Project omschrijving

Over het project

Mercy Kids Zorgcentrum is een instelling opgericht door een vrouw genaamd Mama Nkya, met de hulp van haar familie. Mama Nkya beheert haar instelling zelfstandig met de hulp van vrijwilligers uit verschillende landen en lokale vrijwilligers uit Tanzania.

Vanwege de economische situatie in Tanzania kunnen veel ouders het zich niet veroorloven om hun jonge kinderen naar school te sturen. In plaats daarvan brengen ze hen naar het zorgcentrum voor kinderen, zodat ze overdag hun dagelijkse activiteiten kunnen uitvoeren. Ook zijn er gevallen waarin kinderoppassers en babysitters seksueel geweld plegen tegen kinderen, wat ouders ertoe aanzet hun kinderen naar het zorgcentrum te brengen. Volgens gegevens uit Tanzania wordt bijna 28% van de meisjes en 13% van de jongens voor hun 18e geconfronteerd met seksueel geweld. Hoewel de overheid de gemeenschappen bewust maakt van dit probleem, neemt het geweld tegen kinderen elk jaar toe in Tanzania.

Het voornaamste doel van Mercy Kids Zorgcentrum is om een veilige plek te bieden aan kinderen waar ze samen kunnen leren en spelen, zodat ze vaardigheden en waarden opdoen voor hun toekomstige leven en zich kunnen ontwikkelen in activiteiten zoals kunst en sport. Jouw vrijwilligerstijd bij Mercy Kids Zorgcentrum is zeer waardevol.

Mercy Kids Zorgcentrum werkt samen met mensen uit alle landen die bereid zijn om onze instelling te helpen. Vrijwilligers krijgen ook de kans om te leren van kinderen uit verschillende culturen, de Swahili-taal te leren en hun ervaring in kinderopvang en onderwijs te verbeteren.

Werkzaamheden

Vrijwilligers zijn van groot belang voor dit project, omdat het project slechts over een beperkt aantal medewerkers beschikt.

Vrijwilligers kunnen activiteiten uitvoeren zoals zingen, dansen, schilderen, tekenen, tellen, traceren, schrijven, mediteren, spelletjes spelen en yoga. Al deze activiteiten worden zeer gewaardeerd door de kinderen en zijn zeer ondersteunend. Het enige wat belangrijk is is dat vrijwilligers gepassioneerd moeten zijn om met kinderen te werken en te spelen en Engels moeten spreken. Iedereen die wil helpen, is van harte welkom.

Voorbeeld van een werkdag

De werkdagen zijn vijf dagen per week en vijf uur per dag.

Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en met onze projectcoördinatoren naar het project lopen, vrijwilligers kunnen vijf uur op de projecten doorbrengen.  kan een lokale lunch eten bij het project of na het project koken bij het huis van de vrijwilliger

Werktijden

Van 09:00 tot 15:00 uur.

Je werkt van maandag tot vrijdag en je werkt ongeveer 5 uur per dag.

Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en samen met onze projectcoördinatoren naar het project lopen. Vrijwilligers kunnen vijf uur op de projecten doorbrengen. Ze kunnen een lokale lunch nuttigen bij het project of na het project zelf koken in het vrijwilligershuis.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Mama Nkya is de directeur van het project en heeft twee lokale helpers, momenteel heeft het centrum geen vrijwilligers, daarom zal je aanwezigheid de instelling echt ondersteunen.

Gesproken taal op het project

De gesproken taal is basis Engels. Natuurlijk is het handig en heel leuk om wat Swahili te leren.

Profiel vrijwilliger

Elke vrijwilliger vanaf 17 jaar kan deelnemen aan dit project. Vrijwilligers worden aangemoedigd om hun passies en interesses met de kinderen te delen.

Er is geen specifieke achtergrond vereist voor een vrijwilliger om deel te nemen aan dit project. Vrijwilligers moeten de basis Engels spreken en passie hebben om met kinderen te werken.

Vrijwilligers kunnen wat leer-, speel- en schildermateriaal meebrengen. Dit is leuk voor het project en de kinderen.

Vakantie periodes

In juni en december zijn er vakanties op het project.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- per week
 • Afhankelijk van waar je aankomt € 20,- of  € 60,- euro.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • Vervoer

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/- € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers zullen verblijven in het vrijwilligershuis in Moshi Town, waar ze elke dag een goed zicht op de Kilimanjaro hebben.

