Project omschrijving

Over het project

Dit project werd opgericht door de Nic Foundation in de Kilimanjaro-regio in Tanzania met als doel de ontwikkelende gemeenschap te helpen hun ontwikkelingsdoelen te bereiken. Nic Foundation gelooft dat alle kinderen recht hebben op goed onderwijs, elke vrouw verdient een goede leefomgeving en goede gezondheid en ook de omgeving moet schoon en behouden blijven voor een betere gezondheid en ontwikkeling.

De stichting ziet de werkelijke behoefte aan kinderonderwijs in de gemeenschap en opent de Kinder Garten in Moshi met 30 kinderen van 3 tot 5 jaar. Hun voornaamste doel is om de kinderen een veilige plek te bieden waar ze samen kunnen leren en spelen, zodat ze enkele vaardigheden en waarden kunnen opdoen voor hun toekomstige leven en zichzelf kunnen ontwikkelen in activiteiten zoals kunst en sport. Uw vrijwilligerstijd bij de Nic Foundation is zeer waardevol.

De stichting heeft een kleine kwekerij voor het opkweken van verschillende bomen en keukenplanten zoals courgette, wortelen, ui etc. De stichting levert dit allemaal aan scholen, gezinnen, ziekenhuizen en andere instellingen met als doel de omgeving groen te maken en voedsel beschikbaar te maken op de thuisplek. De stichting geeft educatie over hoe om te gaan met de planten en bomen. De stichting heeft een kleine werkplaats voor het maken van meubels en laswerkzaamheden. Ook heeft de stichting een kunstgalerie voor het maken van canvas foto’s voor de verkoop en het onderwijzen van jongeren zodat ze geld kunnen verdienen met kunstwerk.

De Foundation werkt samen met mensen uit elk land die bereid zijn te helpen. Vrijwilligers krijgen ook de kans om te leren van kinderen van verschillende culturen, de Swahili-taal te leren en hun ervaring in kinderopvang en onderwijs te verbeteren.

Werkzaamheden

Vrijwilligers zijn van groot belang voor dit project, omdat het project slechts twee medewerkers heeft om de kinderen te onderwijzen, één medewerker om voor de planten in de tuin te zorgen, één persoon in de werkplaats en een directeur. De stichting kan dit allemaal niet aan zonder de hulp van vrijwilligers. Er zijn veel gebieden waar vrijwilligers kunnen helpen. Van werken in de kleuterschool als leraar, het organiseren van fondsenwervingscampagnes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Het bieden van onderwijs aan de gemeenschap over milieubehoud en goede gezondheid, helpen in de werkplaats en het maken van canvas foto’s.

Voorbeeld van een werkdag

De werkdagen zijn vijf dagen per week en vijf uur per dag. Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en beginnen met een wandeling naar de stad met onze projectcoördinatoren, zodat ze een openbare minibus (daladala) kunnen nemen naar de straat waar het project is gevestigd. Vrijwilligers kunnen vijf uur in de projecten doorbrengen.

Werktijden

Van 09:00 tot 15:00 uur.

Je werkt van maandag tot vrijdag.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Vrijwilligers zullen werken met leerkrachten, de tuinbeheerder, werkplaatsmedewerker en de directeur van het centrum. Het centrum heeft momenteel één vrijwilliger, dus uw aanwezigheid zal het centrum enorm ondersteunen.

Gesproken taal op het project

De gesproken taal is basis Engels. Natuurlijk is het handig en heel leuk om wat Swahili te leren.

Profiel vrijwilliger

Elke vrijwilliger vanaf 17 jaar kan aan dit project deelnemen.

Er is geen eerdere ervaring vereist om als vrijwilliger aan dit project deel te nemen. De vrijwilliger moet Engels spreken en passie hebben om met kinderen en de gemeenschap te werken. Vrijwilligers kunnen alle materialen meenemen die nuttig zijn voor onderwijs, gemeenschapsontwikkeling en het maken van canvas. Dit zal het voor hem/haar gemakkelijker maken om in dit project te werken, als hij/zij bereid is om te ondersteunen.

Vakantie periodes

Het project is niet beschikbaar tijdens lange vakantieperiodes. In juni en december zijn de scholen gesloten in Tanzania.

Kosten

Kosten

Let op!! de deelnamekosten a 385 euro zijn per 15 mei 2024 vervallen en zijn nu bij de weekprijzen inbegrepen.

 • 1 week € 360,-
 • 2 weken vrijwilligerswerk: 685,-
 • 150,- euro voor elke extra week.
 • Gemiddelde kosten (5 weken) = € 227,-

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten evenals een overzicht van alle voorbereidingen die je moet treffen, inclusief informatie over verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Transfer van de luchthaven naar het project, inclusief een overnachting in een hotel.
 • Toegang tot de online community.
 • Online kennismakingsgesprek.
 • Hulp bij je visumaanvraag.
 • Hulp bij het verlengen van je visum (indien nodig).
 • Hulp bij het boeken van je ticket (op aanvraag).
 • Introductie ter plaatse.
 • Begeleiding gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland.
 • Inwoning bij een gastgezin of vrijwilligershuis.
 • Certificaat (goed voor je CV).
 • De mogelijkheid om actief te blijven in onze community. En blijvend impact te maken voor de projecten.
 • Informatie brochure voor thuisblijvers met a.o 24/7 noodnummers.

