• vanaf 2 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
€ 110, - / per week Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Project omschrijving

Over het project

Hogar Madre Teresa de Calcuta is een instelling die onderdak biedt aan (verstoten) kinderen en ouderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking. Dit kunnen lichte beperkingen zijn maar ook meervoudig complex gehandicapte  tieners (en vice versa). Er wonen ongeveer 25 kinderen en 50 volwassenen en ouderen. Het project wordt gerund door zusters, therapeuten en assistenten die op vaste basis aanwezig zijn. Sommige kinderen gaan overdag naar een nabij gelegen school. Degenen die op het project blijven krijgen therapie en basis gezondheidszorg. Als vrijwilliger hoef je niet perse religieus te zijn zolang je maar respect toont naar degenen die dat wel zijn.

Werkzaamheden

Je werkzaamheden op dit project kunnen ontzettend variëren, afhankelijk van of je op de kinderafdeling of de volwassenenafdeling werkt. Bij de kinderen kun je in de morgen assisteren bij de oefeningen in de therapiezaal, helpen bij het eten, helpen met het ophalen en vouwen van de was en met de kinderen naar de tuin. In de middag vergezel je de kinderen met liedjes en verhalen.

Op de volwassenenafdeling maak je een praatje met de bewoners, lees je voor en doe je sport en spel met degenen die dat kunnen of je maakt een wandeling. Je kunt helpen in de keuken en met het geven van eten. Hiernaast komen er verschillende klusjes en werkzaamheden voorbij op een dag die je kunt doen.

Voorbeeld van een werkdag

Na je ontbijt bij het gastgezin vertrek je naar het project waar de dag om 8.00 uur start. Je bent vrij om je uren zelf in te delen maar de zusters vragen of je in ieder geval van 8.00 uur tot 11.30 uur wilt helpen op het project. De werkzaamheden hangen geheel af van de afdeling waar je werkt. In de middag ben je welkom om het project te ondersteunen of bijvoorbeeld (deels) op te vullen met Spaanse lessen.

Werktijden

Qua werktijden ben je flexibel maar we vragen je om in ieder geval van 8.00 uur tot 11.30 uur aanwezig te zijn op het project. Mocht je willen dan ben je van harte welkom om langer te blijven. Op donderdag is er geen werkdag.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Je werkt samen met de zusters, therapeuten en collega’s die ondersteunend zijn.

Gesproken taal op het project

Op dit project spreek je Spaans op een basis niveau.

Profiel vrijwilliger

Ben je professional en heb je ervaring met het werken met mensen met een beperking? Heb je een therapeutische achtergrond en kun je met jouw kennis van toegevoegde waarde zijn? Dan ben jij erg gewenst op dit project waar ze altijd extra handen kunnen gebruiken. Maar ook als je geen ervaring hebt maar wel begaan bent met de doelgroep kun je dit project ondersteunen. Een basiskennis van de Spaanse taal is vereist.

Vakantie periodes

Het project is het gehele jaar door geopend. Elke donderdag is een vrije dag vanwege de gebeden.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt. Het jaar start begint pas bij aankomst van je eerste bestemming. Lees hier meer over onze kosten.
 • €110,- kosten ter plaatse per week
 • € 25,- Ophaalservice Cusco

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten in Guatemala. Een overzicht met alle voorbereidingen die je moet treffen en informatie rondom verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining
 • Hulp bij het verlengen van je visum
 • Introductie dag
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland
 • Inwoning en een eigen kamer in een gastgezin
 • 2 maaltijden per dag bij je gastgezin

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Reisverzekering
 • Tussen €180,- en €210,- ophaalservice van het vliegveld in Lima. Inclusief overnachting met ontbijt en de binnenlandse vlucht van Lima naar Cusco
 • €25,- ophaalservice in Cusco vanaf het vliegveld naar je gastgezin
 • Eventuele Spaanse lessen
Accommodatie

Het verblijf

In Peru verblijf je in een gastgezin. Dit is de perfecte manier om het leven en de cultuur in Peru te leren kennen. Daarnaast leer je de taal extra goed spreken omdat je veel gaat oefenen. De gastgezinnen wonen in gewone huizen met alle benodigde faciliteiten; er is WiFi, warm water en je krijgt een eigen kamer. . Je hebt in het gastgezin altijd ontbijt en je kan kiezen of je wil lunchen of wil avondeten in het gastgezin. Het centrum is goed te bereiken vanuit het huis en de familie is betrokken en geïnteresseerd. . Je was kun je in de buurt van het huis doen in een wasserette.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project is goed te bereiken met de bus op ongeveer 10 minuten rijden van het centrum. Er rijden bussen alle uren van de dag en het is een goedkoop en makkelijk traject. Met de benenwagen ben je ongeveer 20 minuten onderweg vanaf het centrum.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project bevindt zich in het prachtige Cuzco.


peru
Welke materialen kan het project goed gebruiken

Materialen die het project goed kan gebruiken

Wil je spullen of geld inzamelen om te doneren aan het project? Dat wordt altijd enorm gewaardeerd en is vaak hard nodig. Overleg dan altijd met de contactpersoon ter plaatse hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke spullen er het meest nodig zijn.

