Lake Bosumtwe + Manhyia Palace & Kejetia Market Kumasi (3 dagen / 2 nachten)

Je even terugtrekken uit de hectiek van de stad en je nestelen in een oase van ongekende rust met adembenemende vergezichten, dan is Lake Bosumtwe de plek bij uitstek! Het is het enige natuurlijke meer in Ghana en is gevormd door een meteorietkrater van meer dan een miljoen jaar oud. Je zult hier verblijven bij de Green Ranch, met de warmhartige Française Elodie als eigenaresse en gastvrouw. Het verrukkelijke (vegetarische) eten wordt met zorg en aandacht bereid en daarbij kun je met Elodie gaan paardrijden langs het meer of gaan kajakken. Maar het devies luidt hier vooral: niets moet, alles mag!
Op de dag dat je terugkeert naar Tamale, zul je in Kumasi nog het Manhyia paleis en de markt aandoen. Het paleis is de residentie van de Asantehene (leider/voorman) van het Ashanti koninkrijk, daar waar Kumasi de hoofdstad is van het Ashanti koninkrijk en de daarbij behorende regio. Tot slot bezoek je nog de Kumasi Central Market (ook wel bekend als de “Kejetia Market”), een gigantische openluchtmarkt.

Bij de prijs inbegrepen:

  • Vervoer naar Lake Bosumtwe en terug naar Tamale, plus tussenstop in Kumasi op de terugweg voor het bezoek aan het paleis en de markt.
  • Twee overnachtingen.
  • Drinkwater bij de Green Ranch.
  • Entree paleis.
  • Onder begeleiding van ons contactpersoon.

***Overigens zijn alle trips die wij zullen aanbieden onder begeleiding van ons contactpersoon Sylvester. Hij regelt alles qua vervoer, verblijf etcetera, zodat jij ongestoord en volop van je uitstapje kunt genieten! ***

Niet bij de prijs inbegrepen:

  •  Maaltijden Green Ranch; ontbijt (25-40 cedi / € 4,50-7,-), lunch (25 cedi / € 4,50,-) en avondeten (+/- 40 cedi / € 7,-). Je zult hier twee keer ontbijten (+/- 65 cedi / € 12,-), één keer lunchen (25 cedi / € 4,50,-) en twee keer avondeten tot je nemen (80 cedi / € 14,-). In totaal zal dit dus uitdraaien op zo’n 170 cedi / € 30,-.
  • Drinken Green Ranch; verse jus (8 cedi / € 1,50,-), frisdrank (6 cedi / € 1,-) en gezuiverd en gekoeld water is dus gratis!
  • Additionele activiteiten Green Ranch; paardrijden (90 cedi / € 16,- voor een uur en 50 cedi / € 9,- voor ieder extra halfuur) en kajakken (40 cedi / € 7,- per uur).

Ontdek authentiek Afrika en kom naar Ghana met Vrijwillig Wereldwijd!


Korting bij 2 personen: € 38,- pp.
Korting bij 3 personen: € 50,- pp.
Korting bij 4 personen: € 56,- pp.