met open armen ontvangen en zorgen dat jouw tijd in Nepal er een wordt om nooit te vergeten!

Meer weten over de projecten, het gastgezin of over Vrijwillig Wereldwijd? Maak dan online een afspraak (kosteloos) met een van onze medewerkers. Zowel vooraf als na het gesprek zit je nergens aan vast. Wij helpen je graag verder!

De invulling van je verblijf kun je voor een groot deel zelf beslissen. Vrijwilligerswerk kun je al doen met een verblijf van minimiaal 2 weken tot maximaal 5 maanden. Wij hebben verschillende vrijwilligersprojecten, zoals werken op een school, computerles geven en werken in een weeshuis. Je kunt zelf aangeven waar je wilt komen te werken.

Nepal is een prachtig land waar je hele mooie tracks kan maken door de bergen. Daarnaast staan de bewoners bekend als heel vriendelijke mensen.


Ervaringen Nepal

Vrijwilligerswerk doen in Nepal

Charlotte Leeftijd: 22 Opleiding/ Werk: Sociaal Pedagogisch Hulpverlening Ik werkte elke zomer in een verpleeghuis e ...