Over het project

Het project is gestart in 2014 met als doel boeren en hun gezinnen te helpen en de ontwikkeling van de regio te stimuleren, met bijzondere nadruk op het begeleiden van de kinderen van de dorpen naar een betere toekomst. Sindsdien is het project gegroeid en met de voortdurende uitbreiding van zijn netwerk is het uitgegroeid tot een Campus & Cultureel Centrum en platform voor allerlei soorten projecten.

Het project wil de kinderen een ruimer begrip van de wereld geven.  Met een ruimer begrip van de wereld  zullen ze beter in staat zijn om hun eigen lot te bepalen.

Werkzaamheden

Onderwijs (hoofdproject)

Onderwijs

Als vrijwillige leraar heb je geen pedagogische achtergrond nodig. Misschien studeer je ook pedagogiek en wil je graag een stage in het buitenland voltooien. Of droom je van een sabbatical in Zuidoost-Azië? De klassen zijn verschillend in grootte: op sommige scholen gaan slechts 6 tot 12 leerlingen naar een klas, in andere scholen is dat tussen 15 en 25, soms zelfs tot 30. Onder andere op de basisscholen is je creativiteit een belangrijk onderdeel: gebruik spelletjes, muziek of kleine rollenspellen – de kleintjes zullen hier heel blij mee zijn!

Er zijn 6 dorpen in dit gebied met 6 scholen. Kinderen op school zijn 4 – 14 jaar oud. Alle 6 scholen hebben de intentie getoond om met ons samen te werken. Gezien de beperkingen van de middelen die we op dit moment hebben, kunnen we echter slechts twee scholen ondersteunen.

Vrijwilligers onderwijzen nu alfabetten, cijfers, dagen van de week en wat woordenschat, zoals dieren, kleuren, kleding, enz. Het is nog niet erg systematisch, gezien deze samenwerkingen met scholen net zijn begonnen en de meeste vrijwilligers slechts een korte tijd blijven zoals weken of enkele maanden. Er is nog geen curriculum of jaarplan, wat ideaal zou zijn als dit er in de toekomst wel zou zijn. Alle lessen zijn nu heel praktijkgericht en afhankelijk van de voortgang van studenten. (Update 10 april 2018: een curriculum is in ontwikkeling)

Uitdagingen

Studenten hebben geen basisleermateriaal en voldoende voorraden om te studeren

Er is hier in principe geen leraar Engels. Lokale leerkrachten spreken zeer beperkt Engels of geen Engels. Als scholen zijn afhankelijk van vrijwilligers voor Engels onderwijs. (Update 10 april 2018: meer lokale leraren spreken nu Engels)

Er is gebrek aan Engels sprekende context. Er zijn niet veel kansen voor studenten om Engels te spreken, horen of oefenen. Studenten zijn verlegen en hebben geen zelfvertrouwen om Engels te spreken. (Update 10 april 2018: meer vrijwilligers beschikbaar nu)

Middelen

Beschikbaar voor studenten

 • Engels klankboek (maar niet iedereen heeft het omdat het duur is)
 • Oefenboek en standaard briefpapier (maar niet allemaal kunnen ze het betalen. Sommige hebben geen papier meer en hebben niets om op te schrijven, sommigen hebben geen vlakgom, correctiepennen of zelfs potloden of pennen en moeten lenen van klasgenoten)

Beschikbaar op school

 • Computerruimten met ongeveer 6 heel oude computers.
 • (computers worden meestal niet gebruikt)
 • Wifi op klaslokalen
 • Whiteboard met markeringen en gummen
 • printers
 • A4-papier en algemeen briefpapier

behoefte aan

 • boeken kopiëren om te oefenen met het schrijven van letters en woorden
 • schrijfwaren – potloden, gummen, enz
 • oefenboeken met één regel
 • plastic mappen – voor studenten om alle Engelse werkbladen of aantekeningen te bewaren
 • eenvoudige Engelse fonetische boeken, handboeken en lezers voor alle studenten, zodat iedereen de lessen beter kan volgen
 • grote posters met eenvoudige Engelse vocabulaires (bijvoorbeeld dagen van de week, lichaamsdelen, kleuren, enz.)

