• vanaf 1 week
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
€ 120, - p/w Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Project omschrijving

Over het project

Het muziekproject is een non-profitproject dat is opgezet ter ondersteuning van jongeren die in de sloppenwijken van de stad Dar es Salaam wonen. Als de negende snelst groeiende stad ter wereld trekt Dar es Salaam veel jonge mensen aan die op zoek zijn naar een betere toekomst, beter onderwijs en verlichting van armoede. Ongeveer 70% komt terecht in de sloppenwijken, waar vaardigheden en opleidingsniveau weinig tot geen verschil maken in het voldoen aan basisbehoeften. De meesten leven van minder dan één dollar per dag.

De oprichters van dit project erkenden de ongelijkheid en besloten er iets aan te doen. Met hun diensten hebben ze een brug gebouwd voor hun gemeenschap, die de levens en verhalen van deze jongeren verlicht, terwijl ze hen hoop en kansen bieden voor een gelukkiger en gezonder leven.

We geloven dat de jeugd van Tanzania gezien en gehoord moet worden,

Onder de talrijke diensten van dit project is het belangrijkste en mooiste onderdeel: “het muziekprogramma”.

Binnen de sloppenwijken heerst een diepe liefde voor muziek – zingen, rappen en dansen waarvan het team onaangebroken talent en een kans herkende. Met de hulp van lokale producers openden ze een gratis opnamestudio waar ze deze getalenteerde jongeren ondersteunen bij het ontwikkelen van hun vaardigheden en het delen van hun muziek met de gemeenschap.

Vrijwilligers van 17 jaar of ouder zijn welkom om te helpen bij het gemeenschapsmuziekcentrum. Vrijwilligers helpen bij een opnamestudio in de sloppenwijken van Dar es Salaam, die is opgezet als een toevluchtsoord voor de buurtjongeren van de stad. Hier kunnen jonge mensen komen om zich uit te drukken als rappers, dichters, muzikanten en zangers, dansers en kunnen ontspannen en wat eten en drinken krijgen.

Hoewel de hoofdactiviteit de muziekstudio is, organiseren ze ook andere activiteiten voor de jeugd om eraan deel te nemen om hun buurt en hun leven te verbeteren – bijv. straatopruiming, strandopruiming of vrijwilligerswerk in de plaatselijke ziekenhuizen. Ook is er een nabijgelegen kinderdagverblijf waar vrijwilligers ook tijd kunnen besteden aan het zingen, spelen, tekenen en lesgeven van kleine kinderen. Ook social workers zijn welkom omdat we ook veel voor de community doen.

Werkzaamheden

De werkzaamheden kunnen heel erg variëren. Dit is vooral afhankelijk van de kennis die je hebt. Zoals al eerder vermeld kunnen ze mensen gebruiken met verschillende achtergronden. Natuurlijk op het gebied van muziek, maar ook marketing, fotografie, grafische vormgeving, dans, film, editten van muziek of beeld enz. Maar ook social workers om deze jongeren te helpen met lifeskills / zelfvertrouwen is belangrijk. Denk ook aan time management en organisatie.

Dus de werkzaamheden zijn heel afhankelijk van je eigen kennis.

Voorbeeld van een werkdag

Omdat dit project heel veelzijdig is, is het lastig een standaard dag als voorbeeld op te schrijven. Dat maakt dit project ook zo mooi. Je kunt helemaal je eigen invulling aan dit project geven.

Werktijden

We moedigen vrijwilligers aan om zich in elk geval 5 uur per dag 5 dagen in de week in te zetten. Maar dit is flexibel en bespreekbaar. Soms gaan artiesten de hele nacht door. Andere beginnen juist heel vroeg. Dus het kan aangepast worden aan je eigen ritme.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Op dit project werken 3 vaste medewerkers die producers / facilitators zijn. Er is ook een planningscoördinator en een kok / schoonmaker bij het vrijwilligershuis. Momenteel kan de opnamestudio ongeveer tien mensen bevatten.

