Over het project

Dit avontuurlijke eco-project biedt jou de mogelijkheid om deel te nemen aan een ambitieus agro-ecologisch initiatief in het noordoosten van Thailand. Gelegen aan de rand van een weelderige jungle, omarmt dit project een gezellige en inspirerende sfeer waarin je samen met andere internationale vrijwilligers hands-on kunt leren over permacultuur, duurzame voedselsystemen, ecodorp ontwerp en het behoud van biodiversiteit.

Als vrijwilliger zul je dagelijks meewerken in de groentetuin en het voedselbos, waar je praktische ervaring opdoet. Daarnaast krijg je de kans om deel te nemen aan natuurlijke bouwprojecten en het maken van natuurlijke producten zoals etherische oliën en zeep. De eco-ashram organiseert ook dagelijkse yoga- en meditatiesessies voor degenen die dat willen. En als kers op de taart zijn er regelmatig avondactiviteiten zoals dans, thee roosteren bij het kampvuur en spelletjes, waar vrijwilligers graag met elkaar van genieten.

Het aantal vrijwilligers varieert van drie tot vijfentwintig en de werktijden zijn van maandag tot en met vrijdag, van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. Op woensdagnamiddag en in het weekend heb je vrije tijd. Dit geeft je de mogelijkheid om lokale marktjes te bezoeken, te genieten van adembenemende zonsondergangen boven rijstvelden en meren, avontuurlijke wandelingen te maken of zelfs een weekendtrip te plannen naar de bruisende stadjes Udon Thani en Nong Khai. Het historische Phu Phra Bat, het beeldenpark van Sala Keoku en het kleurrijke Red Lotus Lake liggen allemaal op slechts een uur rijden van de boerderij.

Ons eco-project is opgericht in 2013 als reactie op de klimaatcrisis en de achteruitgang van biodiversiteit. We zijn toegewijd aan het creëren van een vreedzaam, vreugdevol en betekenisvol leven, waarbij we ons volledige potentieel kunnen benutten zonder de natuur op te offeren. We geloven dat het essentieel is om te leren hoe we ecosystemen kunnen behouden en daarom onderzoeken en demonstreren we ondersteunende praktijken, innovaties en geschikte technologieën die ons helpen een regeneratieve levensstijl te leiden in plaats van een destructieve.

Onze praktijken omvatten regeneratieve en boslandbouw, het aanvullen van waterbronnen, bouwen met natuurlijke en gerecyclede materialen, eco-afvoersystemen, hergebruik van grijs water en het behoud van wildreservaten.

Naast het ecologische aspect hechten we ook waarde aan gemeenschapsleven. In onze ashram vormen we een hechte gemeenschap waarin we dagelijks streven naar een evenwicht tussen intellectuele, emotionele en praktische activiteiten. Natuurverbondenheid en diepe ecologie staan centraal in ons denken en handelen.

Naast de mogelijkheden op het project, bieden we ook de unieke kans om onderwijs te geven op de lokale school. De kinderen van de eigenaars van dit project zitten op deze school. Het is slechts 5 minuten fietsen vanaf het project, dus je kunt gemakkelijk heen en weer reizen. Dit geeft je de mogelijkheid om een combinatie te maken van het werken aan ons project en het bijdragen aan de educatie van de lokale kinderen.

Elke dag besteden we ook tijd aan yoga, meditatie en dans om mindfulness in ons leven te brengen en gezond te blijven.

We werken nauw samen met de lokale school en gemeenschap, waardoor vrijwilligers de kans krijgen om in contact te komen met de lokale bevolking en een waardevolle bijdrage te leveren aan de educatieve behoeften van de kinderen.

Doe mee!

Door deel te nemen aan ons project word je verwelkomd als lid van onze gemeenschap. We vragen je om de eerste week deel te nemen aan onze “Ecovillage lifestyle experience week”. Tijdens deze workshop krijg je een uitgebreide kennismaking met het gemeenschapsleven en leer je over de ecologische, sociale, culturele en economische aspecten van een ecodorp. Je maakt kennis met de andere vrijwilligers en leert meer over onze ethiek, waarden, de boerderij en de verschillende activiteiten waar je aan kunt deelnemen. Je krijgt ook een uitgebreide introductie in permacultuur, natuurlijk bouwen en tuinieren. Na deze introductieweek ben je volledig voorbereid om als vrijwilliger aan de slag te gaan op de boerderij. We nemen de tijd om samen met jou een activiteit te vinden waarin je je gelukkig en nuttig kunt voelen.

Sluit je aan bij ons en maak deel uit van een familie die zich inzet voor de voedselsoevereiniteit van morgen. Door bewustzijn te verspreiden over ecologie en een positieve impact te creëren, kun je meebouwen aan een duurzamere toekomst.

