Project omschrijving

Over het project

In Westerse landen is vrijwilligerswerk met dieren, en in het algemeen vrijwilligerswerk met honden, nauwelijks voor te stellen. Bij ons is het doodnormaal dat elke hond zijn baasje heeft. In Peru is het helaas totaal geen prioriteit om voor zwerfhonden te zorgen. In elke straat zie je wel een hond die geen thuis heeft. Sommigen weten te overleven van het vuilnis en lopen er vrolijk bij, anderen zijn onderdanig in het straatleven en zien er graatmager uit.

Veel vrijwilligers komen naar Cusco om te werken met kinderen uit arme buurten of om bijvoorbeeld Engelse leste geven in scholen. Minder bekend is dat ook vrijwilligerswerk met dieren in het buitenland enorm nodig is,omdat ze hier geen steun krijgen van de overheid.

Doe vrijwilligerswerk met dieren in de hondenopvang en draag actief bij aan een oplossing voor het groeiende straathondenprobleem in Cusco. Je kan met dit vrijwilligersproject in Peru een gemotiveerde en goed georganiseerde groep mensen helpen in hun brede aanpak van dit probleem.

Werkzaamheden

De Hondenopvang zorgt dagelijks voor een groep straathonden. Ze bieden de honden een thuis met voedsel, liefde en hygiënische verzorging. Je kunt de honden uitlaten, voeren, wassen en met ze spelen. Het doel is om de honden weer gezond te maken en nieuwe eigenaren voor hen te vinden.

Hoe intens jouw medewerking is in dit project, beslis je zelf. Je kan halftijds of voltijds helpen op verschillende vlakken. Je kunt voor de honden zorgen, assisteren bij medische campagnes of zelfs de hondenopvang helpen hun sociale media te verbeteren!

Voorbeeld van een werkdag

Je kunt aanschuiven bij verschillende programma’s. Bijvoorbeeld:

 • 9.00u – 13.00u: Helpen bij de hondenopvang OF Spaanse lessen nemen
 • 13.00u – 14.00u: Lunch
 • 14.00u – 17.00u: Helpen bij de hondenopvang

Werktijden

De hondenopvang is geopend van maandag t/m zondag van 9.00u tot 17.00u. Jij kiest hoe betrokken je wil zijn bij dit project!

Andere collega’s / met wie werk je samen

De eigenaar van de hondenopvang is Enrique. Hij kan enkel Spaans, dus dit is een mooie kans om je Spaans te oefenen. Kan je geen Spaans? Geen zorgen! De coördinatrice van dit project is Tami. Zij komt uit Canada en spreekt dus vooral Engels.

Gesproken taal op het project

Voor dit project heb je weinig kennis van de Spaanse taal nodig. Als je meer verantwoordelijkheden wil in dit project, zoals coördineren of de social media beheren, dan kan je Spaanse lessen volgen in de ochtenden bij Libia.

Profiel vrijwilliger

Je hebt een groot hart en veel liefde voor honden. Je bezit eveneens organisatorische vaardigheden, je bent proactief en communicatief. Je krijgt de vrijheid om zelf te bepalen welke impact je wil hebben in dit project. Je kan enkel voor de honden zorgen, of je kan assisteren op management vlak of in medische campagnes.

Vakantie periodes

De hondenopvang is elke dag van het jaar open.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt. Het jaar start begint pas bij aankomst van je eerste bestemming. Lees hier meer over onze kosten.
 • € 145,-  kosten ter plaatse p/w vanaf 6 weken of langer
 • € 160,- kosten ter plaatse p/w vanaf 4 weken
 • € 175,- kosten ter plaatse p/w vanaf 2 weken

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten in Peru. Een overzicht met alle voorbereidingen die je moet treffen en informatie rondom verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining
 • Hulp bij het verlengen van je visum
 • Introductie dag
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland
 • Inwoning en een gedeelde kamer in het vrijwilligershuis
 • Ophaalservice in Cuzco vanaf het vliegveld naar het vrijwilligershuis
 • Vrijwilligerscertificaat