Gesproken taal op het project

Engels en Swahili. De meeste Tanzaniaanse volwassenen verstaan het Engels, maar kunnen het niet zo goed spreken. De kinderen spreken niet allemaal Engels maar de vaste mensen die zich bezig houden  met dit project kunnen helpen met de communicatie. En muziek verstaat eigenlijk iedereen ;)

Profiel vrijwilliger

Om deze jongeren te helpen hebben we verschillende mensen nodig. Natuurlijk zijn mensen met een muzikale achtergrond erg welkom. Maar denk ook aan marketing, grafische vormgeving , video, editing, fotografie, dansers, tekstschrijvers enz.

Eigenlijk iedereen die bepaalde kennis in huis heeft om deze jongeren iets verder te helpen.

Ook deze jongeren helpen met gewone lifeskills / zelfvertrouwen is belangrijk. Denk ook aan time management en organisatie.

Vakantie periodes

Vrijwilligers zijn het hele jaar welkom. Er zijn meestal wat meer vrijwilligers in de zomer van eind mei tot eind oktober.

Kosten

Kosten

 • )€385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- kosten ter plaatse p/w
 • € 58,- ophaalservice inclusief busticket en hotelovernachting in Dar es salaam.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • Vervoer

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/-  € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

In het vrijwilligershuis hebben we een keuken waar vrijwilligers hun eigen voedsel kunnen koken met ingrediënten die op de nabijgelegen markten gekocht kunnen worden, of onze huishoudster kookt op verzoek traditionele Tanzaniaanse gerechten voor vrijwilligers en personeel. Vrijwilligers kunnen ook eten in de nabijgelegen restaurants.
Momenteel hebben we geen WiFi, maar een simkaart kan worden gekocht voor minder dan een halve dollar (VS) en onbeperkt internet (4G) kan worden gekocht, wat minder dan 4 dollar (VS) per week kost en rond de $ 15 (VS ) per maand.

Voor die vrijwilligers die bij een gastgezin willen verblijven, kunnen ze met het gezin koken, maar meestal koken gezinnen voor vrijwilligers. Wonen is eenvoudig en stroomuitval komt veel voor in Tanzania. Beddengoed (bijvoorbeeld kussens en lakens) wordt verstrekt, maar het wordt aanbevolen dat vrijwilligers hun eigen handdoeken en muskietennetten meenemen (deze kunnen ook in Tanzania worden gekocht voor ongeveer $ 10 in totaal).

Vrijwilligershuis

Gastgezin

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Vrijwilligers lopen van het vrijwilligershuis of het gastgezin naar de projectsite of kunnen een driewieler taxi nemen die bekend staat als bjaj en 3 passagiers mee kunnen nemen en kosten ongeveer $ 2,50, of motortaxi’s die 2 passagiers kunnen meenemen en kosten nog minder.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in Der es Salaam.


Tanzania Iringa
Materialen aanwezig

Materialen aanwezig

Het is handig om even contact met ons op te nemen als je iets mee wil nemen. Ze kunnen vaak zaken als kabels voor opnamestudio’s of zelfs muziekinstrumenten goed gebruiken omdat daar moeilijk aan te komen is.

Ophaalservice

Ophaalservice

De ophaalservice kost € 58,- euro. Je word dan opgehaald van het vliegveld. Je verblijft dan 1 nacht in de hoofdstad in een hotel. De volgende dag word je naar het busstation gebracht en ga je met de bus naar Iringa. Daar word je vervolgens weer opgehaald en word je naar het vrijwilligershuis gebracht. Je kunt dan rustig even bijkomen en je spullen uitpakken en kennismaken met de andere vrijwilligers. En dan krijg je natuurlijk nog een introductie.

Contactpersoon

De contactpersoon

Ik ben Vivian en de contactpersoon. Tien jaar geleden had ik het idee om mensen die op vakantie zijn in Tanzania de mensen in mijn eigen gemeenschap te laten ontmoeten – een kwetsbare gemeenschap in de Iringa-regio. Ik vond daar mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen, zodat bezoekers het leven van de mensen konden aanraken en transformeren, en toen begon alles.

Vivian in Nederland

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen naar de nabijgelegen nationale parken gaan voor begeleide groepssafari’s om wilde dieren te zien zoals leeuwen, olifanten, zebra’s, wildebeasts, krokodillen, nijlpaarden, antilopen en slangen, etc. Ruaha National Park is het dichtstbijzijnde en het op een na grootste park in Afrika – 2 uur rijden van de stad – voor een overnachting safari (kamperen of lodge afhankelijk van het budget van de vrijwilligers).

