Project omschrijving

Over het project

Okoa Kinderopvangcentrum is een instelling opgericht door Dominic om zorg te dragen voor kinderen van 6 maanden tot 6 jaar oud. Dominic opende dit centrum om ouders te helpen die willen werken terwijl ze jonge kinderen hebben. Ouders voelen zich veilig om hun kinderen bij de kinderopvang achter te laten, omdat ze het veiliger vinden dan thuis vanwege het toenemende seksueel geweld tegen kinderen in Tanzania elk jaar.

Sommige huishoudsters en babysitters plegen seksueel geweld tegen kinderen thuis en dit zorgt ervoor dat ouders hun kinderen naar het kinderopvangcentrum brengen. Volgens de Tanzaniaanse databank heeft bijna 28% van de meisjes en 13% van de jongens voor hun 18e te maken met seksueel geweld. Hoewel de overheid voortdurend bewustwording probeert te creëren binnen de gemeenschappen, neemt het geweld tegen kinderen in Tanzania elk jaar toe.

Het voornaamste doel van het Okoa Kinderopvangcentrum is om een veilige plek te bieden waar kinderen kunnen leren en samen spelen, zodat ze vaardigheden en waarden kunnen opdoen voor hun toekomstige leven en zich kunnen ontwikkelen in activiteiten zoals kunst en sport. Uw vrijwilligerswerk bij Okoa is zeer waardevol.

Okoa Kinderopvang werkt samen met mensen uit elk land die bereid zijn om onze instelling te helpen. Vrijwilligers krijgen ook de kans om te leren van kinderen uit verschillende culturen, de Swahili-taal te leren en hun ervaring in kinderopvang en onderwijs te verbeteren.

Werkzaamheden

Vrijwilligers zijn van groot belang voor dit project omdat het project slechts over een klein aantal medewerkers beschikt.

Vrijwilligers kunnen activiteiten uitvoeren zoals zingen, dansen, schilderen, tekenen, tellen, traceren, schrijven, mediteren, spelletjes spelen en yoga. Al deze activiteiten worden zeer gewaardeerd door de kinderen en zijn zeer ondersteunend. Het enige is dat de vrijwilliger passie moet hebben om met kinderen te werken en te spelen en Engels moet spreken. Iedereen die wil helpen is welkom.

Voorbeeld van een werkdag

De werkdagen zijn vijf dagen per week en vijf uur per dag. Vrijwilligers kunnen ’s ochtends ontbijten en vervolgens met onze projectcoördinatoren naar het project lopen, vrijwilligers kunnen vijf uur op het project doorbrengen. Als hij/zij geïnteresseerd is, kan hij/zij een lokale lunch eten op het project of na het project koken in het vrijwilligershuis.

Werktijden

Van 09:00 tot 15:00 uur.

Je werkt van maandag tot vrijdag.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Dominic is de directeur van het project, samen met drie andere lokale medewerkers. Op dit moment zijn er geen vrijwilligers bij het centrum, dus jouw aanwezigheid zal de instelling enorm ondersteunen.

Gesproken taal op het project

De gesproken taal is basis Engels. Natuurlijk is het handig en heel leuk om wat Swahili te leren.

Profiel vrijwilliger

Elke vrijwilliger vanaf 17 jaar kan deelnemen aan dit project. Vrijwilligers worden aangemoedigd om hun passies en interesses te delen met de kinderen.

Er is geen eerdere ervaring vereist om als vrijwilliger aan dit project deel te nemen. De vrijwilliger moet Engels spreken en een passie hebben om met kinderen te werken. Een vrijwilliger kan leermateriaal, speelmateriaal en verfmateriaal meenemen om het makkelijker te maken om in dit project te werken, als hij/zij bereid is om te ondersteunen.

Vakantie periodes

In juni en december zijn er vakanties op het project.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- per week
 • Afhankelijk van waar je aankomt € 20,- of  € 60,- euro.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • Vervoer

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties
 • Visum
 • VOG
 • Maaltijden (+/- € 35,- per week)
 • Reisverzekering
Accommodatie

Het verblijf

Vrijwilligers zullen verblijven in het vrijwilligershuis in Moshi Town, waar ze elke dag een goed zicht op de Kilimanjaro hebben.