Sportproject

Sportproject

We zijn omringd door een paar kleine dorpjes, In totaal zijn er 6 scholen met kinderen van 5 tot 12 jaar oud. We zouden ze graag sportlessen van maximaal 90 minuten per dag aanbieden – bijvoorbeeld tweemaal 45 minuten – We kunnen maar één school per dag aanbieden, dus je werkt dan elke dag op een andere school. De meeste kinderen hier zijn sterk en fysiek, omdat ze gewend zijn om buiten te spelen of hun grootouders op de boerderijen te helpen.

Vaak leven de ouders niet met de kinderen, dus de grootouders zijn degenen die voor hen zorgen. Het probleem is dat ze niet weten hoe ze hun kracht moeten gebruiken.

De sport die je aanbiedt kan van alles zijn, elke vorm van fysieke activiteit. Teamspellen zijn ideaal om iedereen mee te laten doen denk aan wedstrijden, gymnastiek, voetbal, volleybal, honkbal enz. Maar houd er rekening mee dat onze middelen beperkt zijn, we hebben alleen een volleybalveld, enkele sportschoolringen van een vorige sportleraar, en veel brede grasvelden.

Je moet innovatief zijn met de weinige middelen die we hier voor je hebben, door spellen en sport te creëren zonder gereedschap of infrastructuur. Natuurlijk kun je ook wat kleine stukjes sportuitrusting meenemen als een donatie (bijv. Een honkbalknuppel) die je voor de kinderen kunt achterlaten als je weggaat. Je moet er ook rekening mee houden dat afhankelijk van de seizoenen (regentijden of hittegolven) er mogelijk minder mogelijkheden zijn om elke dag met kinderen te sporten.

Sportvrijwilligers hebben passie nodig om mensen in goede stemming te brengen en ervoor te zorgen dat iedereen deel kan uitmaken van het moment. Je moet de mogelijkheid hebben om snel veranderingen in je plannen aan te brengen, maar ook een manier vinden om te communiceren zonder dezelfde taal te kunnen gebruiken, misschien zelfs alleen maar met een duidelijke lichaamstaal. Je moet in staat zijn om je passie en enthousiasme voor sport te verspreiden.

Vooral plezier is voor de kinderen belangrijk!

Handenarbeid

Handenarbeid

Door de kinderen de kans te geven om betrokken te zijn bij kunst- en ambachtslessen zoals tekenen en schilderen, helpt het hen een beter zelfbeeld te krijgen, omdat het hen een groot gevoel van voldoening en trots geeft nadat ze iets zelf hebben gecreëerd.

Kinderen kunnen ook vaardigheden aanscherpen die kunnen worden vertaald naar andere gebieden van hun leven, zoals schrijven en aankleden, omdat het bilaterale coördinatie en fijne motorische coördinatie vereist. Omdat de kinderen waar we voor zorgen, weinig tot geen onderwijs hebben genoten en het moeilijk vinden om te lezen en te schrijven, helpt kunst de kinderen om hun gevoelens en emoties uit te drukken die cruciaal zijn voor hun psychologische ontwikkeling, behalve fysieke en psychologische voordelen, helpt het de kinderen natuurlijk plezier te hebben en zich met elkaar te verbinden, waardoor er een harmonieuze en gelukkige omgeving ontstaat binnen de gemeenschap.

Waar en wanneer?

Tijdens de schoolvakanties worden cursussen in kunst en kunstnijverheid gehouden op het terrein van het project, van maandag tot vrijdag. Tijdens de reguliere schoolperiode worden de mobiele lessen gegeven op de scholen waar we voor zorgen.

Meer mogelijkheden

Meer mogelijkheden

Leer hoe je Thais eten kunt koken

Thailand staat bekend om zijn eten met Bangkok als de onbetwiste straatvoedsel hoofdstad van de wereld, dus waarom zou je je Thaise kookvaardigheden niet oppikken terwijl je vrijwilligerswerk doet in Thailand? Van Thailand’s beroemde Pad Thai, Kau Pad of Tom Yung Kung, onze vriend, mevrouw Chawanphat Ninlakha (bijgenaamd O), kan je helpen de vaardigheden te ontwikkelen die zeker een grote hit zijn voor thuis.

Mevrouw O is een makkelijke moeder en grootmoeder met goede Engelse taalvaardigheden en haar eenvoudige dorpsrestaurant in Ban Mo ligt op korte afstand van het project met een typische lokale Isaanse keuken.

O is een langdurige vriend van het project en we ondersteunen haar inspanningen al twee jaar door vrijwilligers te sturen die geïnteresseerd zijn in het leren koken van ‘Thai Style’.