Ons project kan een safari van hoge kwaliteit bieden die speciaal voor onze vrijwilligers een stuk goedkoper is .

‘S Avonds of in het weekend kunnen vrijwilligers de beroemde enorme rots beklimmen in Iringa, Gangilonga of de sprekende steen, die op een paar minuten lopen van de vrijwilligershuizen ligt. Men kan de hele Iringa-regio vanaf de top bekijken.

Andere activiteiten zijn sport (zoals voetbal / voetbal (voetballen zijn welkom), fietsen (fietsen te huur), bergwandelen, een bezoek brengen aan de nabijgelegen grotten en oude rotsschilderingen bekijken; vrijwilligers kunnen de steentijd in Isimila bezoeken, een van de meest belangrijke sites uit de steentijd ter wereld, 20 minuten met de bus (daladala).
Vrijwilligers kunnen vogels kijken (breng een verrekijker mee of ze kunnen gehuurd worden), kunnen leren hoe ze Afrikaanse sieraden en kralen kunnen maken van Maasai-stammen en andere stammen in de regio, of gewoon de stad verkennen.
Bezoeken aan een Maasai-dorp kunnen worden geregeld.
Deelnemers kunnen ook de Swahili taal leren. Klassen of privébegeleiding kunnen op verzoek worden geregeld.

Alle projecten in Tanzania

Straathonden project Tanzania

Veel honden in Iringa (Tanzania) leven op straat, bij de vuilnisbelt of liggen dood langs de weg. Dit moet stoppen. De straathonden in Iringa verdienen namelijk beter, daarom hebben 3 vrijwilligers die in Irina verbleven het project Dog Rescue Duli opgezet opgezet…

 • 2 weken
 • 17+
 • Vrijwilligershuis
 • Tanzaina
 • € 120, - p/w

Dierverzorging en Onderzoeksproject

Vrijwilligerswerk op dit project geeft je de kans om als vrijwilliger te werken en praktische ervaring op te doen in een dieronderzoeks- en behandelingsprogramma met lokale experts op het gebied van dierenverzorging, serologie en postmortem. Diergezondheid is cruciaal in het proces van modernisering van …

 • 2 weken
 • 17+
 • Vrijwilligershuis
 • Tanzaina
 • € 120, - p/w

Medisch project / Outreach-programma in regio Mbeya

Help de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren voor gemeenschappen met een laag inkomen in de regio Mbeya, Tanzania. Bij dit project doen vrijwilligers medische ervaring op door lokale professionals in het ziekenhuis te helpen en kunnen ze ook deelnemen aan medische outreach-programma’s in lokale dorpen…

 • 4 weken
 • 17+
 • Meer mogelijkheden
 • Tanzaina
 • € 120, - p/w

Leeuwen project Tanzania

Krijg de unieke kans om met de King of the Jungle te werken. Leeuwen zijn na tijgers de grootste katachtigen. Mannetjes kunnen wel tot 3.30 meter lang worden en wegen als ze volwassen zijn meer dan 250 kilo! In Afrika gaat de leeuw in aantallen achteruit. De leeuw heeft vooral te lijden onder de jacht.

 • 3 weken
 • 18+
 • Op het project
 • Tanzania
 • € 399, - p/w

Community tuin Tanzania

Dit project staat nog helemaal in de kinderschoenen en we hebben jou hulp nodig! We hebben een geweldig idee (vinden wij) om een community tuin te maken in een gebied die dat heel erg goed kan gebruiken. En op deze manier de mensen daar te helpen om uit de armoede te komen.

 • 1 week
 • 17+
 • Vrijwilligershuis
 • Tanzaina
 • € 120, - p/w

Dieren project Tanzania

Je ondersteunt een plaatselijke dierenarts en behandelt boerderijdieren zoals kippen, koeien, varkens, konijnen en ander vee, en af ​​en toe huisdieren zoals honden en katten. Dit is een mobiel project waarbij je met lokale dierenartsen naar boerderijen en huizen in Iringa reist. Zo leer je heel veel over de dieren maar ook over de cultuur.

