• vanaf 4 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
€ 110, - / per week Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Project omschrijving

Over het project

Deze school bevindt zich in het zuiden van Cusco in de zone Pillao Matao in het district San Jeronimo. San jeronimo is een van de armere districten van Cusco en in deze zone is er alleen maar een basisschool.  Veel kinderen wonen verder weg en lopen ca. 1 uur s´ochtends om op school te komen. Er zijn klassen van groep 3 tot en met groep 8 en de kinderen hebben leeftijden van 6 tot 13 jaar.

Werkzaamheden

Als vrijwilliger ben je voornamelijk bezig met het geven van Engelse lessen aan alle klassen.

De docenten spreken zelf geen Engels dus de enige manier voor kinderen om Engels te leren op school is via de vrijwilligers. Op de middelbare school wordt al wel een basisniveau Engels verwacht dus het is heel belangrijk voor de kinderen om al wat woorden Engels te leren. Naast het geven van Engels kun je bij alle andere lessen assisteren. Je kunt er ook voor kiezen om alleen te assisteren bij de diverse klassen of creatieve lessen geven zoals schilderen, tekenen, knutselen of juist lessen voorbereiden in gym of hygiene, persoonlijke ontwikkeling.

Voorbeeld van een werkdag

Na je ontbijt bij het gastgezin vertrek je naar de school waar je in principe elke dag Engelse les geeft aan één van de klassen. Je kunt er ook voor kiezen om te assisteren in een bepaalde groep. Om 10.45 is er een pauze en heb je tijd om wat te spelen met de kinderen of een hapje te eten. Om 11.15 ga je terug de klassen in om les te geven of te assisteren. Om 13.30 is je werkdag voorbij en heb je de middag om bijvoorbeeld iets te ondernemen in de omgeving of om Spaanse lessen te volgen.

Werktijden

De school is elke maandag tot vrijdag open van half 9 tot half 2

Andere collega’s / met wie werk je samen

Elke klas heeft zijn eigen lerares. Daarnaast is er nog een gymdocente. Je werkt samen met de leraressen in de klassen die jij gekozen hebt en doet alles in overleg met de directrice (tevens ook een lerares). Het kan goed zijn dat er meer vrijwilligers op het project werken. Daarmee kun je samen les geven, mocht je daar behoefte aan hebben.

Gesproken taal op het project

Op dit project spreek je Spaans op een basis niveau. En als je Engelse lessen gaat geven, spreek je natuurlijk in het Engels.

Profiel vrijwilliger

Elke vrijwilliger die graag met kinderen wil werken is hier welkom. Een basisniveau Spaans is vereist omdat noch docenten noch leerlingen Engels spreken. Wil je Engelse lessen geven, is het natuurlijk belangrijk dat je de Engelse taal voldoende machtig bent om deze over te brengen naar de kinderen. Didactische vaardigheden zullen je hierbij zeker helpen. Studeer je voor docent of heb je een TEFL-cursus afgerond? Dan kun jij op dit project je geleerde kennis in de praktijk brengen.

Vakantie periodes

Op deze school kun je aan de slag van maart tot eind december. De laatste week van juli en de eerste week van augustus is de school gesloten.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt. Het jaar start begint pas bij aankomst van je eerste bestemming. Lees hier meer over onze kosten.
 • €110,- kosten ter plaatse per week
 • € 25,- Ophaalservice Cusco

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten in Guatemala. Een overzicht met alle voorbereidingen die je moet treffen en informatie rondom verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining
 • Hulp bij het verlengen van je visum
 • Introductie dag
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland
 • Inwoning en een eigen kamer in een gastgezin
 • 2 maaltijden per dag bij je gastgezin

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Reisverzekering
 • Tussen €180,- en €210,- ophaalservice van het vliegveld in Lima. Inclusief overnachting met ontbijt en de binnenlandse vlucht van Lima naar Cusco
 • €25,- ophaalservice in Cusco vanaf het vliegveld naar je gastgezin
 • Eventuele Spaanse lessen
Accommodatie

Het verblijf

In Peru verblijf je in een gastgezin. Dit is de perfecte manier om het leven en de cultuur in Peru te leren kennen. Daarnaast leer je de taal extra goed spreken omdat je veel gaat oefenen. De gastgezinnen wonen in gewone huizen met alle benodigde faciliteiten; er is WiFi, warm water en je krijgt een eigen kamer. . Je hebt in het gastgezin altijd ontbijt en je kan kiezen of je wil lunchen of wil avondeten in het gastgezin. Het centrum is goed te bereiken vanuit het huis en de familie is betrokken en geïnteresseerd. . Je was kun je in de buurt van het huis doen in een wasserette.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

De school is goed te bereiken met de bus. Er rijden bussen alle uren van de dag en het is een goedkoop en makkelijk traject.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project bevindt zich in het prachtige Cuzco.


peru
Welke materialen kan het project goed gebruiken

Materialen die het project goed kan gebruiken

Wil je spullen of geld inzamelen om te doneren aan het project? Dat wordt altijd enorm gewaardeerd en is vaak hard nodig. Overleg dan altijd met de contactpersoon ter plaatse hoe je dit het beste kunt aanpakken en welke spullen er het meest nodig zijn.