Kamers worden gedeeld door 2/3 vrijwilligers van hetzelfde geslacht in een kamer.

Het huis heeft een keuken met alle faciliteiten zoals koelkast, fornuizen, koelkast, oven enz. Voor vrijwilligers om elk moment alles te koken wat ze willen, van ontbijt tot diner. De kookboodschappen zijn altijd vers op de markten en in de supermarkt waar vrijwilligers altijd goedkoop kunnen inkopen. Op de oriëntatie- en stadsrondleidingdag krijgen vrijwilligers natuurlijk de markt en alle belangrijke plekken te zien.

Op elke vrijdagavond leert ons team vrijwilligers een lokaal gerecht uit Tanzania koken, waar ze samen kunnen eindigen met alle medewerkers en vrijwilligers. Na het eten kunnen ze een kampvuur maken bij onze open haard met verrassingen tot het slapengaan, dat maakt een geweldig weekend beginnen voor iedereen.

Vrijwilligers kunnen hun was altijd met de hand wassen bij het huis in de wasruimte. Ons team kan leren hoe ze het moeten doen voor degenen die niet weten hoe ze het moeten doen. Mochten vrijwilligers dit niet zelf willen doen kunnen we het ook uitbesteden tegen een kleine vergoeding.

Het huis heeft een prachtige tuin met hangmatten, een lounge en een open haard waar vrijwilligers goed kunnen uitrusten. Je kunt er heerlijk zonnebaden na een project- en ook heerlijk voor een kampvuuravond.

Vrijwilligershuis Tanzania

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project bevindt zich in dezelfde straat als het vrijwilligershuis, daarom kan de vrijwilliger naar het project lopen. De vrijwilliger wordt de eerste dagen opgehaald door onze projectcoördinator totdat hij/zij alleen naar het project kan lopen. De straat is erg veilig voor een vrijwilliger om alleen of in groep naar het project te lopen.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in de regio Kilimanjaro, Moshi Town.

Je hebt altijd uitzicht op de Kilimanjaro!


Kilimanjaro, Moshi Town
Materialen aanwezig

Vrijwilligers kunnen wat leer-, speel- en schildermateriaal meebrengen. Dit is leuk voor het project en de kinderen.

Ophaalservice

Ophaalservice

We hebben twee opties

Optie 1: Vrijwilligers kunnen door onze programmadirecteur worden opgehaald op Kilimanjaro International Airport (JRO) naar het vrijwilligershuis, op een uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi, waar het vrijwilligershuis is gevestigd. De kosten zijn ongeveer € 20,- tot € 40,- per taxi van het vliegveld naar het vrijwilligershuis. Maar wij halen de vrijwilligers van dit vliegveld gratis op!

Optie 2: Vrijwilligers kunnen worden opgehaald bij Julius Nyerere International Airport door onze programmacoördinator, overnachten in het hostel in Dar es Salaam en de volgende dag een bus nemen naar Moshi (het is 8 tot 9 uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi ).

De kosten voor een hostel per nacht zijn ongeveer € 20,- afhankelijk van de gekozen accommodatie. Het vervoer van de luchthaven naar het hostel en het busstation op de volgende dag zijn ook ongeveer € 20,-

En het vervoer van Dar es Salaam naar de stad Moshi met de openbare bus zijn ook ongeveer € 20,-

Dus kom je aan in Dar es Salaam betaal je € 60,- euro voor de ophaalservice.

Contactpersoon

De contactpersoon

Philipina is het contact persoon van dit project.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in hun vrije tijd doen;

1. Dagtochten naar lokale verschillende plaatsen voor verfrissing en leercultuur zoals Materuni-waterval, koffiezetplaats, Kikuletwa-warmwaterbron, Mount Kilimanjaro, fietstocht rond het dorp Chagga en Mount Kilimanjaro, Lake Duluti, Masai Village, Hadzabe en Dagota-stam.

2. Safari naar verschillende nationale parken zoals Serengeti NP, Ngorongoro krater, Arusha NP, Lake Manyara en Tarangire NP.

3.Trekking naar verschillende bergen zoals de berg Kilimanjaro, Meru en Oldonyo Lengai.