Project omschrijving

Over het project

Onderwijsproject (Special needs) – Gabriella Kinder revalidatiecentrum (GCRC)

Het Gabriella Centrum is een instelling opgericht door Brenda om ondersteuning te bieden aan kinderen die extra hulp nodig hebben op het gebied van fysieke, sociaal-emotionele, communicatieve en cognitieve ontwikkeling. Het centrum blinkt uit in het aanbieden van revalidatiediensten voor kinderen met autisme, cognitieve leerstoornissen en andere neurologische ontwikkelingsstoornissen in Tanzania.

Het centrum biedt onderwijs aan kinderen vanaf 5 jaar tot volwassen leeftijd. Afhankelijk van de situatie van de kinderen zijn er verschillende klaslokalen in het centrum.

Werkzaamheden

Vrijwilligers zijn van groot belang voor dit project, omdat er minder personeel beschikbaar is dan eigenlijk nodig. Het is niet dat er geld is voor een extra medewerker. Je pakt dus zeker geen baan af maar wat extra handen zijn heel erg welkom.

Vrijwilligers kunnen activiteiten in de klas uitvoeren, afhankelijk van hun beroep en ervaring, zoals het onderwijzen van kinderen met autisme, stoornissen in het autistisch spectrum, verworven hersenletsel, hersenverlamming, het syndroom van Down, ontwikkelingsachterstand, enz.

Voorbeeld van een werkdag

De werkdagen zijn vijf dagen per week en vijf uur per dag van maandag tot vrijdag.

Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en met onze projectcoördinatoren naar het project gaan. Vrijwilligers kunnen vijf uur of langer aan het project besteden. Als hij/zij geïnteresseerd is, kan de vrijwilliger een lokale lunch nuttigen bij het project of na afloop thuis koken.

Werktijden

Van 08:00 tot 16:00 uur.

Je werkt van maandag tot vrijdag en je werkt ongeveer 5 a 6 uur per dag.

Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en samen met onze projectcoördinatoren naar het project lopen. Vrijwilligers kunnen vijf uur op de projecten doorbrengen. Ze kunnen een lokale lunch nuttigen bij het project of na het project zelf koken in het vrijwilligershuis.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Brenda is de directeur van het project met 5 leerkrachten (één leraar per klas). Momenteel heeft het centrum geen vrijwilligers, daarom zal jouw aanwezigheid de instelling enorm ondersteunen.

Gesproken taal op het project

De gesproken taal is basis Engels. Natuurlijk is het handig en heel leuk om wat Swahili te leren.

Profiel vrijwilliger

Vrijwilligers van 23 jaar en ouder. Als vrijwilligers een specifieke achtergrond hebben voor deze doelgroep zijn ze meer dan welkom maar ook als je ervaring hebt en of een passie hebt om te werken en te spelen met kinderen met beperkingen.

Vakantie periodes

In april, augustus en december zijn er vakanties op het project.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- per week
 • Afhankelijk van waar je aankomt gratis of  € 60,- euro.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • Vervoer

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/- € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers zullen verblijven in het vrijwilligershuis in Moshi Town, waar ze elke dag een goed zicht op de Kilimanjaro hebben.

Kamers worden gedeeld door 2/3 vrijwilligers van hetzelfde geslacht in een kamer.

Het huis heeft een keuken met alle faciliteiten zoals koelkast, fornuizen, koelkast, oven enz. Voor vrijwilligers om elk moment alles te koken wat ze willen, van ontbijt tot diner. De kookboodschappen zijn altijd vers op de markten en in de supermarkt waar vrijwilligers altijd goedkoop kunnen inkopen. Op de oriëntatie- en stadsrondleidingdag krijgen vrijwilligers natuurlijk de markt en alle belangrijke plekken te zien.

Op elke vrijdagavond leert ons team vrijwilligers een lokaal gerecht uit Tanzania koken, waar ze samen kunnen eindigen met alle medewerkers en vrijwilligers. Na het eten kunnen ze een kampvuur maken bij onze open haard met verrassingen tot het slapengaan, dat maakt een geweldig weekend beginnen voor iedereen.

Vrijwilligers kunnen hun was altijd met de hand wassen bij het huis in de wasruimte. Ons team kan leren hoe ze het moeten doen voor degenen die niet weten hoe ze het moeten doen. Mochten vrijwilligers dit niet zelf willen doen kunnen we het ook uitbesteden tegen een kleine vergoeding.

Het huis heeft een prachtige tuin met hangmatten, een lounge en een open haard waar vrijwilligers goed kunnen uitrusten. Je kunt er heerlijk zonnebaden na een project- en ook heerlijk voor een kampvuuravond.

Vrijwilligershuis Tanzania

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project is gelegen in het Hai District Kilimanjaro Tanzania. Vrijwilligers zullen de openbare bussen (daladala) van de stad naar het project gebruiken met de hulp van onze programmacoördinator. De kosten voor openbare bussen zijn minder dan € 1 per rit.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in de regio Kilimanjaro, Moshi Town.

Je hebt altijd uitzicht op de Kilimanjaro!


Kilimanjaro, Moshi Town
Materialen aanwezig

Vrijwilligers kunnen wat leer-, speel- en schildermateriaal meebrengen. Dit is leuk voor het project en de kinderen.

Ophaalservice

Ophaalservice

We hebben twee opties

Optie 1: Vrijwilligers kunnen door onze programmadirecteur worden opgehaald op Kilimanjaro International Airport (JRO) naar het vrijwilligershuis, op een uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi, waar het vrijwilligershuis is gevestigd. De kosten zijn ongeveer € 20,- tot € 40,- per taxi van het vliegveld naar het vrijwilligershuis. Maar wij halen de vrijwilligers van dit vliegveld gratis op!

Optie 2: Vrijwilligers kunnen worden opgehaald bij Julius Nyerere International Airport door onze programmacoördinator, overnachten in het hostel in Dar es Salaam en de volgende dag een bus nemen naar Moshi (het is 8 tot 9 uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi ).

De kosten voor een hostel per nacht zijn ongeveer € 20,- afhankelijk van de gekozen accommodatie. Het vervoer van de luchthaven naar het hostel en het busstation op de volgende dag zijn ook ongeveer € 20,-

En het vervoer van Dar es Salaam naar de stad Moshi met de openbare bus zijn ook ongeveer € 20,-

Dus kom je aan in Dar es Salaam betaal je € 60,- euro voor de ophaalservice.

Contactpersoon

De contactpersoon

Philipina is het contact persoon van dit project.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in hun vrije tijd doen;

1. Dagtochten naar lokale verschillende plaatsen voor verfrissing en leercultuur zoals Materuni-waterval, koffiezetplaats, Kikuletwa-warmwaterbron, Mount Kilimanjaro, fietstocht rond het dorp Chagga en Mount Kilimanjaro, Lake Duluti, Masai Village, Hadzabe en Dagota-stam.

2. Safari naar verschillende nationale parken zoals Serengeti NP, Ngorongoro krater, Arusha NP, Lake Manyara en Tarangire NP.

3.Trekking naar verschillende bergen zoals de berg Kilimanjaro, Meru en Oldonyo Lengai.