Ophaalservice

Ophaalservice

De ophaalservice wordt gedaan door je gastgezin. De familie wacht buiten het vliegveld, met een bordje met je naam erop. Zij ontvangen je (met open armen) en nemen je mee naar je verblijf. Vrijwillig Wereldwijd kan er ook voor zorgen dat je vanuit Lima in Cusco komt. Je wordt dan van het vliegveld in Lima opgehaald en naar een hotel in de stad gebracht. De eigenaar is een Nederlandse man, Toon. De volgende dag word je na het ontbijt teruggebracht naar het vliegveld waar je een doorvlucht neemt naar Cusco. De kosten voor deze service zitten tussen de € 180,- en € 210,-

De contactpersoon

De contactpersoon

Hola! Ik ben Erika Osorio cornejo en ik ben 49 jaar. Ik kom uit Arequipa en heb 2 dochters; Marilia 23 jaar en jinemma 21 jaar, zij wonen in Arequipa. Ik werk ondertussen al meer dan 10 jaar in Cusco als sociaal onderwijzer. Momenteel werk ik op het project espenola amantani met kinderen van verschillende leeftijden. Ik vind het belangrijk om te helpen op deze projecten, omdat de kinderen in deze arme wijken in Peru hulp nodig hebben. Dankzij vrijwilligers kunnen de kinderen hun scholing verbeteren en wordt de kans op een betere toekomst groter. Daarnaast is de uitwisseling tussen verschillende culturen en visies belangrijk voor de leraren en ouders van de kinderen.

Spaans leren in Peru

Als je de Spaanse taal nog niet (goed) machtig bent, kun je er voor kiezen om de taal ter plaatse te leren. Dit is niet alleen een heel unieke ervaring maar je leert de taal ook het beste van de locals. In Peru heb je de keuze om zowel privélessen te volgen als klassikale lessen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en de prijzen? Kijk dan hier.

Vrije tijd

Vrije tijd

Cusco ligt in de Heilige Inca-vallei en er is dan ook meer dan genoeg te beleven en te zien in deze historische stad. Maar Peru als land heeft ook meer dan voldoende schoonheid te bieden in zowel cultuur als natuur. Loop bijvoorbeeld de incatrail met als eindbestemming de Machu Picchu of bezoek de Rainbow Mountains.

Mijs Pagen vrijwilliger Peru

De kinderen zijn echt heel bijzonder en heel lief, zo zacht en open naar nieuwe vrijwilligers. Dit heeft mij dagelijks een warm gevoel gegeven en een gevoel van waardering.

Mijs Pagen vrijwilliger PeruLees hier haar ervaring

Alle projecten in Peru

Kleuteronderwijs Peru

Dit is een programma van het Peruaanse ministerie van onderwijs dat onderwijs verzorgt voor kinderen van drie tot zes jaar in arme buitenwijken en plattelandsgebieden, gehuisvest in kleine lokaaltjes die ieder plek bieden aan gemiddeld twintig kinderen. Het ministerie is weliswaar …

 • vanaf 2 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
 • € 110, - / per week

Lesgeven basisschool Peru

Deze school bevindt zich in het zuiden van Cusco in de zone Pillao Matao in het district San Jeronimo. San jeronimo is een van de armere districten van Cusco en in deze zone is er alleen maar een basisschool.  Veel kinderen wonen verder weg en lopen ca. 1 uur s´ochtends om op school te komen…

 • vanaf 4 weken
 • 17+
 • gastgezin
 • Peru
 • € 110, - / per week

Tom verhaegh vrijwilliger Peru

De beste manier om te ontdekken hoe gaaf Peru is om er zelf naar toe te gaan en je hart te verliezen aan dit avontuurlijke land!

Tom verhaegh vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring
Seppe Vekkeman vrijwilliger Peru

Mijn verblijf, in zowel familie als project, konden niet beter zijn. Met veel spijt moet ik afscheid nemen van beide maar ik kom zeer zeker nog terug!

Seppe Vekkeman vrijwilliger PeruLees hier zijn ervaring