De lessen zijn gratis, hoewel een bescheiden bijdrage in de kosten van de ingrediënten vaak nodig zijn voor voedsel dat is bereid voor je eigen consumptie.

Kies uit normale wekelijkse of dagelijkse lessen vanaf 9 uur en help O om elk gerecht dagelijks te bereiden met verse lokale ingrediënten. Het hoogtepunt van je inspanningen zal worden beloond als je samen met O en andere vrijwilligers deelneemt aan het eten, een ander belangrijk onderdeel van de Thaise cultuur.

Muziekles

Er zijn veel muziekinstrumenten aanwezig op het project. Dus kun je pianospelen, bassen, gitaarspelen of drummen? Dan kun je zeker wat beteken voor de kinderen die geïnteresseerd zijn in muziek. Dit is niet een fulltime project maar is erg goed te combineren.

Landbouwprojecten & Ecologische projecten

Het project is goed geïntegreerd in de lokale gemeenschap en de dorpsraad. Als vrijwilliger begeleid je een Thais boerengezin in hun dagelijkse routine. Dit omvat het oogsten, zaaien, vissen en vele andere seizoensgebonden activiteiten zoals constructie en handwerk. Dit is een fysieke veeleisende taak voor de boeren en de werkdag is lang. De boeren hebben een zeer breed begrip van de natuur die hen omringt en de voeding die ze kan bieden.

Je hulp ondersteunt de gemeenschap en hun gezinnen. In ruil daarvoor leert u de traditionele kennis van de Thaise boerderij over hun huis en veld, tuin, landbouwgrond, bos, cultuur en familie, die eeuwenlang zijn doorgegeven. De Thaise boeren zelf zijn je coaches, sommige zijn op een gevorderde leeftijd met kennis die ze tijdens hun leven hebben opgedaan. Ze spreken over het algemeen wel slecht engels wat dit project niet altijd makkelijk maakt. Je kunt dit project dan ook combineren met een ander project. Maar met handen en voeten en een klein beetje Engels en geduld kun je nog steeds een boel van ze leren.

Voorbeelden van landbouw- en bouwprojecten;

 • Bouw van gebouwen
 • Timmerwerk, interieur
 • Bereiding van houtskool
 • Seizoensafvoer van visvijvers
 • Werken bij de rijstmolen
 • Hulpmiddelen maken
 • Landbouw en landverzorging
 • Keuken en kruiden
 • Verwerking van eigen producten
 • Plantaardige en dierlijke oorsprong
 • Zoeken en verwerken van bushfood (bushfood)
 • Creëer een kruidentuin
 • Thais eten koken / Kookmethoden
 • Conserveringsmethoden
 • Inleiding tot natuurlijke remedies

 

Voorbeeld van een werkdag

In de ochtend Afhankelijk van de dagelijkse taken, zullen groepen worden gevormd om naar de school te gaan en les te geven of b.v. met de boerenfamilies naar de rijstvelden, bossen, bouwplaatsen en boerderijen te gaan(afhankelijk van het seizoen en gekozen project).

• 07: 00 uur Douche, ontbijt en ochtendvergadering

• 08: 30h Verdelen in teams, naar school gaan – of ander project.

• 12: 00u Lunch, eten en ontspannen, afhankelijk van het project.

• 13: 00u Het werk gaat verder op de terrein van het project.

• 15: 00u Het werk aan de stage / vrijwilligerswerk eindigt en de avond is dan vrij om te worden gebruikt voor je eigen plezier.

• 19: 00u Avondeten (vrijwilligers koken zelf in de keuken op het terrein)

Werktijden

8:30 uur  t/m 15:00 uur

Andere collega’s / met wie werk je samen

Je werkt natuurlijk samen met andere vrijwilligers die aanwezig zijn. Er kunnen op deze projecten maximaal 12 vrijwilligers werken. Daarnaast werk je ook samen met b.v. de leerkrachten van school. Ook zal de contactpersoon Raimund je ondersteunen.

Gesproken taal op het project

Op het project zullen vrijwilligers vooral Engels spreken. Het contactpersoon spreekt goed Engels, goed Duits en beheert ook de lokale taal.

Profiel vrijwilliger

Minimale leeftijd van dit project is 25 jaar.

Ze zoeken op dit project vrijwilligers met;

 • open geest
 • positieve instelling
 • medelevend hart
 • kennis, ervaring, praktijk
 • motivatie om te helpen op welke manier dan ook!

