• vanaf 2 weken
 • 17+
 • Op het project
 • Bali
€ 80, - per week Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Project omschrijving

Over het project

Op Bali worden kinderen ondanks leerplicht thuisgehouden omdat er geen geld is voor kostuums, geen school boekengeld en voor de middelbare school geen schoolgeld. Daarnaast worden kinderen vaak thuisgehouden omdat ze mee moeten helpen in het huishouden, verantwoordelijk zijn voor een deel van het gezinsinkomen. Indonesië telt 240 miljoen inwoners waarvan 3.800.000 op Bali.

Ondanks alle pogingen van de regering om armoede te bestrijden lukt het hen niet.

Het project ligt in één van de armste delen van Bali. Veel kinderen hebben daar nauwelijks kansen hun talenten te ontwikkelen.

Het project wil weeskinderen en de minder bedeelde kansarme kinderen op Bali helpen door het bieden van onderdak en voeding en een passende opleiding om de talenten/ competenties die de kinderen bezitten te ontplooien. Zo willen we deze kinderen een betere toekomst bieden d.m.v. onderwijs en opvoeding. Wij geven niet alleen steun aan kinderen van ons tehuis maar ook aan de kansarme bewoners van de omliggende dorpen.

Er zitten hier 25 kinderen. Er zijn jongens en meisjes en de verdeling is ongeveer 50/50. De leeftijd van de kinderen is van 10 tot 18 jaar. De meeste kinderen hebben nog gewoon ouders maar wonen hier wel. Ze gaan alleen in de vakantie periode naar huis. In deze periode zijn er dus ook veel minder kinderen aanwezig. Deze periode is van half juni tot half Juli.

Werkzaamheden

Vrijwilligers kunnen helpen met onderwijs, sporten, knutselen, hand- en spandiensten en meedraaien op de kleuterschool maar ook eigen inbreng is welkom. Ben je ergens goed in waar de kinderen wat aan hebben, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Denk b.v. aan kunst, muziek, een bepaalde vaardigheid enz..

Voorbeeld van een werkdag

‘s Ochtends zijn de kinderen naar school en wordt vaak gebruikt gemaakt om de omgeving te bekijken, boodschappen te doen of te gaan zwemmen in het zwembad van de Nederlandse contactpersoon. Als de kinderen terug komen uit school ondersteun je de kinderen met de genoemde werkzaamheden. Ook is het mogelijk om geregeld iets op school te betekenen voor de kinderen.

Werktijden

De werktijden zijn in te vullen naar eigen inzicht. Vrijwilligers mogen zelf bekijken hoe ze hun dag willen indelen.

‘s Morgens kun je regelmatig helpen op school van +/- 8:00 t/m 11:00 uur. Ook opknap werkzaamheden worden ‘s morgens gedaan.

‘s Middags komen de kinderen uit school en zijn de vrijwilligers vaak bezig van +/- 13:00 t/m 16:00 uur.

‘s Avonds helpen vrijwilligers vaak mee met huiswerk begeleiding en Engelse les van +/-  19:00 t/m 21:00 uur.

Engelse les word gegeven op woensdag en vrijdag.

Andere collega’s / met wie werk je samen

De leiding (huis vader) is aanwezig samen met vrouw en kind en een staf van diverse mensen die schoonmaken, koken en de tuin bij houden. Verder is er plaats voor 4 vrijwilligers dus ben je vaak met meerdere vrijwilligers op het project.

Gesproken taal op het project

Vrijwilligers spreken Engels op het project. Inmiddels spreken de oudere kinderen ook redelijk Engels dus levert dat weinig problemen op. Ook de huisvader spreekt redelijk Engels. Verder is de contactpersoon (Gert) Nederlands dus dat kan soms ook wel even makkelijk zijn.

Vakantie periodes

De grote schoolvakantie is van half juni tot half juli en de kerstvakantie duurt twee weken. Tijdens deze vakantie’s gaan veel kinderen naar huis. In die periode kunnen er maximaal maar 2 vrijwilligers op het project terecht. Verder heeft Bali heeft veel speciale dagen voor hindoe ceremonies.De balinezen hebben een eigen kalender waardoor er op onverwachte momenten weer wat extra vrije dagen kunnen voorkomen.

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig, je kunt dan 12 maanden zoveel projecten en landen combineren als je wil )
 • € 80,- euro per week (inclusief verblijf en drie maaltijden per dag)
 • € 35,- euro voor de ophaalservice vanaf het vliegveld. 

Inbegrepen in de prijs:

 • Het verblijf in de homestay inclusief ontbijt en avondeten
 • Gratis WIFI (in het huis van de contactpersoon)
 • 24/7 support van onze coordinator ter plaatse
 • 3 maaltijden per dag

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht, vaccinaties, visum, VOG
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • Annuleringsverzekering, reizen, bagage en ongevallenverzekering;
 • Persoonlijke reizen tijdens je vrije tijd
 • Persoonlijke uitgaven zoals: souvenirs, drankjes, entreegelden, medicijnen, etc.
Profiel vrijwilliger

Profiel vrijwilliger

Voor dit project heb je geen specifieke achtergrond nodig. Natuurlijk moet je wel affiniteit hebben met kinderen / jongeren. Ook is de basis Engels wel een vereiste en is het goed dat je zelf initiatief kunt nemen. Je kunt op dit project echt je eigen creativiteit gebruiken om de kinderen dingen aan te leren. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je je Enthousiasme weet over te brengen. Je krijgt dit dan zeker terug!

Als je vrijwilligerswerk op Bali wilt gaan doen, moet je minimaal 17 jaar of ouder zijn. Moet je lichamelijk/geestelijk gezond zijn, aanpassingsvermogen hebben, initiatiefrijk en zelfstandig zijn. Verder is het ook verplicht dat je een intake gesprek bij ons hebt gehad. Voor vertrek moet er ook een VOG (voor de Nederlanders) of een uittreksel van het strafregister (voor de Belgen) bij ons worden ingeleverd.

Accommodatie

Het verblijf

Je verblijft op het project. Normaal wordt een kamer gedeeld met twee personen. Er is geen wifi aanwezig maar is wel voorhanden in het huis van de contactpersoon. Je kunt heel voordelig je was laten doen in de laundry. Verder zijn er drie maaltijden per dag inbegrepen.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Je verblijft op het project dus je hebt verder geen vervoer nodig.

Locatie van het project

Locatie van het project

 In het westen van Bali waar nog geen of zeer weinig toeristen komen. De natuur is er geweldig!


Bali
Ophaalservice

Ophaalservice

Het is mogelijk opgehaald te worden op het vliegveld. Het tehuis ligt in het westen van Bali en vergt een rit van ongeveer 4 uur. In het westen van Bali waar nog geen of zeer weinig toeristen komen. De natuur is er geweldig. Je kunt opgehaald worden van het vliegveld Denpasar. Gezien de afstand rekenen we € 35,-.

Contactpersoon

De contactpersoon 

Ronny is de contactpersoon op Bali. Ronny is ook de huisvader van het project en spreekt Engels.