• 1 week
 • 18+
 • Guesthouse
 • Zanzibar
€ 565,-

Experience Zanzibar –  1 week
Zanzibar heeft veel te bieden. Tijdens deze ervaringsreis zul je de meest bekende en populaire excursies gaan bezoeken.

Tijdens de Zanzibar Experience zul je verblijven bij More Africa Guesthouse. Vanuit hier kun je alles ervaren wat Zanzibar te bieden heeft. Je verblijft in een double room met eigen badkamer en ontbijt is bij de prijs inbegrepen.
More Africa Guesthouse ligt aan de Oostkust van Zanzibar, in een mooi vissersdorpje genaamd Paje. More Africa Guesthouse is onderdeel van More Africa NGO, een speciale school waar speciaal onderwijs en fysiotherapie wordt gegeven voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het guesthouse is non-profit, wat inhoudt dat je direct doneert aan de school door je verblijf in het guesthouse. Een ervaring die je nooit zult vergeten! More Africa Guesthouse heeft een zwembad en een bar en restaurant met heerlijk eten en drinken dus je hoeft je niet te vervelen!

Bij de reis inbegrepen:

 • Paje Village & Beach experience ( 2 uur)
 • Transport van en naar vliegveld/ferry
 • Accommodatie bij More Africa Guesthouse voor 6 nachten op Zanzibar, gebaseerd op een double room met eigen badkamer en ontbijt
 • Prison Island & Sandbank (Volledige dag, inclusief lunch)
 • Relaxdag bij More Africa of Paje Beach
 • Blue Safari snorkel trip (Volledige dag, inclusief lunch)
 • SUP of SURF experience (halve dag)
 • Stone Town City Tour & Spice Tour  (halve dag, inclusief lunch)

 

 

Het dag tot dag programma:

Dag 1: Aankomst & Paje Village & Beach experience ( 2 uur)

Aankomstdag. Hiernaast ga je middels een GPS kaart Paje ontdekken

Dag 2: Prison Island & Sandbank (Volledige dag, inclusief lunch)

Geniet een volle dag op zee met deze combinatietour waarbij je Prison Island & de zandbank bezoekt. Na een volle dag zee kun je nog samen met een gids een ronde door Stone Town lopen.

Op ongeveer 20 minuten varen vanuit Stone Town, ligt Prison Island. Dit eiland is omgeven door een enorm mooi strand.

Prison Island dankt zijn naam aan de gevangenis die gebouwd is op het eiland, maar nooit als zodanig gebruikt is. Momenteel kun je op Prison Island enorme landschildpadden bewonderen die zijn geïmporteerd vanuit de Seychellen. We zijn heel benieuwd of je de oudste schildpad kunt ontdekken tussen al deze enorme beesten!

Naast een bezoek aan de schildpadden, kun je ook de oude gevangenis bezoeken. Deze is nog steeds intact en wordt momenteel gebruikt als restaurant voor de gasten die op Prison Island verblijven. In de toiletten vind je nog steeds de kettingen die werden gebruikt om de slaven te ketenen.

Nadat we Prison Island bezocht hebben, stappen we weer op de boot en vervolgen we onze weg naar de zandbank.

Nakupenda betekent in het Swahili “ik hou van jou”. Deze zandbank heeft deze naam gekregen door zijn enorme schoonheid en het feit dat vele verliefde stelletjes graag deze tour maken. Met een traditionele boot ga je vanuit Stone Town naar de zandbank. De vertrektijden kunnen dagelijks verschillen in verband met het getij. Het water is kristalhelder en het uitzicht op Stone Town is fenomenaal. Het is mogelijk om hier te snorkelen.
Op de zandbank wordt een seafood lunch voor je bereid. Dit wordt genieten!

Dag 3: Relaxdag bij More Africa of Paje Beach

Lekker relaxen

 

jongerenreis in Afrika

Dag 4: Blue Safari snorkel trip (Volledige dag, inclusief lunch)

Blue Safari is een zeer complete excursie waarbij je enorm veel kan zien in één dag.