Vrijwilligers moeten flexibel en proactief zijn. Het zou zeker een pluspunt zijn als je een opleiding of achtergrond hebt in lesgeven, medische dienst, landbouw, timmerwerk, maar het is geen must.

Vakantie periodes

Het project is het gehele jaar mogelijk. Als de scholen dicht zijn kan er les gegeven worden in de tempels waar dan ook veel kinderen komen.

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig)
 • € 150,- kosten ter plaatse p/w
 • € 30,- ophaalservice (luchthaven Udon Thani)

Inbegrepen in de prijs:

Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.

 • Een voorbereidingstraining.
 • Ophaalservice.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie dagen.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in de dormitory.
 • 3 maaltijden per dag. (geen westerse producten zoals b.v. yoghurt, Jam, hagelslag enz.)
 • Vervoer

 

Niet inbegrepen in de prijs:

Accommodatie

Het verblijf

Op het terrein van het project staan een aantal bungalows, een gemeenschappelijke keuken, een lounge, een verhoogd Natural Life Resort-gebouw, een seminarhoek en een bibliotheek. De bungalows zijn elk uitgerust met twee stapelbedden.

Vrijwilligers wassen hun kleren met de hand. Er zijn hangende lijnen en bamboes onder het dak. We hebben ook hangers beschikbaar. Er is geen wifi in het dorp. Om toegang te krijgen tot internet en om te bellen, kun je je eigen mobiele telefoon meenemen. Een Thais mobiel nummer is zeer betaalbaar en is geweldig om contact te houden met andere vrijwilligers en thuis.

Vrijwilligers koken voor zichzelf in hun gedeelde buitenkeuken. Basismaaltijden voor levensmiddelen worden twee keer per week gekocht en liggen in de koelkast. Deze zijn inbegrepen in uw bijdrage van 114 Euro per week. Verder voedsel, bijvoorbeeld fruit, zuivelproducten of frisdranken, kan worden gekocht op de markten en kleine winkels in de buurt. Normaal gesproken krijgen vrijwilligers die lesgeven op de scholen daar een gratis lunch en eten ze samen met de studenten en docenten.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het vervoer vanuit de accommodatie naar de projecten is veelal per fiets. In de village zijn verschillende gratis fietsen beschikbaar voor de vrijwilligers. Verder is er ook een tuktuk.

Locatie van het project

Locatie van het project

Ons project bevindt zich in Ban Nong Phong, Thailand.

Ban Nong Phong ligt op 20 minuten rijden van Amphoe Phen en Amphoe Phen ligt op ongeveer een uur rijden van Udon Thani.

Oorspronkelijke naam: Ban Nong Phong

Ophaalservice

Ophaalservice

Vanuit Bangkok kan je een binnenlandse vlucht nemen naar Udon Thani (het beste via BKK, zodat je niet van vliegveld hoeft te wisselen) Vanuit Udon Thani kan je opgehaald worden door Raimund of Linly. Ook bestaat er, voor de avonturiers onder ons, de mogelijkheid om op eigen gelegenheid af te reizen naar het project. Neem dan vanuit Udon Thani Airport een tuktuk/taxi of minibus naar “Rangsina Market” om vanuit daar de “green bus” te nemen naar Amphoe Phen en Ban Nong Phong. De kosten hiervan bedragen ongeveer 2 euro.

Contactpersoon

De contactpersoon

De contactpersoon is Raimund.

Vrije tijd

Vrije tijd

De hele week werken met de kinderen is een zeer bevredigende taak maar ook een uitdaging het kan zwaar zijn en je hebt soms een pauze nodig. Aangezien de werkweek loopt van maandag tot vrijdag, wordt zaterdag en zondag beschouwd als het weekend voor vrijwilligers. Tijdens het weekend hebben vrijwilligers tijd over en meestal ontspannen ze gewoon in het dorp of maken van de gelegenheid gebruik om andere delen van het noordoosten van Thailand te verkennen.

Er zijn veel dingen te doen in Udon Thani er zijn een aantal aantrekkelijke toeristische attracties om te bekijken, vrijwilligers kunnen weekendtrips voor zichzelf boeken.

Naast dat je in een landelijk dorp bent, dat veel speciale evenementen en activiteiten biedt, weet je nooit wat er zal verschijnen. Er is geen vaste planning hier, en de dorpelingen hebben niet hetzelfde concept van een weekend hier als in het Westen. Zaterdagochtend kan er niets te doen zijn, maar tegen de middag kan je dag vollopen.