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Reisverzekering
 • Eventuele Spaanse lessen
 • Vervoer naar het project (ligt op 25 minuten wandelen)
 • Eten & drinken
 • Persoonlijke uitgaven
Accommodatie

Het verblijf

In Peru zal je verblijven in een vrijwilligershuis. Het vrijwilligershuis is een geweldige plek om te ontspannen en je vrije tijd te delen met andere vrijwilligers. Samen koken, een film kijken, een spel spelen en naar muziek luisteren. Je hebt een eigen kamer. Het huis heeft een houten vloer en gezellige sfeer. Peru heeft helaas geen centrale verwarming, maar alpaca wol en gezelligheid zorgen voor warme avonden. En nog een fantastische bonus: Het vrijwilligershuis is gelegen in het historische centrum, op 5 minuten wandelen van de Plaza de Armas.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project ligt net buiten het centrum van Cuzco, in San Jerónimo. Je kan de bus nemen voor €0,50. De busrit duurt ongeveer 35 minuten.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project bevindt zich in het prachtige Cuzco.


peru
Welke materialen kan het project goed gebruiken

Materialen die het project goed kan gebruiken

Wil je spullen of geld inzamelen om te doneren aan het project? Dat wordt altijd enorm gewaardeerd en is vaak hard nodig. Overleg dan altijd met de contactpersoon ter plaatse hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke spullen er het meest nodig zijn. Voor dit project zijn kinderboeken in het Spaans en lesmateriaal zoals schriften en pennen super welkom!

Ophaalservice

Ophaalservice

Je wordt opgehaald (zonder extra kosten) van het vliegveld in Cuzco en naar het vrijwilligershuis gebracht. Libia, of onze taxichauffeur als Libia niet beschikbaar is, zal op je wachten met een bordje met jouw naam op. Zij geeft je ook een kleine city tour om je wegwijs te maken in het centrum van Cuzco.

Vrijwillig Wereldwijd kan er ook voor zorgen dat je vanuit Lima in Cusco komt. Je wordt dan van het vliegveld in Lima opgehaald en naar een hotel in de stad gebracht. De volgende dag word je teruggebracht naar het vliegveld waar je een doorvlucht neemt naar Cusco. De kosten voor deze service zitten tussen de € 180,- en € 210,-

De contactpersoon

De contactpersoon

Hey! Ik ben Maya Lombarts, ik kom uit België, en ik ben 29 jaar. Ik ben in 2017 naar Peru verhuisd om te werken als vrijwilliger. Vandaag ben ik mede-eigenaar van Peru Volunteer en ik kijk ernaar uit om je in Cusco te verwelkomen! Samen met onze Spaanse lerares Libia organiseren we leuke culturele activiteiten zodat je het lokale leven in Peru kunt ervaren. We zijn echt een kleine familie en we kunnen niet wachten om je hier bij ons te hebben! 

Naast het beheren van Peru Volunteer hou ik ook van salsa dansen, zingen, en honden (ik heb er hier een super lieve straathond geadopteerd: haar naam is Chispa). Ik woon dicht bij het stadscentrum met mijn Peruaanse man Charly, die een sushi- en ceviche-restaurant heeft. Ik sta altijd klaar voor de vrijwilligers om ondersteuning te bieden of leuke activiteiten te organiseren.

Spaans leren in Peru

Als je de Spaanse taal nog niet (goed) machtig bent, kun je er voor kiezen om de taal ter plaatse te leren. Dit is niet alleen een heel unieke ervaring maar je leert de taal ook het beste van de locals. In Peru heb je de keuze om zowel groepslessen (max. 4 personen) of privélessen te volgen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de prijzen? Kijk dan hier.

Vrije tijd

Vrije tijd

Cusco ligt in de Heilige Inca-vallei en er is dan ook meer dan genoeg te beleven en te zien in deze historische stad. Maar Peru als land heeft ook meer dan voldoende schoonheid te bieden in zowel cultuur als natuur. Loop bijvoorbeeld de incatrail met als eindbestemming de Machu Picchu of bezoek de Rainbow Mountains. Maya kan je helpen met het boeken van je tours en uitstapjes.