Terug naar alle reizen Dag tot dag programma Kosten

Groepsreizen Guatemala 

Wil jij graag naar Guatemala, maar liever niet alleen? Wellicht is onze groepsrondreis dan iets voor jou! Vrijwillig Wereldwijd organiseert elke zomer groepsrondreizen waarbij je de mogelijkheid hebt aansluitend vrijwilligerswerk te gaan doen. Dit is een geweldige kans om door Guatemala te reizen samen met een kleine groep internationale reizigers. We bezoeken de hoogtepunten van het land, je maakt kennis met de vriendelijke bevolking en je leert de cultuur kennen door er onderdeel vanuit te maken. Een reis die je nooit meer zal vergeten!

Groepsreizen Guatemala

Je kunt je inschrijven als individu, maar ook als stel of met een groep vrienden. Het grootste deel van de reis zul je doorbrengen met de groep internationale reizigers die zich hebben ingeschreven. De reis duurt 13 dagen tenzij je er vooraf voor hebt gekozen de reis te verlengen met aansluitend vrijwilligerswerk. De minimale leeftijd voor deelname aan dit avontuur is 18 jaar. Voor de reis zijn er vier vertrekdata.

 

De dag tot dag planning

Dag 1
Aankomstdag op het internationale vliegveld La Aurora, Guatemala City. Als alle groepsleden zijn of haar bagage heeft gaan we in onze privé bus richting Panajachel aan het prachtige meer van Atitlan. Hier overnachten we in een 2-persoonskamer met eigen badkamer.

Dag 2
Deze dag staat in het tekenen van het uitrusten van de reis en de vliegreis. De dag kan vrij worden ingevuld rondom het meer en het meer kan zelfstandig ontdekt worden. Er zijn diverse activiteiten die ondernomen kunnen worden, zoals canopy, paardrijden, mountainbiken of kajakken. Het is mogelijk om het meer over te steken in een boot of andere dorpjes bezoeken zoals San Marcos, San Pedro of Santiago de Atitlan. Wij helpen je graag bij het organiseren van één van deze activiteiten.

Dag 3
De ochtend is vrij te besteden. Rond het het middaguur vertrekken we van Panajachel naar Quetzaltenango, ook wel Xela genoemd. Hier brengen we twee nachten door in een leuk hostel waar we een eigen 2-persoonskamer met gedeelde badkamer hebben. De namiddag is vrij te besteden en kan naar persoonlijke wensen worden ingevuld. Er kan een bezoek worden gebracht aan het centrum van Quetzaltenango dat maar één straat achter het Parque Central ligt.

Dag 4
In de ochtend vertrekken we rond 9.00 uur naar Fuentes Georginas. Dit zijn natuurlijke warmwaterbaden op zo´n 16 km van Quetzaltenango. Deze baden worden gevormd door warm vulkanisch water afkomstig van de vulkanische activiteiten in de regio. Het warme water wordt opgevangen in drie baden die gelegen zijn in een mystiek nevelwoud.

Dag 5
We laten Xela achter ons en vertrekken naar het koloniale stadje Antigua. We zullen hier rond het middaguur aankomen in ons hotel waar we ongeveer een uur de tijd hebben om te lunchen. Om 14:00 uur zullen we Antigua verlaten om de actieve vulkaan Pacaya te gaan beklimmen. De rit er naar toe duurt ongeveer een uur waarna we een hike van 2,5 uur gaan maken naar de omgeving van de krater, door het bos. De vulkaan is nog steeds actief waardoor we niet bij de krater kunnen komen, maar we komen zeker dichtbij. We kunnen op de lava velden lopen en ervaren dat er nog steeds hete lava onder de oppervlakte ligt. We zullen marshmallows meenemen om te roosteren in de gaten waar hete lucht uitkomt. Rond 19.00 uur zullen we terug zijn in Antigua.

