Groepsreis Vietnam
 • 13 dagen
 • 18+
 • combinatie
 • Vietnam
€ 1495,- Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Het reisprogramma Landinformatie Reisinformatie Kosten

Groepsreis Vietnam 

Heb je altijd al gedroomd om het schitterende Vietnam te ontdekken, en wil je dit graag doen met en gezellige groep mensen? Dan biedt Vrijwillig Wereldwijd een geweldige groepsreis door Vietnam. Tijdens deze groepsreis ontdek je de hoogtepunten van Vietnam, je leert de lokale bevolking kennen en je kan je volledig onderdompelen in een andere cultuur.

Vietnam is een fantastisch land, dat zeker het bezoeken waard is. Het is een veelzijdig land met een bewogen geschiedenis. Delen van deze geschiedenis zijn tegenwoordig nog steeds terug te zien. Deze geschiedenis heeft Vietnam gemaakt zoals het nu is. Ontdek nu de mooie stranden, groene rijstvelden, het heerlijke Vietnamese eten, de relaxte manier van leven, de vriendelijke bevolking en nog veel meer.

Vrijwillig Wereldwijd organiseert geweldige groepsreizen naar Vietnam waarbij de omgeving ontdekt wordt en ook kennis wordt gemaakt met vrijwilligersprojecten. Deze reis biedt de kans om Vietnam te zien, samen met een gezellige groep zal je langst diverse hoogte punten in Vietnam reizen. Tijdens deze reizen ontmoet je de lokale bevolking en kan je heerlijk cultuur opsnuiven! Het is dus een geweldige kans en zal een reis worden om nooit te vergeten!!

Het reisprogramma

Na een vlucht van ongeveer 11 uur zal je aankomen in Ho Chi Minh City. Je eerste kennismaking met het geweldige Vietnam zal plaats vinden in de grootste stad van Vietnam.Ho Chi Minh City is ook wel het vroegere Saigon en is een enorm drukke stad. Je kan Ho Chi Mihn City zelf ontdekken tijdens je eerste dag in Vietnam. De volgende dag zal er afgereisd worden naar Can Tho. Can Tho is een stad in het zuiden van Vietnam en is de grootste stad van de Mekongdelta. Na de aankomst in Can Tho zullen er voorbereidingen gedaan worden voor het vrijwilligerswerk wat gedaan zal worden. Het vrijwilligerswerk wat uitgevoerd zal worden, zal allemaal plaats vinden in Can Tho. Hier zijn dan ook vele diverse projecten aanwezig.

Er zal in de reis kennis gemaakt worden met vrijwilligerswerk. Dit zal eerst een vrijwilligersproject zijn met invalide mensen die hun creativiteit uiten in het maken van producten. Deze producten zijn gemaakt van kokosnoten en zullen later verkocht worden. Voor deze verkoop leren zij ook de Engelse taal, zodat ze beter kunnen communiceren om het product te verkopen.

Een ander mooi project dat tijdens deze reis bezocht wordt is een project met monniken. Een gehele dag zal doorgebracht worden in het gezelschap van monniken. Hierbij wordt er een boeddhistische ceremonie bijgewoond en er zal samen met de monniken gekookt worden. Het is een enorme ervaring om te leren hoe deze monniken leven. Ook worden er weeskinderen bezocht die samen met de monniken leven.

Ten slotte zal er ook een andere dag gekookt worden voor patiënten in de Rach Suc kerk. De patiënten die in deze kerk komen, komen voor gratis medicijnen en acupunctuur.

Tijdens deze reis zal er naast vrijwilligerswerk ook zeker andere excursies gedaan worden. Zo kan je het prachtige land goed ontdekken. Er wordt bijvoorbeeld een mooie fietstocht gemaakt in de omgeving van Can Tho, waarbij een plaatselijke fruittuin wordt bezocht. Verder wordt ook de floating market bezocht in Can Tho, dit is heel indrukwekkend om te zien.

Vanuit Can Tho zal er afgereisd worden naar Vihn Long. Vinh Long ligt ook in de Mekong Delta en is een waterrijk gebied. Doordat het een waterrijk gebied vind het vervoer vaak plaats met boten, er wordt dan ook een boottocht gemaakt door de smalle kanalen. Na de boottocht zal er in de verblijfplaats met de eigenaren gekookt worden. Je zal leren hoe je spring rolls kan maken. De spring roll is een populaire snack in Vietnam.

Naast Vihn long en Can Tho zal ook een bezoek worden gebracht aan Hoi An. Hoi An is een gezellig plaatsje die bestaat uit vele kleine steegjes en straatjes, die in de avond feestelijk verlicht worden. Er is hier een heerlijk strand en een gezellig centrum aanwezig, waar er goed geshopt kan worden in de vele winkeltjes. Vanuit Hoi An gaat zal de reis voortzetten per boot naar Cham eiland. Op Cham eiland zal echt een relaxdag plaats vinden, je kan hier op het strand liggen, snorkelen, zwemmen en van het zonnetje genieten. De dag zal afgesloten op het strand met zijn allen gezellig rond het kampvuur.

Vervolgens wordt Dong Hoi bezocht, dit is een mooie plaats aan de kust. Dong Hoi heeft prachtige stranden waar tot rust gekomen kan worden. Ook is er prachtige natuur in de omgeving van Dong Hoi, een voorbeeld hiervan zijn schitterende grotten. Deze zullen ook met de groep bezocht worden, namelijk de Phong Nha cave en de Paradise cafe. Deze grotten zijn adembenemend en er zal dus ook een mooie tocht door gemaakt worden.