 • 2 weken
 • 17+
 • Vrijwilligershuis / gastgezin
 • Tanzaina
 • € 120, - p/w

Basisschoolonderwijs (geheel Engelstalig)

Dit project is perfect voor vrijwilligers die les willen op een basisschool en hun kennis willen delen met de kinderen. Je zult als leraar kunnen helpen en alles te weten komen over het onderwijssysteem van Tanzania. Het grote voordeel is dat dit een Engels sprekende basisschool is in het centrum van Iringa.

 • vanaf 3 weken
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 120, - p/w

Het muziekproject / marketing / grafische vormgeving / social work

Om deze jongeren te helpen hebben we verschillende mensen nodig. Natuurlijk zijn mensen met een muzikale achtergrond erg welkom. Maar denk ook aan marketing, grafische vormgeving , video, editing, fotografie, dansers, tekstschrijvers enz. 

 • vanaf 1 week
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 120, - p/w

Dagopvang / kleuterschool

Dit project behuist een dagopvang en kleuterschool voor kinderen van 0 tot 6 jaar. Veel kinderen blijven op latere leeftijd thuis van school door armoede thuis, de afstand tussen huis en school, huiselijk geweld of omdat ze moeten werken voor het gezin.

 • vanaf 3 weken
 • 18+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 120, - p/w

Sport project

Het belangrijkste doel van dit project is om jongeren iets nuttigs te laten doen met hun tijd zodat ze niet in de problemen komen.
Vrijwilligers kunnen helpen bij het sportcentrum door jonge kinderen te helpen de sterren van de toekomst te worden, hun zelfvertrouwen op te bouwen en actief te worden en hen aan te moedigen deel te nemen aan teamactiviteiten.

 • vanaf 1 week
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 120, - p/w

Medisch vrijwilligerswerk en observatie project Tanzania

Vrijwilligers kunnen helpen in een zorgcentra, een kliniek, apotheek of scholen in de regio Iringa in Tanzania. Vrijwilligers zullen directe hands-on ervaring opdoen door naast het medisch personeel te werken en direct in contact te komen met patiënten van alle leeftijden.

 • vanaf 4 weken
 • 17+
 • vrijwilligershuis / gastgezin
 • Tanzania
 • +/- € 120, - p/w

Timmerman/meubelmaker/Naaister Tanzania

IOP heeft een timmerwerk plaats waar ze verschillende meubels maken zoals bedden, stoelen, tafels en dergelijke. Ook buiten de werkplaats worden er werkzaamheden verricht…

 • vanaf 1 week
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 125, - / per week

Sponsorprogramma Tanzania

Het IOP gebruikt onderwijs als een belangrijk wapen om de vicieuze cirkel van armoede en ziekte, die zo alles bepalend is in de Iringa regio, te doorbreken. Op het platteland is het niet vanzelfsprekend dat jongeren en kinderen naar school gaan; vaak kunnen ze het schoolgeld…

 • vanaf 2 weken
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 125, - / per week

Onderwijs Tanzania (kleuterschool)

In Tanzania kun je aan de slag als vrijwilliger op de kleuterschool“Kids Corner” of op de “Middelbare school “Lords Hill Highschool” De werkzaamheden kunnen verschillen van lesgeven tot het maken van brochures. Kijk hier onder voor meer informatie per project…

 • vanaf 3 weken
 • 17+
 • vrijwilligershuis
 • Tanzania
 • € 125, - / per week

media / marketing (stage) opdracht in het buitenland

Algemene omschrijving van de opdracht: Vooral video is een communicatiemiddel wat onze doelgroep erg aanspreekt. We willen constant de toekomstige vrijwilliger/stagiaire goed informeren: wat doen wij? Hoe gaat het in …

 • vanaf 3 weken
 • 17+
 • 2 opties
 • Opties
 • vanaf € 65, - per week

Lynn vrijwilliger Tanzania

Ik kan wel zeggen dat het een reis is geworden om nooit te vergeten! Ik vraag me dan ook niet af of ik terug ga, maar wanneer ik terug kan.

Lynn vrijwilliger TanzaniaLees hier haar ervaring