Werkzaamheden

Vrijwilligers helpen dagelijks mee op het land in de groentetuin, voedselbos, met natuurlijk bouwen en onderhoud van de gebouwen, maken van natuurlijke producten zoals essentiele olie. De activiteiten hangen af van het seizoen en wat de prioriteit heeft. Mocht je graag helpen op de school kan dat dus ook en kun je helpen met het onderwijs en sport en spel.

Voorbeeld van een werkdag

In de eerste week van aankomst doe je mee aan de Ecovillage Lifestyle Experience Week. Deze week is een soort van workshop en geeft je de ervaring hoe het is om in een gemeenschap te wonen en een Ecodorpen Leefstijl te leiden.

Deze week is een combinatie van theorie, leuke praktische hands-on activiteiten waar we meer over permakultuur leren en met dagelijkse  yoga & meditatie. Daarnaast zijn er soms activiteiten in de avond zoals dans, een vuurcirkel en andere leuke bezigheden die de deelnemers willen delen.

Ga je helpen op de school werken zien je werkzaamheden er natuurlijk anders uit. Je kunt ook een combinatie maken van beide projecten.

Werktijden

Na de Ecovillage Lifestyle Experience Week wordt je vrijwilliger. De werktijden zijn van 9-12 en van 15-17. Maandag tot en met vrijdag. Woensdag middag is vrij. Op zaterdag hebben we meestal een well-being circle en een groeps meeting om te kijken wat er gedaan moet worden (vrijwilligers hoeven niet deel te nemen aan deze meeting).

Andere collega’s / met wie werk je samen

Het aantal vrijwilliger varieerd van 3 tot 20 per keer. We hebben op het moment 6 mensen op het land wonen met wie je af en toe samenwerkt. Een van deze is permanent in dienst en helpt met allerlei klussen.

Gesproken taal op het project

Op het project zullen vrijwilligers vooral Engels spreken. Het contactpersoon spreekt goed Engels, goed Duits en beheert ook de lokale taal.

Profiel vrijwilliger

Alle vrijwilligers zijn welkom.

Vrijwilligers met verschillende vaardigheden zijn gewaardeerd. Vrijwilligers met ervaring in natuurlijk bouwen, biologisch tuinieren en/of boeren, permakultuur, yoga, meditatie, het maken van natuurlijke producten, ervaring met bosbouw, technische vaardigheden, alternatieve energie etc.

Vakantie periodes

Het project is het gehele jaar mogelijk.

Filmpje over het project
Kosten

Kosten

Let op!! de deelnamekosten a 385 euro zijn per 15 mei 2024 vervallen en zijn nu bij de weekprijzen inbegrepen.

 • 1 week vrijwilligerswerk: € 320,-
 • 2 weken vrijwilligerswerk: € 550,-
 • 3 weken vrijwilligerswerk: € 699,-
 • 100,- euro voor elke extra week.
 • Meerprijs voor een single room is € 3,- per nacht.
 • Meerprijs voor eendouble room is € 2,- per nacht.

Inbegrepen in de prijs:

Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, evenals een overzicht van alle voorbereidingen die je moet treffen, inclusief informatie over verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Transfer van de luchthaven naar het project
 • Transfer van het project naar de luchthaven.
 • Toegang tot de online community.
 • Online kennismakingsgesprek.
 • Hulp bij je visumaanvraag.
 • Hulp bij het verlengen van je visum (indien nodig).
 • Hulp bij het boeken van je ticket (op aanvraag).
 • Introductie ter plaatse.
 • Begeleiding gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland.
 • Inwoning huisje aan het strand. (Eigen huisje tegen meerprijs van € 50,- per week)
 • Drie maaltijden per dag.
 • Certificaat (goed voor je CV).
 • De mogelijkheid om actief te blijven in onze community. En blijvend impact te maken voor de projecten.
 • Informatie brochure voor thuisblijvers met a.o 24/7 noodnummers.

Niet inbegrepen in de prijs:

Accommodatie

Het verblijf

We hebben comfortable dorm accommodatie en voor diegene die meer privacy willen hebben we enkele kamers en voor koppels dubbele kamer voor een extra prijs.

Gedurende Ecovillage Lifestyle Experience Week wordt er gekookt en deelnemers helpen hier en daar mee in roulatie. Als vrijwilligers maak je samen je eigen maaltijden na de eerste week met behulp van lange termijn residenten.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Je verblijft op het project.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen op 6 hectare land in het platteland van het Noord-Oosten van Thailand.

Ophaalservice

Ophaalservice

Je kan van Bangkok met de nachttrein, nachtbus of met het vliegtuig komen naar Udontani.

Wij halen de vrijwilligers op van Udonthani airport of Nongkhai treinstation.

Contactpersoon

De contactpersoon

Mijn naam is Tom, samen met mijn vrouw Om Sunisa  hebben we dit project in 2014 opgericht om dat we erg veel van de natuur houden en het gevoel hebben dat we de natuur moeten helpen.

