Als je het geweldige project in Padang gaat ondersteunen mag je deze (lang) weekend trip eigenlijk niet missen! Dit is echt een ongelofelijke bijzondere ervaring!

De Indonesische Mentawai- eilanden zijn van ongekende schoonheid, je hebt er legendarische surf golven. Maar ook de diepe jungle.  Eilanden waar de Mentawai stam leeft volgens eeuwenoude tradities. De Mentawai leven in volledige harmonie met de natuur en zijn animisten. 

Dag 1/Zaterdag:

Vertrek vroeg in de ochtend om 7 uur met fastboat naar Siberut en bij aankomst, ga direct naar het dorp Muntei om te ontbijten, douchen en ons team zal ondertussen de benodigdheden halen, zoals voedsel, water, vergunningen enz. Zodra alle benodigdheden zijn zijn gedaan, op weg naar de jungle met een gemotoriseerde kano tot aan de rivier en wandelen in de modderige jungle om het dorp Mentawai te bereiken (enkele uren, afhankelijk van het niveau van de rivier).

Een matige conditie is vereist voor de trekking, de weg kan glad en modderig zijn. De rest van de dag doorbrengen in het traditionele huis van Mentawai genaamd “Uma”, om meer te weten te komen over de familie die je verwelkomde. De omstandigheden zijn erg basic, je slaapt op de grond met een klamboe en dunne matras en je hebt een douche in de rivier. Maar je zult een unieke ervaring beleven door je verschil te delen en te leren over een nieuwe cultuur in de jungle. De Mentawai leven in totale harmonie met de natuur en zijn animisten.

Dag 2-3/ Zondag – Maandag :

Leven in de jungle met de Mentawai! Deel het dagelijkse leven met de Mentawai-stam en activiteiten zoals jagen in de jungle, vissen, gifpijlen maken, rotanmand maken, de verwerking van schorskleding zien, koken, de Sago-bereiding zien, hun belangrijkste dagelijkse voedsel, wandelen in de jungle, en als je geluk hebt, woon dan een traditionele ceremonie bij met sjamanen volgens hun religie.

Tijdens deze trip leef je als een echte Mentawai, je verblijft in een traditioneel huis, douche je in de rivier, slaap je op dunne matjes op de grond en eet je samen met de Mentawai. We volgen deze stam in al hun tradities en werkzaamheden gedurende de dag, jagen, koken, manden maken en nog zoveel meer. 

Dag 4/ Dinsdag : Breng het laatste moment door met de Mentawai! Tijd om afscheid te nemen van de familie Mentawai en terug te keren naar het dorp Muntei via dezelfde route, opnieuw een tussenstop in het dorp Muntei om te lunchen, te wassen en de snelle boot om 15:00 uur rechtstreeks naar Padang te nemen van +/- 3 uur.

Let op!: Deze trip vertrek altijd op zaterdag vanwege het bootschema.

Prijs1 persoon€ 465,-
2 personen€ 455,-
3 personen€ 395,-
4 personen€ 365,-
5 personen of meer€ 295,-

 

Book deze trip van te voren. Je betaald niets meer en als we het goed kunnen plannen dus minder! Als je deze trip boekt doe je nu alleen een aanbetaling van € 50,-