Dag 6
Rond 8.00 uur in de ochtend zullen we vertrekken uit Antigua. We hebben een rit van 7 uur voor de voeg naar Rio Dulce. Onderweg zullen we stoppen voor een lunch. In de namiddag komen we aan in Rio Dulce. Het laatste stukje naar het hotel zullen we afleggen in een boot. De rest van de middag en avond kan er genoten worden van het hotel en de rivier in een aangenaam tropisch klimaat. We brengen hier 2 nachten door in 2-persoonshut met eigen badkamer.

Dag 7
Het hotel ligt aan de rivier Rio Dulce. Deze rivier staat bekend om zijn flora en fauna en canyons, dus vandaag nemen we je mee op een boottour over de Rio Dulce totdat we in Livingston komen, aan de Caribische kust. Onderweg zullen we stoppen bij een vogeleiland, het kasteel van San Felipe, warmwaterbronnen en zien we lokale vissers en vele vogels zoals pelikanen. In Livingston, het enige dorp in Guatemala waar Garifuna mensen wonen, is er tijd om rond te lopen en te lunchen. Na de lunch keren we weer in een boot terug naar het hotel.

Groepsreizen Guatemala

Dag 8
We gaan naar het noorde, naar de Peten provincie. Onze bestemming voor vandaag is Flores, een klein schiereiland op zo´n 3 uur rijden van Rio Dulce. We komen rond 13:00 uur aan in Flores waar de rest van de middag vrij te besteden is, bijvoorbeeld om Flores en zijn gezellige sfeer te verkennen. We verblijven in een hotel aan de boulevard met mooi uitzicht op het meer in 2-persoonskamers met eigen badkamer en airco.

Dag 9
Maak je klaar voor één van de absolute hoogtepunten van Guatemala! Nationaal Park Tikal staat voor vandaag op het programma. We rijden in 45 minuten van Flores naar Tikal en in Tikal gaan we een tour met gids maken door dit enorme park van Maya ruïnes. Onze gids laat ons alle ruïnes, tempels en complexen uit de oude Maya cultuur zien en vertelt ons alles over de indrukwekkende geschiedenis van deze plaats en de inwoners. In de middag lunchen we in het park waarna we terugkeren naar Flores.

Dag 10
Ons volgende hoogtepunt is Semuc Champey. Vanuit Flores rijden we in zo´n 5 a 6 uur naar Lanquin waar onze accommodatie is gelegen; een leuke eco-lodge waar je slaapt in rieten hutjes op palen! We komen in de middag aan in Lanquin en dan is er tijd om te relaxen aan de rivieroever met een koel drankje. De hutjes waar we slapen hebben gedeelde badkamers.

Dag 11
Vandaag gaan we met een gids de hele dag op pad naar Semuc Champey. Dit park staat bekend om zijn natuurlijke baden van turkoois-kleurig water. Onze dag zit vol activiteiten: we hiken naar een uitzichtpunt, we zwemmen van bad naar bad, we gaan tuben (in een enorme band de rivier afdrijven) en we bezoeken de Kan Ba grotten. Deze grotten hebben prachtige stalagmieten en stalagtieten die we al zwemmend door de grotten verkennen met een kaarsje in je hand. Het belooft een avontuurlijke dag te worden!

Dag 12
De laatste twee dagen zijn aangebroken! Het is tijd om terug te keren naar Guatemala City. We vertrekken ´s ochtends vanuit Lanquin en we komen zo´n 8 uur later aan in Guatemala City. Hier brengen we een nacht door in een mooi, comfortabel hotel met 2-persoonskamers en eigen badkamer.

Dag 13
Vandaag is de terugreis dag naar huis. Wanneer je er voor hebt gekozen terug te gaan naar huis, zullen wij er voor zorgen dat je op het vliegveld wordt afgezet. Mocht je hebben gekozen voor het aanvullende vrijwilligersprogramma dan zorgt Vrijwillig Wereldwijd voor het aansluitende programma.

Dag 13 t/m 21
Aanvullend vrijwilligersprogramma van 7 dagen.

Dag 13 t/m 28
Aanvullend vrijwilligersprogramma van 14 dagen.

Kosten

De kosten voor de reis zijn € 1195,- voor 13 dagen.