Vrije tijd

Vrije tijd

De hele week werken met de kinderen is een zeer bevredigende taak maar ook een uitdaging het kan zwaar zijn en je hebt soms een pauze nodig. Aangezien de werkweek loopt van maandag tot vrijdag, wordt zaterdag en zondag beschouwd als het weekend voor vrijwilligers. Tijdens het weekend hebben vrijwilligers tijd over en meestal ontspannen ze gewoon in het dorp of maken van de gelegenheid gebruik om andere delen van het noordoosten van Thailand te verkennen.

Er zijn veel dingen te doen in Udon Thani er zijn een aantal aantrekkelijke toeristische attracties om te bekijken, vrijwilligers kunnen weekendtrips voor zichzelf boeken.

Naast dat je in een landelijk dorp bent, dat veel speciale evenementen en activiteiten biedt, weet je nooit wat er zal verschijnen. Er is geen vaste planning hier, en de dorpelingen hebben niet hetzelfde concept van een weekend hier als in het Westen. Zaterdagochtend kan er niets te doen zijn, maar tegen de middag kan je dag vollopen.

Een kleine selectie van Places to Discover

De Rode Lotuszee (Talay Bua Dang) in Nong Han Kum Pavapi, een zoetwatermeer in de noordoostelijke provincie van Thailand. Het is ongeveer 45 km ten zuidoosten van de ringweg Udon Thani en het is nu een van de topattracties van Isan, maar er zijn maar weinig westerlingen. Het is een unieke natuurlijke attractie dat het de thuisbasis is van miljoenen lotusbloemen en slechts een boottocht verwijderd.

Korte trip naar Laos – Pha That Luang

Het project ligt op slechts 50 kilometer van Laos. Onderweg steek je de Mekong rivier over. Vientiane, de nationale hoofdstad van Laos, combineert Frans-koloniale architectuur met boeddhistische tempels zoals de gouden, 16e-eeuwse Pha That Luang, die een nationaal symbool is. Langs brede boulevards en met bomen omzoomde straten zijn vele opmerkelijke heiligdommen waaronder Wat Si Saket, met duizenden Boeddha-afbeeldingen, en Wat Si Muang, gebouwd bovenop een Hindu-schrijn.

Wat Pa Phukon

Je kunt een bezoek brengen aan Wat Pa Phukon. Deze tempel beschrijft bijna 400 hectare weelderig bos en is als gevolg daarvan een rustige omgeving voor boeddhistische meditatiebeoefening. Wat Pa Pukhon werd onlangs gebouwd en is al beroemd om zijn adembenemende locatie en zijn majestueuze liggende Boeddhabeeld. Het is een indrukwekkende locatie met een geweldige bouwstructuur. Het beeld was gesneden uit 43 blokken glanzend wit Italiaans Carrara-marmer en weegt tussen 15 en 30 ton. De tempel ligt in het district Na Yung, op 120 km van Udon Thani.

Wat Phu Thok

Phu Thok, wat “Lonely Mountain” in de Isan-taal betekent, is een 359 m hoge geïsoleerde heuvel in het noordoostelijke uiteinde van Isan, Thailand. Het is gelegen in Na Sabaeng Subdistrict, district Si Wilai, in het centrum van de provincie Bueng Kan.

Kham Chanot Forest

Het ligt in Kham Chanot, een spookachtig bos aan een meer, vermoedelijk de grens tussen de menselijke wereld en de onderwereld. Thais komen naar deze plek om te bidden voor boeddha’s, naga’s en geesten en hen te vragen om geluk en voorspoed. Echte geest of gewoon een hoax? Ontdek het tijdens een bezoek.

Historisch park van Phu Phra Bat

Phu Phra Bat is een historisch park in het Ban Phue-district, provincie Udon Thani, Thailand. Het onderscheidende kenmerk van het park is de ongebruikelijke rotsformaties waar religieuze heiligdommen zijn gebouwd. Duizenden jaren geleden wandelde de prehistorische man rond in dit gebied. Ze lieten rotstekeningen achter die in rode kleur waren gemaakt en die verschillende dieren en mensen afschilderden. Een aantal zeer oude Boeddhabeelden geplaatst in de grotten toont dat de grotten werden gebruikt als oude tempels. Phu Phra Bat Park is genomineerd voor de Unesco Heritage Site-lijst.

De vermelde rondleidingen zijn slechts een kleine selectie van mogelijke bestemmingen, er is nog veel meer te zien. Het project is natuurlijk geen reisorganisatie, ze bieden geen rondleidingen aan, maar als alle vrijwilligers het erover eens zijn en als er tijd is, kunnen we onze vloot gebruiken om zo nu en dan een reis te maken. De kosten voor het transport moeten vervolgens worden gedeeld met de deelnemers.