Een kleine selectie van Places to Discover

De Rode Lotuszee (Talay Bua Dang) in Nong Han Kum Pavapi, een zoetwatermeer in de noordoostelijke provincie van Thailand. Het is ongeveer 45 km ten zuidoosten van de ringweg Udon Thani en het is nu een van de topattracties van Isan, maar er zijn maar weinig westerlingen. Het is een unieke natuurlijke attractie dat het de thuisbasis is van miljoenen lotusbloemen en slechts een boottocht verwijderd.

Korte trip naar Laos – Pha That Luang

Het project ligt op slechts 50 kilometer van Laos. Onderweg steek je de Mekong rivier over. Vientiane, de nationale hoofdstad van Laos, combineert Frans-koloniale architectuur met boeddhistische tempels zoals de gouden, 16e-eeuwse Pha That Luang, die een nationaal symbool is. Langs brede boulevards en met bomen omzoomde straten zijn vele opmerkelijke heiligdommen waaronder Wat Si Saket, met duizenden Boeddha-afbeeldingen, en Wat Si Muang, gebouwd bovenop een Hindu-schrijn.

Wat Pa Phukon

Je kunt een bezoek brengen aan Wat Pa Phukon. Deze tempel beschrijft bijna 400 hectare weelderig bos en is als gevolg daarvan een rustige omgeving voor boeddhistische meditatiebeoefening. Wat Pa Pukhon werd onlangs gebouwd en is al beroemd om zijn adembenemende locatie en zijn majestueuze liggende Boeddhabeeld. Het is een indrukwekkende locatie met een geweldige bouwstructuur. Het beeld was gesneden uit 43 blokken glanzend wit Italiaans Carrara-marmer en weegt tussen 15 en 30 ton. De tempel ligt in het district Na Yung, op 120 km van Udon Thani.

Wat Phu Thok

Phu Thok, wat “Lonely Mountain” in de Isan-taal betekent, is een 359 m hoge geïsoleerde heuvel in het noordoostelijke uiteinde van Isan, Thailand. Het is gelegen in Na Sabaeng Subdistrict, district Si Wilai, in het centrum van de provincie Bueng Kan.

Kham Chanot Forest

Het ligt in Kham Chanot, een spookachtig bos aan een meer, vermoedelijk de grens tussen de menselijke wereld en de onderwereld. Thais komen naar deze plek om te bidden voor boeddha’s, naga’s en geesten en hen te vragen om geluk en voorspoed. Echte geest of gewoon een hoax? Ontdek het tijdens een bezoek.

Historisch park van Phu Phra Bat

Phu Phra Bat is een historisch park in het Ban Phue-district, provincie Udon Thani, Thailand. Het onderscheidende kenmerk van het park is de ongebruikelijke rotsformaties waar religieuze heiligdommen zijn gebouwd. Duizenden jaren geleden wandelde de prehistorische man rond in dit gebied. Ze lieten rotstekeningen achter die in rode kleur waren gemaakt en die verschillende dieren en mensen afschilderden. Een aantal zeer oude Boeddhabeelden geplaatst in de grotten toont dat de grotten werden gebruikt als oude tempels. Phu Phra Bat Park is genomineerd voor de Unesco Heritage Site-lijst.

De vermelde rondleidingen zijn slechts een kleine selectie van mogelijke bestemmingen, er is nog veel meer te zien. Het project is natuurlijk geen reisorganisatie, ze bieden geen rondleidingen aan, maar als alle vrijwilligers het erover eens zijn en als er tijd is, kunnen we onze vloot gebruiken om zo nu en dan een reis te maken. De kosten voor het transport moeten vervolgens worden gedeeld met de deelnemers.

Filmpje van Thailand
Naomi Vrijwilligerswerk Thailand

In maart 2019 heb ik (samen met mijn vriend Tijmen) voor 4 weken vrijwilligerswerk gedaan bij het Social project in Thailand. De meest bijzondere ervaring in mijn leven tot nu toe!

Naomi Vrijwilligerswerk ThailandLees hier haar ervaring
Caroline Nguyen vrijwilliger Thailand

Ik heb een ontzettend leuke tijd in Ban Nong Phong, Thailand gehad! Ben je op zoek naar een goede organisatie en een leuke plek op de wereld? Zoek dan niet verder!

Caroline Nguyen vrijwilliger ThailandLees hier haar ervaring