Project omschrijving

Over het project

Wil je iets betekenen voor bedreigde diersoorten? Kom dit geweldige Pinguïn opvangcentrum in Zuid Afrika ondersteunen. Dit project focust zich vooral op pinguïn maar ook andere zee volgels. Je vindt hier de zwartvoetpinguïn. Het is de enige pinguïn die broedt in  Afrika de soort komt enkel voor langs de Zuid Afrikaanse en Namibische kust.

De aantallen zijn de afgelopen jaren drastisch gedaald. Hierdoor beschouwt de IUCN de soort als bedreigd. De belangrijkste reden is waarschijnlijk overbevissing van zijn belangrijkste prooidieren. Ook olievlekken zijn een probleem voor deze mooie vogels.

Werkzaamheden

Dit project heeft een bezoekerscentrum voor meer bewustwording. Hier kun je helpen met rondleidingen. Daarnaast heeft het project natuurlijk een opvang voor Pinguïns en andere zeevogels. Je ondersteund hier met alle werkzaamheden die hier bij komen kijken. Denk aan het schoonmaken van de verblijven, het voorbereiden van de maaltijden en het voeren en verzorgen van de pinguïns. Ook heeft het project een intensive care voor de zieke vogels die net binnenkomen. Ook hier kun je ondersteunen.

Voorbeeld van een werkdag

Je begint de dag met een kleine meeting om 08:00 uur en vervolgens help je dus mee met de verschillende taken. De eerste weken moet je nog erg veel leren maar na een paar weken kun je echt al heel veel doen en weet je al heel veel over deze fascinerende vogels.

Werktijden

Je werkt 5 dagen in de week van 08:00 t/m 17:00 uur. Wil je graag meer dagen werken dan kan dat altijd.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Dit verandert elk jaar een beetje maar denk aan:

 • 6 vaste medewerkers
 • 4 studenten
 • +/- 4 internationale vrijwilligers
 • +/- 20 lokale vrijwilligers die er 1 dag in de week werken.
 • 1 dierenarts

Gesproken taal op het project

Op dit project spreek je Engels.

Profiel vrijwilliger

Dit project is opzoek naar vrijwilligers die begaan zijn met dieren en in het bijzonder natuurlijk pinguïns.

Vakantie periodes

Dit project zorgt voor dieren dus is het gehele jaar open.

Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 145,- kosten ter plaatse p/w (minimaal 6 weken)
 • € 35,- +/-  auto kosten p/w

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in het guesthouse.
 • Wekelijkse meeting
 • Workshop over de geschiedenis van ZA

Niet inbegrepen in de prijs:

Accommodatie

Het verblijf

We hebben 2 guesthouses met eigen keuken. Het kan zijn dat je een slaapkamer alleen hebt of deelt met iemand. Er is WiFi en je zit vlakbij het strand, 5 minuten met de auto. Er is een wasmachine aanwezig. Het huis wordt regelmatig schoongemaakt.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Vrijwilligers huren samen een auto. De kosten worden gedeeld en zijn +/- € 35,- per week .

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project bevindt zich niet in een township maar je kunt er niet naar toe lopen. Het is ongeveer 10 min met de auto of een Uber.


Zuid Afrika

 

Ophaalservice

Ophaalservice

Op het vliegveld van PE, wordt je warm onthaalt door ons contactpersoon. Fijn dat je er bent. Daarna word je naar je nieuwe woonplek gebracht. Vervolgens gaan we geld pinnen, een Afrikaans telefoonnummer halen en de eerste boodschappen doen. De 1e avond ga je uit eten met je huisgenoten, altijd een leuk welkom. De volgende dag heb je de Code of Conduct. Dan doen we de township-tour en kun je alvast wennen aan je nieuwe omgeving.  Dat is best even vreemd in het begin, maar went ook snel. Na een paar dagen krijg je een workshop over de geschiedenis van ZA, veiligheid, tradities en gewoonten. En dan mag je eindelijk aan de slag. Je nieuwe uitdaging kan beginnen..

Contactpersoon

De contactpersoon

Jacco is de contactpersoon in Zuid Afrika.


Vrije tijd

Samen met andere studenten kun je leuke uitstapjes maken in het weekend. Bijvoorbeeld naar Kaapstad, een van de mooiste steden ter wereld. Het beroemde Addo Elephant park hoort daar zeker bij. En wat denk je van bungy jumping, hiken en surfen. Lekker zonnen op prachtige brede stranden van PE. Dit en nog veel meer leuke dingen wat je kunt, je zult tijd tekort komen in het prachtige Zuid-Afrika. Het wordt ongetwijfeld de mooiste tijd van je leven.