• 1 week
 • 17+
 • Vrijwilligershuis
 • Thailand
+/- € 85,- per week DIRECT AANMELDEN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK

Over het project

In dit project neem je deel aan een ambitieus agro-ecologisch project geworteld aan de rand van de welige jungle in het noordoosten van Thailand. Hier kan je, samen met andere vrijwilligers van over de hele wereld en binnen een gezellige sfeer, hands-on leren over permacultuur, het opzetten van duurzame voedselsystemen, ecodorp ontwerp en het herstel van de biodiversiteit. Vrijwilligers helpen dagelijks mee in de groentetuin en het voedselbos, met natuurlijk bouwen en het maken van natuurlijke producten zoals etherische oliën en zeep. De eco-ashram biedt ook dagelijkse yoga en meditatie sessies aan voor wie wil. Daarnaast zijn er soms avondactiviteiten zoals dans, thee roosteren naast de vuurkring, spelletjes en andere leuke bezigheden die vrijwilligers graag met elkaar willen delen. 

Het aantal vrijwilligers varieert van drie tot vijfentwintig en werkuren lopen van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.00 uur en van 15.00 uur tot 17.00 uur. Woensdagnamiddag en weekends zijn vrij. Dan kan je bijvoorbeeld genieten van lokale marktjes, prachtige zonsondergangen boven rijstvelden en meren, avontuurlijke wandelingen of een weekendtrip naar de levendige stadjes van Udon Thani en Nong Khai. De boerderij ligt op een uurtje rijden van het historische Phu Phra Bat, het beeldenpark van Sala Keoku en het bloemrijke Red Lotus Lake.

Ons eco project is in 2013 opgericht als reactie op de klimaatcrisis en de achteruitgang van biodiversiteit. Wij geloven in een vreedzaam, vreugdevol en zinvol leven, waar de mens kan leren en groeien naar zijn volledige potentieel zonder dat van de natuur op te offeren. Precies daarom is het belangrijk dat we leren hoe we de ecosystemen in stand kunnen houden. Dat doen we door het onderzoeken en demonstreren van ondersteunende praktijken, innovatie en geschikte technologieën die ons helpen een regeneratieve, in plaats van een destructieve, levensstijl te hebben. 

Zo maken regeneratieve en boslandbouw, het aanvullen van waterbronnen, bouwen met natuurlijke en gerecyclede materialen, eco afvoersystemen, hergebruik van grijs water en het behouden van wildreservaten allemaal deel uit van onze praktijken. 

Buiten de ecologische dimensie houden we ons ook bezig met andere aspecten zoals gemeenschappelijk leven. In de ashram vormen we een gemeenschap waarin we dagelijks naar een evenwicht streven tussen het gebruik van hoofd, hart en hand. Verbondenheid met natuur en diepe ecologie liggen ons nauw aan het hart en staan centraal in ons denken en doen. 

We besteden elke dag tijd aan yoga, meditatie en dans om mindfulness in ons leven te brengen. Dit houdt ons in balans en gezond. 

We werken ook samen met de lokale school en gemeenschap met wie we onze praktijken te delen. Vrijwilligers krijgen dan ook de kans om in contact te komen met de lokale bevolking. 

Doe mee! 

Door naar onze ashram te komen als vrijwilliger kies je ervoor om mee te bouwen aan het verbeteren van de meest duurzame levensaspecten. Ons leercentrum trekt studenten en reizigers van overal het hele jaar door aan. Wanneer onze vrijwilligers verder reizen of terug naar huis gaan beschikken ze over de nodige middelen om soortgelijke praktijken elders toe te passen. Sluit je aan bij een familie die zich vandaag inzet voor de voedselsoevereiniteit van morgen en draag bij tot een grootschalige impact door eco bewustzijn te verspreiden. 

Als je voor ons project gaat wordt je ontvangen en maak je deel uit van onze community. We vragen jou om de eerste week deel te nemen aan onze “Ecovillage lifestyle experience week”. Deze workshop geeft je een uitgebreide inleiding in het gemeenschapsleven en de ecologische, sociale, culturele en economische aspecten van een ecodorp. Je maakt kennis met de andere vrijwilligers en leert wat meer over onze ethiek en waarden, de boerderij en de verschillende activiteiten waarin je je kan verdiepen. Je krijgt dan ook een uitgebreide inleiding tot permacultuur, natuurlijk bouwen en tuinieren. Na deze introductieweek ben je helemaal klaar om op de boerderij aan de slag te gaan als vrijwilliger. We nemen de tijd en zoeken samen naar een activiteit waarbij ieder zich gelukkig en nuttig kan voelen. 

