Groepsreis vrijwilligerswerk Sri Lanka

Wil je graag vrijwilligerswerk doen maar wil je wel graag met een groep vertrekken? Dan is deze groepsreis naar Sri Lanka ideaal.  Deze reis focust zich op vrijwilligerswerk. Wel kunnen er verschillende uitjes in de weekenden geboekt worden zodat je ook gelijk meer ziet van het land.

vrijwilligerswerk In Srilanka

Het vrijwilligerswerk 

Het vrijwilligerswerk zal plaatsvinden in Galle. Galle is een klein stadje de zuidkust en er hangt een hele fijne en gemoedelijke sfeer. De stad is vooral bekend vanwege het goedbewaarde Nederlandse fort, dat op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Qua vrijwilligerswerk kun je onderstenen op de kleuterschool en helpen op het schildpadden project.

Boeddhistische kleuterschool

Onderwijs is het belangrijkste instrument dat nodig is voor een beter leven voor mensen over de hele wereld. Wil je graag iets doen in het onderwijs en spreken jou de kleuterklassen aan, dan hebben wij in Sri Lanka de mogelijkheid om te ondersteunen op een kleuterschool in zowel Galle als Badulla. Je helpt de vaste leerkracht mee op een boeddhistische kleuterschool. Naast dat dit een mooie mogelijkheid is om het kleuteronderwijs in Sri Lanka te ervaren, is het natuurlijk ook een geweldige manier om heel dichtbij de cultuur te komen. De leeftijd van de kinderen zit tussen 3 en 5 jaar. Gemiddeld zijn er 20 tot 25 leerlingen.

Werkzaamheden

Op de kleuter school in Sri Lanka help je de vaste leerkracht met alles wat er zo’n dag voorbij komt. Kleuters hebben nog veel ruimte om te spelen en creatief bezig te zijn. Daarnaast is de omgang met elkaar natuurlijk ook erg belangrijk. Ook zul je zien dat het Boeddhisme al een plaats inneemt in het onderwijs.

Voorbeeld van een werkdag

Je staat op om ongeveer 06:30 uur en je gaat ontbijten met de andere vrijwilligers. En je zorgt dat je om 07:30 uur klaar staat. Je wordt dan opgehaald door de vaste tuctuc driver die je naar het project brengt. Je ondersteunt het project van 8:30 uur t/m 11:30 Daarna heb je tijd om wat van de prachtige omgeving te zien of om naar het strand te gaan.  Mocht je graag wat extra uren vullen met vrijwilligerswerk kun je dit project ook combineren met b.v de dagopvang of het schildpadden project.

Werktijden

Je werkt van 8:00 uur t/m 11:00.

 

Schildpadden project 

Over het project

Dit is een geweldig project dat zich bezighoudt met het welzijn van schildpadden. Helaas worden deze dieren met uitsterven bedreigd. Het project betaald lokale vissers voor de eieren en laten de eieren uitkomen op het project. Op het moment dat de schildpadden een beetje groter zijn, worden ze weer vrijgelaten. Er zijn relatief weinig vrouwtjes, dus de mannetjes worden binnen een paar weken vrijgelaten, maar de vrouwtjes blijven langer in het asiel. Dit komt omdat ze meer kans hebben om te overleven. De vrouwtjes komen pas na 20 jaar terug naar het strand om hun eieren opnieuw te leggen.

Werkzaamheden

De vrijwilligers helpen het  vaste personeel om de verblijven van de schildpadden schoon te maken en natuurlijk het voeren van de schildpadden. Ook moet er regelmatig vers zeewater gehaald worden voor de verblijven van de schildpadden en daarnaast zijn er nog verschillende gemeenschapsactiviteiten.

Het weer vrijlaten van de baby-schildpadden is seizoensgebonden. Daarom kan de vrijwilliger de babyschildpadden vrijlaten afhankelijk van het seizoen. Dit zijn natuurlijk hele mooie momenten.

Voorbeeld van een werkdag

Je reist elke ochtend samen met onze coördinator naar het Turtle project. Het duurt ongeveer 30-40 minuten met een minivan.
Bij uw aankomst krijg je uitleg over de werkzaamheden van het lokale personeel. Toerisme de belangrijkste bron van inkomsten voor het schildpadden project. Daarom ontvangt het project ook dagtrips van toeristen.

Werktijden

Van 09:00 uur t/m 12:00 uur

Vertrek data 2020

In 2019 zullen er 2 reizen vertrekken. 

02-03-2020 t/m 30-03-2020

20-07-2020 t/m 17-08-2020

 

De kosten: 750 euro.

Inclusief:

ophalen vliegveld

Onderdak vrijwilligershuis

4 x 5 dagen vrijwilligerswerk op een project

Begeleiding tijdens je verblijf

Begeleiding op je vrijwilligersproject

3 maaltijden per dag

Vervoer naar en van je project.

Informatiebrochure

online voorbereidingstraining

Voorbereidingsmiddag in Den Haag

Gebruik van onze Vrijwillig Wereldwijd online community waar al onze vrijwilligers gebruik van kunnen maken.

Exclusief:

Vliegticket

Visum

Inentingen

Excursies

Drankjes en tussendoortjes.