Bij het bezoeken van al deze mooie steden zal er ook genoeg vrije tijd zijn om de plekken op eigen gelegenheid te ontdekken.

De reis zal eindigen in Ho Chi Mihn City, hier wordt ook de gelegenheid gegeven om de stad zelf te ontdekken. Na een gezamenlijk afscheidsdiner zal de volgende dag helaas terug worden gevlogen naar Nederland. Dat is dan het einde van de fantastische reis door Vietnam.

 

Hoogtepunten van de reis

 • Ho Chi Mihn City
 • Can Tho
 • Project waarbij je invalide mensen helpt
 • Project met monniken
 • Project met patiënten van Rach Suc kerk.
 • Fietstocht Can Tho met bezoek aan fruittuin
 • Floating market
 • Vinh Long
 • Spring rolls maken
 • Hoi An
 • Cham eiland
 • Kampvuur
 • Dong Hoi
 • Phong nha cave en paradise cave
 • Afscheidsdiner

Jongerenreis Vietnam

Landinformatie

Ligt in:                            Zuidoost-Azië
Grenst aan:                    China, Laos en Cambodja
Oppervlakte:                  331.689 km2
Aantal inwoners:          90.549.390 (juli 2011)
Hoofdstad:                     Hanoi
Munteenheid:                Vietnamese dong
Vliegduur:                      ca. 11 uur

Klimaat
Door de langgerekte vorm van Vietnam zijn er grote klimaatverschillen. Als in de bergen de regentijd is aangebroken dan is het aan de kust droog en zonnig. Als het in het noorden in de winter koud is, dan is het in het zuiden lekker warm. Het zuiden kent een grotendeels tropisch klimaat. De temperatuur ligt hier rond de 30 graden.

Geloof
De drie traditionele en belangrijkste religies zijn het boeddhisme, het taoïsme en het confucianisme. Het boeddhisme heeft de meeste aanhangers, zo’n 55% van de bevolking. Mensen die het confucianisme volgen vinden dat een evenwichtige combinatie van natuur en cultuur een juiste levenshouding geeft. Het christendom heeft vooral aanhangers onder de bergvolken. In de minderheid zijn de hindoes en de islamieten.

Landschap
Vietnam is een uniek en fascinerend gebied met een enorme verscheidenheid aan landschappelijk schoon. Het grootste deel van Vietnam bestaat uit bergen en heuvels. Het landschap strekt zich uit over een smalle strook tussen de delta’s van twee grote rivieren: de Song Hong oftewel Rode rivier in het noorden en de Mekong in het zuiden. De kust in het oosten van Vietnam is erg vruchtbaar en kent prachtige zandstranden met palmbomen. In Vietnam is veel tropisch regenwoud te vinden in het binnenland en mangrovewouden langs de kust.

Gezondheid
In Vietnam loop je een groter gezondheidsrisico dan in Nederland. Voor vertrek dien je dan ook een aantal vaccinaties te halen. Welke vaccinaties je nodig hebt is afhankelijk van de vaccinaties die je al eerder hebt ontvangen en je reisduur. Wij adviseren je dan ook ruim van te voren contact op te nemen met de GGD of Vaccinatiecentrum. Daarnaast is het verstandig om een kleine reisapotheek mee te nemen.

Veiligheid
Vietnam is een relatief veilig vakantieland. Ondanks de grote bevolkingsdichtheid komt criminaliteit niet veel voor en ’s avonds kun je er zonder problemen op straat lopen. Uiteraard is het belangrijk om goed op je te spullen te letten, zowel voor de kinderen als voor volwassenen. Zakkenrollers komen ook hier voor.

Taal
De officiële taal is het Vietnamees. Een zelf woord krijgt een andere betekenis afhankelijk van de toon waarop het wordt uitgesproken. Er zijn verschillende tonen. De tekens boven de letters geven de hoogte van de toon aan. De meeste jongeren in Vietnam spreken redelijk Engels, maar ook het Frans kom je tegen.

Tijdsverschil
Wanneer in Nederland de zomertijd geldt, dan is het in Vietnam 5 uur later. Gedurende onze wintertijd is het in Vietnam 6 uur later.

Feestdagen
Vietnamees nieuwjaar:                     8 februari 2016
Geboortedag van Confucius:          12 oktober 2015
Onafhankelijkheidsdag:                   2 september 2015
Dag van de overwinning:                 30 april 2016

 

Reisinformatie

De vlucht zal door Vrijwillig Wereldwijd geregeld worden. De datum die stat aangegeven onder beschikbaarheid is de datum die aangehouden wordt, houdt er wel rekening mee dat deze afhankelijk van de ticketprijzen één dag kan verschuiven. Natuurlijk moet er voor vertrek van alles geregeld worden. Zoals Visum aanvragen, vaccinatie halen, verzekeringen afsluiten, zorgen datje in bezit bent van een geldig paspoort, pinpas op wereld zetten en kopieën maken van belangrijke documenten.

Tijdens de rondreis zal er ook begeleiding aanwezig zijn om je te helpen, dit zal een lokaal contactpersoon zijn.

Kosten

De kosten voor de reis zijn € 1495,- voor 13 dagen.