Ophaalservice

Ophaalservice

De ophaalservice wordt gedaan door je gastgezin. De familie wacht buiten het vliegveld, met een bordje met je naam erop. Zij ontvangen je (met open armen) en nemen je mee naar je verblijf. Vrijwillig Wereldwijd kan er ook voor zorgen dat je vanuit Lima in Cusco komt. Je wordt dan van het vliegveld in Lima opgehaald en naar een hotel in de stad gebracht. De eigenaar is een Nederlandse man, Toon. De volgende dag word je na het ontbijt teruggebracht naar het vliegveld waar je een doorvlucht neemt naar Cusco. De kosten voor deze service zitten tussen de € 180,- en € 210,-

De contactpersoon

De contactpersoon

Hola! Ik ben Erika Osorio cornejo en ik ben 49 jaar. Ik kom uit Arequipa en heb 2 dochters; Marilia 23 jaar en jinemma 21 jaar, zij wonen in Arequipa. Ik werk ondertussen al meer dan 10 jaar in Cusco als sociaal onderwijzer. Momenteel werk ik op het project espenola amantani met kinderen van verschillende leeftijden. Ik vind het belangrijk om te helpen op deze projecten, omdat de kinderen in deze arme wijken in Peru hulp nodig hebben. Dankzij vrijwilligers kunnen de kinderen hun scholing verbeteren en wordt de kans op een betere toekomst groter. Daarnaast is de uitwisseling tussen verschillende culturen en visies belangrijk voor de leraren en ouders van de kinderen.

Spaans leren in Peru

Als je de Spaanse taal nog niet (goed) machtig bent, kun je er voor kiezen om de taal ter plaatse te leren. Dit is niet alleen een heel unieke ervaring maar je leert de taal ook het beste van de locals. In Peru heb je de keuze om zowel privélessen te volgen als klassikale lessen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de prijzen? Kijk dan hier.

Vrije tijd

Vrije tijd

Cusco ligt in de Heilige Inca-vallei en er is dan ook meer dan genoeg te beleven en te zien in deze historische stad. Maar Peru als land heeft ook meer dan voldoende schoonheid te bieden in zowel cultuur als natuur. Loop bijvoorbeeld de incatrail met als eindbestemming de Machu Picchu of bezoek de Rainbow Mountains.

Ervaringen

Bram in Peru

Vrijwilligerswerk is namelijk veel meer dan enkel en alleen het bieden van die helpende hand. Het uitwisselen van culturen, tradities en gewoontes vormen echter ook een niet te verwaarlozen onderdeel. Kortom; verrijk een ander, verrijk jezelf.

Marjan Alting in Peru

De reis is goed voorbereid, ter plaatse is alles goed geregeld, problemen worden direct en adequaat opgelost, tijdens de reis houdt vrijwillig wereldwijd regelmatig contact en is goed bereikbaar.

Marjan Alting in PeruLees hier haar ervaring

Alle projecten in Peru

Gehandicapten zorg Peru

Het gaat om een inrichting die onderdak biedt aan verstoten kinderen met een handicap. Dit kunnen peuters zijn met een lichte beperking, maar ook meervoudig complex gehandicapte tieners (en vice versa). Hulp van vrijwilligers is hier zeer hard nodig en wordt ontzettend gewaardeerd door…

 • vanaf 2 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
 • € 110, - / per week

Kleuteronderwijs Peru

Dit is een programma van het Peruaanse ministerie van onderwijs dat onderwijs verzorgt voor kinderen van drie tot zes jaar in arme buitenwijken en plattelandsgebieden, gehuisvest in kleine lokaaltjes die ieder plek bieden aan gemiddeld twintig kinderen. Het ministerie is weliswaar …

 • vanaf 2 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
 • € 110, - / per week

Lesgeven basisschool Peru

Deze school bevindt zich in het zuiden van Cusco in de zone Pillao Matao in het district San Jeronimo. San jeronimo is een van de armere districten van Cusco en in deze zone is er alleen maar een basisschool.  Veel kinderen wonen verder weg en lopen ca. 1 uur s´ochtends om op school te komen…

 • vanaf 4 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
 • € 110, - / per week

Tom verhaegh vrijwilliger Peru

De beste manier om te ontdekken hoe gaaf Peru is om er zelf naar toe te gaan en je hart te verliezen aan dit avontuurlijke land!

Tom verhaegh vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring
Seppe Vekkeman vrijwilliger Peru

Mijn verblijf, in zowel familie als project, konden niet beter zijn. Met veel spijt moet ik afscheid nemen van beide maar ik kom zeer zeker nog terug!

Seppe Vekkeman vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring