Over het project
Ervaar de wonderen van de Atlantische Oceaan en draag bij aan het behoud ervan door afval van de bodem van de zee op te ruimen en direct in de Portugese kustwateren te duiken! Je kunt deelnemen aan dit project als nog niet kunt duiken maar ook zeker als je al wel kunt duiken. Op elk niveau zijn er mogelijkheden.
Het Marine Conservation-programma is perfect voor liefhebbers van de zee en het milieu! Vrijwilligers hebben de mogelijkheid om deel te nemen aan een verscheidenheid aan activiteiten de gericht zijn op de bescherming van het mariene ecosysteem aan de zuidkust van Portugal. Vrijwilligers werken samen met een duikschool die speciale aandacht heeft voor de lokale bescherming van het milieu.
Naast duiken, leer je ook over het mariene ecosysteem en wat we kunnen doen om het te beschermen, en zal je ook in contact komen met de lokale gemeenschap, je helpt hun onderwijzen over het behoud van de zee, milieukwesties en de bescherming van biodiversiteit.
De vrijwilligers staan altijd onder toezicht van een ervaren duiker en krijgen een uitgebreide training over het onderwerp zeebehoud. Je hoeft geen duiker te zijn om aan dit programma te beginnen, aangezien er verschillende certificeringen en cursussen zijn voor de verschillende niveaus. Iedereen kan deelnemen, van beginners (start met de Open Water Dive-certificering) of meer ervaren duikers (start met de Advanced Open Water Dive-certificering). Het doel is echter altijd hetzelfde: onze oceaan schoonmaken en ons best doen voor een betere toekomst!
Voorbeeld van een werkdag
Een typische doordeweekse dag ziet er als volgt uit:
- 08:00-09:00 uur | Ontbijt in het vrijwilligershuis
- 09:00-12:30 uur | Eerste duik van de dag. Je begint met het leren van de basisprincipes en na een paar dagen begin je met duiken in de oceaan.
- 13:30-14:00 uur | Neem de trein terug naar het vrijwilligershuis
- 14:00-14:30 uur | Lunchtijd
- 14:30-19:00 uur | Ontspannen & Reistijd. Meestal zijn de middagen vrij om door de stad te reizen, Portugees te leren of te ontspannen. Soms kun je ook ’s middags duiken, afhankelijk van de specialiteiten of certificering die je doet. Je instructeur informeert je hierover op de eerste dag.
- 19:30-21:00 uur | Diner in de vrijwilligersaccommodatie samen met de andere vrijwilligers.
Houd er rekening mee dat dit schema kan variëren, afhankelijk van de baan waar je je bevindt, de weersomstandigheden en je voortgang.
Gesproken taal op het project
Op dit project spreek je Engels.
Profiel vrijwilliger
Iedereen kan deelnemen aan dit project. Als je een beginnende duiker bent, begin je met de basisprincipes en veiligheidsprocedures. Zodra je meer autonoom wordt – meestal in de tweede week – kun je beginnen met het verzamelen van afval. Als je al enige ervaring hebt, kun je meteen duiken en nog sneller bijdragen aan de missie. Je kunt het programma op elk ervaringsniveau starten en ook een certificering behalen! welke is afhankelijk van het niveau dat je begint. SSI (Scuba Schools International)
Vakantie periodes
Dit project is alleen mogelijk tussen maart en oktober.