Kamers worden gedeeld door 2/3 vrijwilligers van hetzelfde geslacht in een kamer.

Het huis heeft een keuken met alle faciliteiten zoals koelkast, fornuizen, koelkast, oven enz. Voor vrijwilligers om elk moment alles te koken wat ze willen, van ontbijt tot diner. De kookboodschappen zijn altijd vers op de markten en in de supermarkt waar vrijwilligers altijd goedkoop kunnen inkopen. Op de oriëntatie- en stadsrondleidingdag krijgen vrijwilligers natuurlijk de markt en alle belangrijke plekken te zien.

Op elke vrijdagavond leert ons team vrijwilligers een lokaal gerecht uit Tanzania koken, waar ze samen kunnen eindigen met alle medewerkers en vrijwilligers. Na het eten kunnen ze een kampvuur maken bij onze open haard met verrassingen tot het slapengaan, dat maakt een geweldig weekend beginnen voor iedereen.

Vrijwilligers kunnen hun was altijd met de hand wassen bij het huis in de wasruimte. Ons team kan leren hoe ze het moeten doen voor degenen die niet weten hoe ze het moeten doen. Mochten vrijwilligers dit niet zelf willen doen kunnen we het ook uitbesteden tegen een kleine vergoeding.

Het huis heeft een prachtige tuin met hangmatten, een lounge en een open haard waar vrijwilligers goed kunnen uitrusten. Je kunt er heerlijk zonnebaden na een project- en ook heerlijk voor een kampvuuravond.

Vrijwilligershuis Tanzania

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project is gelegen in dezelfde straat als het vrijwilligershuis, dus de vrijwilliger kan naar het project lopen. In de eerste paar dagen wordt de vrijwilliger opgehaald door onze projectcoördinator totdat hij/zij in staat is om alleen naar het project te lopen. De straat is zeer veilig voor een vrijwilliger om alleen of in een groep naar het project te lopen.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in de regio Kilimanjaro, Moshi Town.

Je hebt altijd uitzicht op de Kilimanjaro!


Kilimanjaro, Moshi Town
Materialen aanwezig

Vrijwilligers kunnen wat leer-, speel- en schildermateriaal meebrengen. Dit is leuk voor het project en de kinderen.

Ophaalservice

Ophaalservice

We hebben twee opties

Optie 1: Vrijwilligers kunnen door onze programmadirecteur worden opgehaald op Kilimanjaro International Airport (JRO) naar het vrijwilligershuis, op een uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi, waar het vrijwilligershuis is gevestigd. De kosten zijn ongeveer € 20,- tot € 40,- per taxi van het vliegveld naar het vrijwilligershuis. Maar wij halen de vrijwilligers van dit vliegveld gratis op!

Optie 2: Vrijwilligers kunnen worden opgehaald bij Julius Nyerere International Airport door onze programmacoördinator, overnachten in het hostel in Dar es Salaam en de volgende dag een bus nemen naar Moshi (het is 8 tot 9 uur rijden van het vliegveld naar de stad Moshi ).

De kosten voor een hostel per nacht zijn ongeveer € 20,- afhankelijk van de gekozen accommodatie. Het vervoer van de luchthaven naar het hostel en het busstation op de volgende dag zijn ook ongeveer € 20,-

En het vervoer van Dar es Salaam naar de stad Moshi met de openbare bus zijn ook ongeveer € 20,-

Dus kom je aan in Dar es Salaam betaal je € 60,- euro voor de ophaalservice.

Contactpersoon

De contactpersoon

Philipina is het contact persoon van dit project.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen in hun vrije tijd doen;

1. Dagtochten naar lokale verschillende plaatsen voor verfrissing en leercultuur zoals Materuni-waterval, koffiezetplaats, Kikuletwa-warmwaterbron, Mount Kilimanjaro, fietstocht rond het dorp Chagga en Mount Kilimanjaro, Lake Duluti, Masai Village, Hadzabe en Dagota-stam.

2. Safari naar verschillende nationale parken zoals Serengeti NP, Ngorongoro krater, Arusha NP, Lake Manyara en Tarangire NP.

3.Trekking naar verschillende bergen zoals de berg Kilimanjaro, Meru en Oldonyo Lengai.