Werkzaamheden

Vrijwilligers helpen dagelijks mee op het land in de groentetuin, voedselbos, met natuurlijk bouwen en onderhoud van de gebouwen, maken van natuurlijke producten zoals essentiele olie. De activiteiten hangen af van het seizoen en wat de prioriteit heeft.

Voorbeeld van een werkdag

In de eerste week van aankomst doe je mee aan de Ecovillage Lifestyle Experience Week. Deze week is een soort van workshop en geeft je de ervaring hoe het is om in een gemeenschap te wonen en een Ecodorpen Leefstijl te leiden.

Deze week is een combinatie van theorie, leuke praktische hands-on activiteiten waar we meer over permakultuur leren en met dagelijkse  yoga & meditatie. Daarnaast zijn er soms activiteiten in de avond zoals dans, een vuurcirkel en andere leuke bezigheden die de deelnemers willen delen.

Werktijden

Na de Ecovillage Lifestyle Experience Week wordt je vrijwilliger. De werktijden zijn van 9-12 en van 15-17. Maandag tot en met vrijdag. Woensdag middag is vrij. Op zaterdag hebben we meestal een well-being circle en een groeps meeting om te kijken wat er gedaan moet worden (vrijwilligers hoeven niet deel te nemen aan deze meeting).

Andere collega’s / met wie werk je samen

Het aantal vrijwilliger varieerd van 3 tot 20 per keer. We hebben op het moment 6 mensen op het land wonen met wie je af en toe samenwerkt. Een van deze is permanent in dienst en helpt met allerlei klussen.

Gesproken taal op het project

Op het project zullen vrijwilligers vooral Engels spreken. Het contactpersoon spreekt goed Engels, goed Duits en beheert ook de lokale taal.

Profiel vrijwilliger

Alle vrijwilligers zijn welkom.

Vrijwilligers met verschillende vaardigheden zijn gewaardeerd. Vrijwilligers met ervaring in natuurlijk bouwen, biologisch tuinieren en/of boeren, permakultuur, yoga, meditatie, het maken van natuurlijke producten, ervaring met bosbouw, technische vaardigheden, alternatieve energie etc.

Vakantie periodes

Het project is het gehele jaar mogelijk.

Filmpje over het project

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig)
 • € 125,- voor de eerste experience week. (leert de basisprincipes van natuurlijk bouwen, tuinieren en introductie in permacultuur).
 • € 70,- voor elke extra week in een dorm
 • Voor € 3,- per nacht extra kun je ook in een single room.
 • Voor € 2,- per nacht extra kun je ook in een double room.
 • € 16,- voor de ophaalservice vanaf  Udonthani airport of Nongkhai treinstation.

Inbegrepen in de prijs:

Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.

 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • 3 maaltijden per dag. (3 vegetarische maaltijden).

 

Niet inbegrepen in de prijs:

Accommodatie

Het verblijf

We hebben comfortable dorm accommodatie en voor diegene die meer privacy willen hebben we enkele kamers en voor koppels dubbele kamer voor een extra prijs.

Gedurende Ecovillage Lifestyle Experience Week wordt er gekookt en deelnemers helpen hier en daar mee in roulatie. Als vrijwilligers maak je samen je eigen maaltijden na de eerste week met behulp van lange termijn residenten.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Je verblijft op het project.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen op 6 hectare land in het platteland van het Noord-Oosten van Thailand.

Ophaalservice

Ophaalservice

Je kan van Bangkok met de nachttrein, nachtbus of met het vliegtuig komen naar Udontani.

Op verzoek kunnen we vrijwilligers oppikken van de Udonthani airport of Nongkhai treinstation. De kosten zijn 16 euro.

Contactpersoon

De contactpersoon

Mijn naam is Tom, samen met mijn vrouw Om Sunisa  hebben we dit project in 2014 opgericht om dat we erg veel van de natuur houden en het gevoel hebben dat we de natuur moeten helpen.

Vrije tijd

Vrije tijd

De hele week werken met de kinderen is een zeer bevredigende taak maar ook een uitdaging het kan zwaar zijn en je hebt soms een pauze nodig. Aangezien de werkweek loopt van maandag tot vrijdag, wordt zaterdag en zondag beschouwd als het weekend voor vrijwilligers. Tijdens het weekend hebben vrijwilligers tijd over en meestal ontspannen ze gewoon in het dorp of maken van de gelegenheid gebruik om andere delen van het noordoosten van Thailand te verkennen.

