• vanaf 3 weken
 • 17+
 • Op het project
 • Bali
€ 80, - per week Direct aanmelden Vrijblijvend informatiegesprek
Project omschrijving

Over het project

Op Bali worden kinderen ondanks leerplicht thuisgehouden omdat er geen geld is voor uniformen of boeken geld en voor de middelbare school geen schoolgeld. Daarnaast worden kinderen vaak thuisgehouden omdat ze mee moeten helpen in het huishouden en verantwoordelijk zijn voor een deel van het gezinsinkomen. Indonesië telt 240 miljoen inwoners waarvan 3.800.000 op Bali.

Ondanks alle pogingen van de regering om armoede te bestrijden lukt het hen niet.

Het project ligt in één van de armste delen van Bali. Veel kinderen hebben daar nauwelijks kansen hun talenten te ontwikkelen.

Het project wil minderbedeelde kansarme kinderen op Bali helpen door het bieden van een passende opleiding om de talenten/ competenties die de kinderen bezitten te ontplooien. Zo willen we deze kinderen een betere toekomst bieden d.m.v. onderwijs en opvoeding. Ze geven niet alleen steun aan kinderen van deze boarding school maar ook aan de kansarme bewoners van de omliggende dorpen.

Er zitten hier +/- 20 kinderen. Er zijn jongens en meisjes en de verdeling is ongeveer 50/50. De leeftijd van de kinderen is van 10 tot 18 jaar.

Werkzaamheden

Vrijwilligers kunnen helpen met onderwijs, sporten, knutselen, hand- en spandiensten en meedraaien op de kleuterschool maar ook eigen inbreng is welkom. Ben je ergens goed in waar de kinderen wat aan hebben, dan kunnen we de mogelijkheden bespreken. Denk b.v. aan kunst, muziek, een bepaalde vaardigheid enz..

Voorbeeld van een werkdag

’s Ochtends zijn de kinderen naar school. Deze tijd kan goed gebruikt worden om lessen en activiteiten voor te bereiden, maar ook om zelf de omgeving te verkennen. Op sommige scholen ben je meer dan welkom om hier Engelse les te geven. Als de kinderen terug komen uit school ondersteun je de kinderen met de genoemde werkzaamheden.

Werktijden

Er is een vast rooster waar vrijwilligers in meedraaien.

‘s Morgens kun je regelmatig helpen op school van +/- 8:00 t/m 11:00 uur. Ook opknap werkzaamheden worden ‘s morgens gedaan.

‘s Middags komen de kinderen uit school en zijn de vrijwilligers vaak bezig van +/- 13:00 t/m 16:00 uur.

‘s Avonds helpen vrijwilligers vaak mee met huiswerk begeleiding en Engelse les van +/-  19:00 t/m 21:00 uur.

Vrijwilligers geven Engelse les op woensdag- en vrijdagavond aan de kinderen van de boarding school en op vrijdagochtend aan de kinderen op de kleuterschool achter de boarding school.

Andere collega’s / met wie werk je samen

De leiding (huisvader) is aanwezig samen met vrouw en een staf van diverse mensen die schoonmaken, koken en de tuin bijhouden. Verder is er plaats voor 4 vrijwilligers dus ben je vaak met meerdere vrijwilligers op het project.

Gesproken taal op het project

Vrijwilligers spreken Engels op het project. Inmiddels spreken de oudere kinderen ook redelijk Engels dus levert dat weinig problemen op. Ook de huisvader spreekt redelijk Engels.

Vakantie periodes

De grote schoolvakantie is van half juni tot half juli en de kerstvakantie duurt twee weken. Tijdens deze vakantie’s gaan de kinderen naar huis. In die periode kunnen er geen vrijwilligers op het project terecht. Verder heeft Bali heeft veel speciale dagen voor hindoe ceremonies.De Balinezen hebben een eigen kalender waardoor er op onverwachte momenten weer wat extra vrije dagen kunnen voorkomen.

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig, je kunt dan 12 maanden zoveel projecten en landen combineren als je wil )
 • € 80,- euro per week (inclusief verblijf en drie maaltijden per dag)
 • € 50,- euro voor de ophaalservice vanaf het vliegveld. 