Deze excursie vertrekt vanuit Fumba, in het zuid-westen van Zanzibar. Aan boord van de traditionele boot, de Dhow, vaar je naar een mangrovebos in zee, waarbij je kan zwemmen. Hierna meren we aan bij een zandbank midden in zee. Hier kun je wat rusten, genieten van al het moois en vers fruit. Rondom de zandbank kun je snorkelen. Hierna vaar je verder naar Kwale Island, een idyllisch eilandje. In 85% van de gevallen worden tijdens deze excursie dolfijnen gespot! Op Kwale Island krijg je een lunch aangeboden met een grote variëteit aan zeevruchten zoals kreeft. Ook kun je hier een (kleine) wandeling maken naar de grote Baobab boom. Deze boom is honderden jaren oud. Hij is ooit omgevallen en daarna weer verder gegroeid. Je kunt deze boom beklimmen en er mooie foto’s maken.

Hierna vaar je zeilend terug naar Fumba, mits het weer het toelaat. Een dag om nooit te vergeten!

Dag 5: SUP of SURF experience (halve dag)

Kies zelf of je wilt suppen of surfen, wel altijd gebaseerd op twee personen.

SURFEN: Zanzibar is een mooi eiland in de Indische Oceaan met een tropisch klimaat, warm water en een goede sfeer. Het is een hele populaire bestemming voor waterliefhebbers, omdat de ligging uitstekend is voor duikers en kitesurfers. Kun je op Zanzibar ook golfsurfen? Het antwoord is JA. De surfcondities op Zanzibar zijn beter dan je zou denken… We gaan het rif op en vanuit daar surfen. Durf jij het aan?

SUPPEN:

Ontdek één van de mooiste, onbekende milieus van Zanzibar’s oostkust, welke alleen te verkennen is per SUP.

In de mangrove vind je een groot aantal dieren, zoals specifieke vis en krab. Onze tourguide laat je de mooiste plekjes zien en zal je alles uitleggen over de verschillende mangrove bomen. Na de tour kun je je ervaringen met elkaar delen en krijg je water en fruit. Schiet het perfecte plaatje vanaf het roof-top terras welke de mangrove en de lagoon overziet.

Door het ontdekken van Zanzibar per SUP heb je een “full body workout” zonder dat je het zelf door hebt!

Dag 6: Relaxdag bij More Africa of Paje Beach

Lekker relaxen

Dag 7: Stone Town City Tour & Spice Tour  (halve dag, inclusief lunch)

De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iedere cultuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in deze diverse stad met vele Arabische invloeden. Onze gids zal je alles vertellen over de rijke geschiedenis van Zanzibar, wat voor een groot deel wordt gekenmerkt door slavenhandel. Je wordt meegenomen naar de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kerk, het House of Wonders, het oude Arabische Fort en het geboortehuis van Freddy Mercury (Queen).

Al wandelend krijg je alles te zien waar Zanzibar voor staat. Op de grootste markt van de stad, de Darajani, zal je ontdekken waarom Zanzibar bekend is voor haar specerijen. Ook breng je hier een bezoek aan de vlees- en vismarkt. De vis wordt een paar keer per dag vers binnengebracht door lokale vissersmannen en wordt geveild op de visveiling. Daarna begint de grote verkoop in de vele kleine winkeltjes die Stone Town rijk is.

Stone Town bestaat uit een labyrint van kleine, smalle straatjes. De gids zal jullie meenemen door al deze smalle straatjes. Je kunt optioneel het uitzicht over Stone Town bekijken vanuit een dakterras in één van de hotels die Zanzibar rijk is.

Al struinend door de kleine steegjes, vind je de mooiste souvenirs, zie je kinderen spelen en mannen “bao” spelen. Dit is een lokaal spel wat veel gespeeld wordt.

Al dat wandelen maakt dorstig, daarom kun je ervoor kiezen een relaxpauze te nemen bij het Zanzibar Coffee House. Je kunt hier zoals de naam al doet vermoeden lekkere koffie drinken, maar er is ook genoeg ander lekkers zoals verse sapjes, taart en broodjes

Met deze trip komt ook meteen de Zanzibar Experience tot een eind.

 Inclusief

 • Transport van en naar vliegveld/ferry
 • Accommodatie bij More Africa Guesthouse voor 6 nachten op Zanzibar, gebaseerd op een double room met eigen badkamer en ontbijt
 • Alle excursies zoals hierboven beschreven

 Exclusief

 • Vluchten
 • Visum ($50 per persoon)
 • Infrastructure tax Zanzibar ($1 pppn)
 • Lunch, Diner en drankjes
 • Andere uitgaven