• Het werk : De meisjes engelse les en rekenen geven. Ze zijn ook gek op spelletjes. Ook eventueel met hun kinderen activiteiten doen.
  • Welke periode : Het gehele jaar

Judah Mahama Vocational Centre:
Opvang voor tienermeisjes ( tussen de 12 en 21 jaar, die in Tamale van de straat zijn geplukt, zij zijn ooit op straat terecht gekomen en hebben daar zwaar werk gedaan als bv straatverkoopster. Sommige meisjes hebben al kinderen. De meisjes leren een vak zoals naaister, kapster enz. Er kunnen ongeveer 30 meisjes tegelijk in het Centrum wonen, zij krijgen een paar keer paar week naai lessen, maar leven daarnaast hun eigen leven. Ze willen heel graag de lessen Engelse taal en rekenen krijgen maar als hier geen vrijwilligers werkzaam zijn, krijgen de meisjes deze lessen dus ook niet. Er is ook een kinderopvang opgezet voor de kinderen van de jonge meisjes.

Werk:
De meisjes engelse les en rekenen geven. Ze zijn ook gek op spelletjes. Ook eventueel met hun kinderen activiteiten doen.

Collega’s:
De andere leraren, er kunnen twee vrijwilligers op dit project , het is mogelijk dit project samen met een ander project te doen.

(hou erg in de vakantie, dit is niet de schoolvakantie, alle meisjes krijgen twee weken vrij rond de Pasen, en ook nog een keer rond de kerstdagen in december, het project blijft open,voor diegene die geen ouders of familie hebben, (minder meisjes dan normaal dus) deze blijven op het project, maar is er geen school, je kunt wel leuke dingen met de meisjes gaan doen.