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/- € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers zullen verblijven in het vrijwilligershuis in Moshi Town, waar ze elke dag een goed zicht op de Kilimanjaro hebben.

Kamers worden gedeeld door 2/3 vrijwilligers van hetzelfde geslacht in een kamer.

Het huis heeft een keuken met alle faciliteiten zoals koelkast, fornuizen, koelkast, oven enz. Voor vrijwilligers om elk moment alles te koken wat ze willen, van ontbijt tot diner. De kookboodschappen zijn altijd vers op de markten en in de supermarkt waar vrijwilligers altijd goedkoop kunnen inkopen. Op de oriëntatie- en stadsrondleidingdag krijgen vrijwilligers natuurlijk de markt en alle belangrijke plekken te zien.

Op elke vrijdagavond leert ons team vrijwilligers een lokaal gerecht uit Tanzania koken, waar ze samen kunnen eindigen met alle medewerkers en vrijwilligers. Na het eten kunnen ze een kampvuur maken bij onze open haard met verrassingen tot het slapengaan, dat maakt een geweldig weekend beginnen voor iedereen.

Vrijwilligers kunnen hun was altijd met de hand wassen bij het huis in de wasruimte. Ons team kan leren hoe ze het moeten doen voor degenen die niet weten hoe ze het moeten doen. Mochten vrijwilligers dit niet zelf willen doen kunnen we het ook uitbesteden tegen een kleine vergoeding.

Het huis heeft een prachtige tuin met hangmatten, een lounge en een open haard waar vrijwilligers goed kunnen uitrusten. Je kunt er heerlijk zonnebaden na een project- en ook heerlijk voor een kampvuuravond.

Vrijwilligershuis Tanzania

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project is gelegen in een nabijgelegen straat van het vrijwilligershuis, dus de vrijwilliger kan naar de stad lopen en vervolgens een mini-openbare bus/tuktuk naar het Project nemen, de kosten zijn minder dan 1 euro. Voor de eerste paar dagen zal de vrijwilliger worden opgehaald door onze projectcoördinator totdat hij/zij in staat is om alleen naar het project te lopen.

De straat is zeer veilig voor een vrijwilliger om alleen of in groep naar het project te lopen.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in de regio Kilimanjaro, Moshi Town.

Je hebt altijd uitzicht op de Kilimanjaro!


Kilimanjaro, Moshi Town
Materialen aanwezig

Vrijwilligers kunnen wat leer-, speel- en schildermateriaal meebrengen. Dit is leuk voor het project en de kinderen.

Ophaalservice

Ophaalservice

We hebben twee opties

Optie 1: Vrijwilligers kunnen door onze programmadirecteur worden opgehaald op Kilimanjaro International Airport (JRO) naar het vrijwilligershuis, op een uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi, waar het vrijwilligershuis is gevestigd. De kosten zijn ongeveer € 20,- tot € 40,- per taxi van het vliegveld naar het vrijwilligershuis. Maar wij halen de vrijwilligers van dit vliegveld gratis op!

Optie 2: Vrijwilligers kunnen worden opgehaald bij Julius Nyerere International Airport door onze programmacoördinator, overnachten in het hostel in Dar es Salaam en de volgende dag een bus nemen naar Moshi (het is 8 tot 9 uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi ).

De kosten voor een hostel per nacht zijn ongeveer € 20,- afhankelijk van de gekozen accommodatie. Het vervoer van de luchthaven naar het hostel en het busstation op de volgende dag zijn ook ongeveer € 20,-

En het vervoer van Dar es Salaam naar de stad Moshi met de openbare bus zijn ook ongeveer € 20,-

Dus kom je aan in Dar es Salaam betaal je € 60,- euro voor de ophaalservice.

Contactpersoon

De contactpersoon

Philipina is het contact persoon van dit project.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in hun vrije tijd doen;

1. Dagtochten naar lokale verschillende plaatsen voor verfrissing en leercultuur zoals Materuni-waterval, koffiezetplaats, Kikuletwa-warmwaterbron, Mount Kilimanjaro, fietstocht rond het dorp Chagga en Mount Kilimanjaro, Lake Duluti, Masai Village, Hadzabe en Dagota-stam.

2. Safari naar verschillende nationale parken zoals Serengeti NP, Ngorongoro krater, Arusha NP, Lake Manyara en Tarangire NP.

3.Trekking naar verschillende bergen zoals de berg Kilimanjaro, Meru en Oldonyo Lengai.