• 4 weken
 • 17+
 • Meer mogelijkheden
 • Tanzaina
€ 120, - p/w DIRECT AANMELDEN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK
Project omschrijving

Over het project

Dit is een geweldige kans om vrijwilligerswerk te doen om de toegang tot gezondheidszorg te verbeteren voor gemeenschappen met een laag inkomen in de regio Mbeya, Tanzania. Bij dit project doen vrijwilligers medische ervaring op door lokale professionals in het ziekenhuis te helpen en kunnen ze soms ook deelnemen aan medische outreach-programma’s in lokale dorpen in de regio Mbeya.

Medical Outreach-programma’s helpen bij het leveren van medische basiszorg waar deze niet vaak beschikbaar is. Je krijgt de kans om patiënten die naar het ziekenhuis komen te ondersteunen en kunt ook deelnemen aan een outrach-programma om mensen te bereiken die zich geen medische zorg kunnen veroorloven. Naast het toevoegen van waarde aan de lokale gemeenschap, doe je als stagiair / vrijwilliger praktijk ervaring op wat natuurlijk goed is voor je C.V. Terwijl je praktische medische ervaring op doet zul je ook de mensen van gemeenschappen in je hart sluiten en andersom. Ook zul je worden blootgesteld aan de Tanzaniaanse cultuur en het ongelooflijke wilde leven van Tanzania ontdekken

Werkzaamheden

Vrijwilligers zullen worden ingezet in drukke privé-ziekenhuizen en overheidsziekenhuizen, zullen werken als waarnemers of artsen in het ziekenhuis als assistent-artsen/verpleegkundigen/verloskundigen.

Voorbeeld van een werkdag

Na het werken kunnen ze ontbijt maken in het huis of ontbijten op het werk. Vrijwilligers gebruiken een bajaji of een bus van vrijwilligershuis naar het ziekenhuis, ze zullen zich na aankomst melden bij de ziekenhuismanager en naar hun bureau gaan. Om 14.00 uur is het een lunchtijd van een uur en dan weer aan het werk tot 16.30 uur. Daarna kunnen ze ervoor kiezen om terug naar huis te gaan of andere extra activiteiten bij te wonen, zoals sporten en spelen met lokale spelers, of danslessen volgen, swahili-lessen volgen of rondhangen als onderdeel van netwerken met lokale gemeenschappen en internationale gemeenschappen in de regio Mbeya

Werktijden

Je werkt van ongeveer 8:30 t/m 16:00 van maandag tot vrijdag.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Je werkt met lokaal personeel en soms ook met andere vrijwilligers.

Gesproken taal op het project

Je spreekt op het project Engels. Swahili is de officiële taal. Het is altijd leuk om wat woorden te leren.

Profiel vrijwilliger

Voor iedereen die een medische achtergrond heeft. Heb je deze niet kun je wel meedoen aan het observatie project.

Vakantie periodes

Vrijwilligers zijn het hele jaar welkom.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- kosten ter plaatse p/w
 • € 78,- ophaalservice inclusief busticket en hotelovernachting in Dar es salaam.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • Vervoer

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/-  € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers blijven vaak in het vrijwilligershuis maar ook hebben we een gastgezin voor vrijwilligers die geïnteresseerd zijn om bij lokale families te verblijven.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Vrijwilligers gebruiken een bajaji of een bus van vrijwilligershuis naar het ziekenhuis.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in de regio Mbeya Tanzania.


Tanzania Iringa
Materialen aanwezig

Materialen aanwezig

Mocht je iets mee willen nemen voor het ziekenhuis bespreek dit dan even. Dan kunnen we navragen wat op dat moment nodig zou zijn.

Ophaalservice

Ophaalservice

De ophaalservice kost € 78,- euro. Je word dan opgehaald van het vliegveld. Je verblijft dan 1 nacht in de hoofdstad in een hotel. De volgende dag word je naar het busstation gebracht en ga je met de bus naar Mbeya. Je kunt dan rustig even bijkomen en je spullen uitpakken en kennismaken met de andere vrijwilligers. De volgende dag krijg je een introductie.

Contactpersoon

De contactpersoon

Bovan is het contactpersoon in Mbeya. We werken al heel lang samen met Bovan en weten dat hij de vrijwilligers altijd heel erg goed begeleid. Hij is vriendelijk makkelijk in de omgang maar ook professioneel. Dus een heel fijn contactpersoon.

 

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen naar de nabijgelegen nationale parken gaan voor begeleide groepssafari’s om wilde dieren te zien zoals leeuwen, olifanten, zebra’s, wildebeasts, krokodillen, nijlpaarden, antilopen en slangen, etc. Ruaha National Park is het dichtstbijzijnde en het op een na grootste park in Afrika – 2 uur rijden van de stad – voor een overnachting safari (kamperen of lodge afhankelijk van het budget van de vrijwilligers).

Ons project kan een safari van hoge kwaliteit bieden die speciaal voor onze vrijwilligers een stuk goedkoper is .

‘S Avonds of in het weekend kunnen vrijwilligers de beroemde enorme rots beklimmen in Iringa, Gangilonga of de sprekende steen, die op een paar minuten lopen van de vrijwilligershuizen ligt. Men kan de hele Iringa-regio vanaf de top bekijken.

Andere activiteiten zijn sport (zoals voetbal / voetbal (voetballen zijn welkom), fietsen (fietsen te huur), bergwandelen, een bezoek brengen aan de nabijgelegen grotten en oude rotsschilderingen bekijken; vrijwilligers kunnen de steentijd in Isimila bezoeken, een van de meest belangrijke sites uit de steentijd ter wereld, 20 minuten met de bus (daladala).
Vrijwilligers kunnen vogels kijken (breng een verrekijker mee of ze kunnen gehuurd worden), kunnen leren hoe ze Afrikaanse sieraden en kralen kunnen maken van Maasai-stammen en andere stammen in de regio, of gewoon de stad verkennen.
Bezoeken aan een Maasai-dorp kunnen worden geregeld.
Deelnemers kunnen ook de Swahili taal leren. Klassen of privébegeleiding kunnen op verzoek worden geregeld.