Er zijn veel dingen te doen in Udon Thani er zijn een aantal aantrekkelijke toeristische attracties om te bekijken, vrijwilligers kunnen weekendtrips voor zichzelf boeken.

Naast dat je in een landelijk dorp bent, dat veel speciale evenementen en activiteiten biedt, weet je nooit wat er zal verschijnen. Er is geen vaste planning hier, en de dorpelingen hebben niet hetzelfde concept van een weekend hier als in het Westen. Zaterdagochtend kan er niets te doen zijn, maar tegen de middag kan je dag vollopen.

Een kleine selectie van Places to Discover

De Rode Lotuszee (Talay Bua Dang) in Nong Han Kum Pavapi, een zoetwatermeer in de noordoostelijke provincie van Thailand. Het is ongeveer 45 km ten zuidoosten van de ringweg Udon Thani en het is nu een van de topattracties van Isan, maar er zijn maar weinig westerlingen. Het is een unieke natuurlijke attractie dat het de thuisbasis is van miljoenen lotusbloemen en slechts een boottocht verwijderd.

Korte trip naar Laos – Pha That Luang

Het project ligt op slechts 50 kilometer van Laos. Onderweg steek je de Mekong rivier over. Vientiane, de nationale hoofdstad van Laos, combineert Frans-koloniale architectuur met boeddhistische tempels zoals de gouden, 16e-eeuwse Pha That Luang, die een nationaal symbool is. Langs brede boulevards en met bomen omzoomde straten zijn vele opmerkelijke heiligdommen waaronder Wat Si Saket, met duizenden Boeddha-afbeeldingen, en Wat Si Muang, gebouwd bovenop een Hindu-schrijn.

Wat Pa Phukon

Je kunt een bezoek brengen aan Wat Pa Phukon. Deze tempel beschrijft bijna 400 hectare weelderig bos en is als gevolg daarvan een rustige omgeving voor boeddhistische meditatiebeoefening. Wat Pa Pukhon werd onlangs gebouwd en is al beroemd om zijn adembenemende locatie en zijn majestueuze liggende Boeddhabeeld. Het is een indrukwekkende locatie met een geweldige bouwstructuur. Het beeld was gesneden uit 43 blokken glanzend wit Italiaans Carrara-marmer en weegt tussen 15 en 30 ton. De tempel ligt in het district Na Yung, op 120 km van Udon Thani.

Wat Phu Thok

Phu Thok, wat “Lonely Mountain” in de Isan-taal betekent, is een 359 m hoge geïsoleerde heuvel in het noordoostelijke uiteinde van Isan, Thailand. Het is gelegen in Na Sabaeng Subdistrict, district Si Wilai, in het centrum van de provincie Bueng Kan.

Kham Chanot Forest

Het ligt in Kham Chanot, een spookachtig bos aan een meer, vermoedelijk de grens tussen de menselijke wereld en de onderwereld. Thais komen naar deze plek om te bidden voor boeddha’s, naga’s en geesten en hen te vragen om geluk en voorspoed. Echte geest of gewoon een hoax? Ontdek het tijdens een bezoek.

Historisch park van Phu Phra Bat

Phu Phra Bat is een historisch park in het Ban Phue-district, provincie Udon Thani, Thailand. Het onderscheidende kenmerk van het park is de ongebruikelijke rotsformaties waar religieuze heiligdommen zijn gebouwd. Duizenden jaren geleden wandelde de prehistorische man rond in dit gebied. Ze lieten rotstekeningen achter die in rode kleur waren gemaakt en die verschillende dieren en mensen afschilderden. Een aantal zeer oude Boeddhabeelden geplaatst in de grotten toont dat de grotten werden gebruikt als oude tempels. Phu Phra Bat Park is genomineerd voor de Unesco Heritage Site-lijst.

De vermelde rondleidingen zijn slechts een kleine selectie van mogelijke bestemmingen, er is nog veel meer te zien. Het project is natuurlijk geen reisorganisatie, ze bieden geen rondleidingen aan, maar als alle vrijwilligers het erover eens zijn en als er tijd is, kunnen we onze vloot gebruiken om zo nu en dan een reis te maken. De kosten voor het transport moeten vervolgens worden gedeeld met de deelnemers.