Project omschrijving

Over het project

Dit community project is opgezet om de lokale bevolking te ondersteunen. En geeft jou als vrijwilliger de unieke mogelijkheid om echt een indruk te krijgen van de Vietnamese cultuur. Je ondersteund in de regio Thot Not in het noorden van de stad Can Tho en nabij de grens met Cambodja. Het mooie van dit project is dat het heel veelzijdig is. Je kunt bijvoorbeeld helpen met het voedsel uitdelen in het plaatselijke ziekenhuis, je kunt ondersteunen met het geven van Engelse les, je kunt helpen op het land of  met het maken van bruggen en wegen.  En ben je ergens goed in dan is het natuurlijk heel leuk omdat mee te geven aan de mensen daar. Denk bijvoorbeeld aan muziek, sport, kunst, dans enz. Je kunt de community helpen waar nodig en op die manier word je echt onderdeel van de gemeenschap. Zo leer je Vietnam kennen op een manier die je als toerist niet snel ziet.

Als je vrij bent heb je tijd om rond te wandelen of te fietsen en te genieten van een schilderachtig landschap van rijstvelden en  boomgaarden en vele plaatsen zoals de drijvende markt van Cai Rang (de grootste drijvende markt in Mekong Delta),  de Gian Gua-tempel of het Con Son-eiland in Can Tho.

Dit project wil zo een brug zijn die de vrijwilligers en lokale mensen verbindt. Als je je in deze prachtige landelijke omgeving bevind met het vredige uitzicht en de frisse lucht met alle goede faciliteiten, zoals de vriendelijke lokale mensen en het heerlijk eten zijn wij ervan overtuigt dat je een onvergetelijke ervaring zult hebben in Zuid-Vietnam.

Werkzaamheden

De werkzaamheden lopen heel erg uiteen en je kunt ondersteunen waar je je het beste op je plek voelt. Denk bijvoorbeeld aan de volgende werkzaamheden.

 • Het geven van Engelse les
 • Helpen eten uitdelen in het ziekenhuis
 • Spelletjes spelen in bejaardentehuis
 • ondersteunen bij reparaties aan wegen, bruggen of huizen
 • Helpen op de rijstvelden.
 • En natuurlijk is eigen inbreng ook heel erg welkom.

Voorbeeld van een werkdag

Omdat dit project zo gevarieerd is en iedere vrijwilliger een eigen invulling kan geven aan het project is het lastig om een voorbeeld van een werkdag te beschrijven. Je ondersteund van maandag to vrijdag en mocht je willen ook op zaterdag van ongeveer 08:00 t/m 11:30 en van 13:30 t/m 17:00 uur.

Werktijden

Je werkt van maandag to vrijdag (zaterdag optioneel)  van ongeveer 08:00 t/m 11:30 en van 13:30 t/m 17:00 uur.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Je werkt op dit project samen met lokale vrijwilligers en eventueel andere vrijwilligers uit Nederland en België.

Gesproken taal op het project

Als vrijwilliger spreek je Engels op dit project. Het is voor dit project belangrijk dat je redelijk tot goed engels spreekt.

Vakantie periodes

Dit project is het gehele jaar mogelijk.

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig)
 • € 75,- per week
 • € 50,- ophaalservice

Inbegrepen in de prijs:

 • Het verblijf in het vrijwilligershuis
 • Gratis WIFI
 • Dagelijks transport van en naar het project
 • 24/7 support van onze coordinator ter plaatse

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht, vaccinaties, visum
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • Annuleringsverzekering, reizen, bagage en ongevallenverzekering;
 • Persoonlijke reizen tijdens je vrije tijd
 • Persoonlijke uitgaven zoals: souvenirs, drankjes, entreegelden, medicijnen, etc.
Profiel vrijwilliger

Vrijwilliger

We zijn voor dit project opzoek naar vriendelijke vrijwilligers die geinteresseerd zijn in andere culturen. Vrijwilligers moeten initiatief kunnen nemen en graag de lokale bevolking willen ondersteunen. Verder is het spreken van engels belangrijk.

Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers verblijven in een vrijwilligershuis. Het huis beschikt over een keuken, WiFi, wasmachine en een geweldige tuin.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

De meeste projecten kun je bezoeken per fiets of lopend. Voor de wat grotere afstanden ga je op een scooter. Je betaald dan wel voor de benzine.

Locatie van het project

Locatie van het project

Alle projecten bevinden zich in Can Tho


Vietnam Can Tho
Ophaalservice

Ophaalservice

Je wordt opgehaald vanaf het vliegveld Ho Chi Minh City. In deze stad verblijf je één nacht. De volgende ochtend word je naar het busstation gebracht en ga je met de bus naar Can Tho. Dit duurt zo’n 3 a 4 uur. Eenmaal aangekomen in Can Tho word je opgewacht door ons contactpersoon Phuong. Hij spreekt goed Engels en is erg behulpzaam. Phuong zal je naar het vrijwilligershuis brengen en je voorstellen aan alle andere vrijwilligers.

Contactpersoon

De contactpersoon 

Phuong is het contactpersoon in Vietnam. En zoals eerder vernoemd spreekt hij goed Engels en is hij erg behulpzaam. Hier kun je als vrijwilliger echt op bouwen.


Roxy Ory vrijwilliger Vietnam

Ik heb twee maanden stage gelopen in Can Tho, Vietnam via Vrijwillig Wereldwijd in 2018. De studie die ik doe is HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening. Ik heb een super tijd gehad! Veel geleerd en gegroeid in zowel mijn persoonlijke ontwikkeling als mijn professionele ontwikkeling.

Roxy Ory vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring
Gwyneth Wolfert vrijwilliger Vietnam

Mijn tijd als vrijwilliger was ontzettend leuk en VrijwilligWereldwijd heeft daar, dankzij de goede organisatie, begeleiding en geweldige projecten, erg veel aan bijdragen!

Gwyneth Wolfert vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring
Erica vrijwilliger Vietnam

De variatie van de projecten spraken mij erg aan. Daarnaast geeft het je een heerlijk gevoel om de mensen te helpen en de stralende gezichten te zien. Dat is een onbeschrijfelijk fijn gevoel. Iets voor een ander betekenen, dat vind ik zo belangrijk.

Erica vrijwilliger VietnamLees hier haar ervaring