Inbegrepen in de prijs:

 • Het verblijf op het project.
 • 24/7 support van onze coordinator ter plaatse
 • 3 maaltijden per dag

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht, vaccinaties, visum, VOG
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld
 • Annuleringsverzekering, reizen, bagage en ongevallenverzekering;
 • Persoonlijke reizen tijdens je vrije tijd
 • Persoonlijke uitgaven zoals: souvenirs, drankjes, entreegelden, medicijnen, etc.
Profiel vrijwilliger

Profiel vrijwilliger

Voor dit project heb je geen specifieke achtergrond nodig. Natuurlijk moet je wel affiniteit hebben met kinderen / jongeren. Ook is de basis Engels wel een vereiste en is het goed dat je zelf initiatief kunt nemen. Je kunt op dit project echt je eigen creativiteit gebruiken om de kinderen dingen aan te leren. Het is dan natuurlijk belangrijk dat je je enthousiasme weet over te brengen. Je krijgt dit dan zeker terug!

Als je vrijwilligerswerk op Bali wilt gaan doen, moet je minimaal 17 jaar of ouder zijn. Moet je lichamelijk/geestelijk gezond zijn, aanpassingsvermogen hebben, initiatiefrijk en zelfstandig zijn. Verder is het ook verplicht dat je een intake gesprek bij ons hebt gehad. Voor vertrek moet er ook een VOG (voor de Nederlanders) of een uittreksel van het strafregister (voor de Belgen) bij ons worden ingeleverd.

Accommodatie

Het verblijf

Je verblijft op het project. Normaal wordt een kamer gedeeld met twee personen. Er is geen wifi aanwezig maar je kunt een lokaal simkaartje aanschaffen. Je kunt heel voordelig je was laten doen in de laundry. Verder zijn er drie maaltijden per dag inbegrepen.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Je verblijft op het project dus je hebt verder geen vervoer nodig. Voor vervoer ter plaatse wordt, indien gewenst, een scooter ter beschikking gesteld. Benzine wel op eigen kosten. Bij de scooters is er ook een internationaal rijbewijs nodig. Er zijn in principe 4 scooters gereserveerd voor vrijwilligers.

Locatie van het project

Locatie van het project

 In het westen van Bali waar nog geen of zeer weinig toeristen komen. De natuur is er geweldig!


Bali
Ophaalservice

Ophaalservice

Het is mogelijk opgehaald te worden op het vliegveld. Het tehuis ligt in het westen van Bali en vergt een rit van ongeveer 4 uur. In het westen van Bali waar nog geen of zeer weinig toeristen komen. De natuur is er geweldig. Je kunt opgehaald worden van het vliegveld Denpansar. Gezien de afstand rekenen we € 35,-.

Contactpersoon

De contactpersoon 

Pak Arnaya en Bu Yanti zijn nu de contactpersonen daar.
Daisy  en Myrthe zijn de contactpersonen in Nederland.

Alle projecten op Bali

Sociaal project Bali

Het project wil minder bedeelde kansarme kinderen op Bali helpen door het bieden van een passende opleiding om de talenten/ competenties die de kinderen bezitten te ontplooien. Zo willen we deze kinderen een betere toekomst bieden d.m.v. onderwijs en opvoeding. Ze geven niet alleen steun aan kinderen van deze boarding school maar …

 • vanaf 3 weken
 • 17+
 • Op het project
 • Bali
 • € 80, - per week

Fysiotherapie (voor kinderen)

Het project is opzoek naar fysiotherapeuten met als specialisatie kinder fysiotherapie. Of minimaal fysiotherapeuten die affiniteit hebben met kinder fysiotherapie. De vrijwilligers kunnen dan kennis overdragen aan het revalidatie Team en het team ondersteunen.

 • vanaf 4 weken
 • 18+
 • Guesthouse
 • Bali
 • +/- € 70,- p/w

Honden project

Bali en Indonesië hebben in het algemeen een enorm probleem met ongewenste, verlaten en verwilderde honden die door de straten zwerven en helaas is een deel hiervan te wijten aan de manier waarop vooral honden worden gezien in de Balinese samenleving.

 • vanaf 1 week
 • 18+
 • Guesthouse
 • Bali
 • +/- € 120,- p/w
Paula van Hoff vrijwilliger Bali

Dit project is echt een tweede thuis voor mij geworden. Ik ben net 1 dag terug en wil eigenlijk alweer terug. ik mis iedereen ontzettend en vooral de sfeer in het tehuis en überhaupt in heel Bali.

Paula van Hoff vrijwilliger BaliLees hier haar ervaring