• 2 weken
 • 17+
 • Vrijwilligershuis
 • Tanzaina
€ 120, - p/w DIRECT AANMELDEN VRIJBLIJVEND INFORMATIEGESPREK
Project omschrijving

Over het project

Veel honden in Iringa (Tanzania) leven op straat, bij de vuilnisbelt of liggen dood langs de weg. Dit moet stoppen. De straathonden in Iringa verdienen namelijk beter, daarom hebben 3 vrijwilligers die in Irina verbleven het project Dog Rescue Duli opgezet opgezet!

Het project zelf staat nog in kinderschoenen en daarom zoeken wij JOU! Er is een groot veld beschikbaar waar honden hokken gebouwd zijn, nu alleen de honden nog. Het idee van het project is dat de honden van de straat worden gehaald (gevangen worden), daarna worden de honden dusdanig getraind zodat ze in huis kunnen leven bij een baasje. In de tussentijd dat de honden verblijven op het project, worden de honden gesteriliseerd of gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. Het is natuurlijk ook erg belangrijk dat dit allemaal op professionele wijze gebeurd, daarom is er een dierenarts en hondentrainer op het project aanwezig die zich helemaal willen geven voor dit project.

Vrijwilligers zijn meer dan van harte welkom om dit project verder te begeleiden! Klinkt dit bij jou als muziek in de oren dan meldt je dan aan en help mee met het vangen, verzorgen, beter maken en trainen van de honden!

Go save the dogs in Tanzania.

Asante sana!

Het idee is om te beginnen met 2 honden. Als deze getraind zijn en als er voor hun een baasje gevonden is dan kunnen er weer twee nieuwe honden komen. Als blijkt dat het makkelijk is om honden een nieuw thuis te geven dan kunnen er in een later stadium wat meer honden tegelijk van straat gehaald worden.

Werkzaamheden

 • Honden van de straten halen en ze naar het project brengen. (In eerste instantie 2 honden)
 • Het vaste dag ritueel uitvoeren (eten en drinken geven, uitlaten, spelen met de honden, honden terug in de hokken stoppen)
 • Meehelpen/assisteren van de dierenarts en hondentrainer
 • Profielen maken over de honden die gevangen worden, zodat er een geschikt baasje kan worden gezocht
 • Zoeken naar sponsoren die vaste werknemers willen betalen, voor in de periode dat er geen vrijwilligers zijn.

Voorbeeld werkdag

Dit project staat nog in de kinderschoenen dus eigen invulling en creativiteit is ook zeker welkom. Het eerste idee op dit moment ziet er ongeveer zo uit.

Je gaat in de ochtend naar het project waar je de honden uit de nachthokken haalt, daarna geef je de honden eten. Dan je verdergaan met de andere activiteiten die vrijwilligers kunnen doen op het project. In de middag wissel je met de middag vrijwilligers, De vrijwilligers die in de middag komen zorgen ervoor dat de honden uitgelaten zijn voordat de honden terug de hokken in moeten voor de nacht. In de avond krijgen de honden nog een keer een wat te eten en drinken, waarna de honden terug de hokken in gaan voor de nacht. Natuurlijk kunnen ook de middag vrijwilligers andere activiteiten uitvoeren, zoals honden vangen, de dierenarts helpen enz.

Werktijden

09.00 tot 14.00 of van 13.00 tot 18.00, maar de tijden zijn flexibel en bespreekbaar met de andere vrijwilligers en collega’s.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Op het project werk je met Stapher, hij is de beheerder van de grond waarop de hokken staan en waar het project plaatsvindt. De dierenarts Tom en de hondentrainer, zul je ook zien op het project.

Gesproken taal op het project

Er wordt relatief goed engels gesproken door de dierenarts, hondentrainer en contactpersoon. Het is dus handig als je een beetje engels kan spreken.

Profiel vrijwilliger

Iedereen die affiniteit heeft met honden is meer dan van harte welkom, elke hulp is welkom.

Heb je een achtergrond in de diergeneeskunde of als hondentrainer dan is dat zeker een pluspunt, maar niet perse nodig.

Vakantie periodes

 • Alleen de officiële feestdagen.
Kosten

Kosten

 • €385,- eenmalige deelnamekosten die je betaalt aan Vrijwillig Wereldwijd. Hiervoor mag je 1 jaar zoveel projecten aandoen als je wilt in verschillende landen. Het jaar start pas bij aankomst van je eerste bestemming.
 • € 120,- euro per week.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, voorbereidingen, regelen van een visum, geldzaken en een meeneem lijst.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  vrijwilligershuis
 • Vervoer van en naar het project.

Niet inbegrepen in de prijs:

Accommodatie

Het verblijf

In het vrijwilligershuis hebben we een keuken waar vrijwilligers hun eigen eten kunnen klaarmaken dat op de markt is gekocht, Ook kan onze dienstmeid (Dada) iets voor je koken. We hebben een koelkast en voldoende keukengerei. Vrijwilligers kunnen ook dineren in een van de vele nabijgelegen restaurants. Voor vrijwilligers die graag bij een gastgezinnen willen verblijven, die kunnen koken samen met het gezin, maar meestal koken de gezinnen voor vrijwilligers.

Momenteel hebben we geen WiFi, maar een simkaart kan voor minder dan een halve dollar (VS) worden gekocht en onbeperkt internet (4G) kan worden toegevoegd, wat minder dan 4 dollar (US) per week kost en ongeveer $ 15 (VS ) per maand.
Er zijn aparte slaapkamers (slaapzalen) voor mannelijke en vrouwelijke vrijwilligers en ze delen gemeenschappelijke ruimtes en toiletten (western styl).

Wonen is eenvoudig en stroomuitval komt veel voor in Tanzania.
De meeste landelijke huizen in de landelijke dorpen hebben geen stromend water, vooral in tijden van droogte.
Flessenwater om te drinken is overal gemakkelijk te koop.
Het wassen van je eigen kleding gebeurt met de hand door de vrijwilliger of kan tegen een kleine vergoeding door het dienstmeisje worden gedaan.
Beddengoed (kussens en lakens) wordt verstrekt, maar het wordt aanbevolen dat vrijwilligers hun eigen handdoeken en muskietennetten meenemen.

Vrijwilligershuis

Gastgezin

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Dit project is ongeveer 25 km van het vrijwilligershuis. Dit kun je niet lopen. Vrijwillig Wereldwijd zorgt voor vervoer en betaald deze onkosten.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project is gelegen in Iringa Tanzania. Iringa is een stad in Tanzania en is de hoofdplaats van de regio Iringa.


Tanzania Iringa
Materialen aanwezig

Dit project staat in de kinderschoenen en er is nog niets. Er zal een inventarisatie gemaakt moeten worden van spullen die nodig zijn voor dit project.

Ophaalservice

Ophaalservice

De ophaalservice kost € 58,- euro. Je word dan opgehaald van het vliegveld. Je verblijft dan 1 nacht in de hoofdstad in een hotel. De volgende dag word je naar het busstation gebracht en ga je met de bus naar Iringa. Daar word je vervolgens weer opgehaald en word je naar het vrijwilligershuis gebracht. Je kunt dan rustig even bijkomen en je spullen uitpakken en kennismaken met de andere vrijwilligers. En dan krijg je natuurlijk nog een introductie.

Contactpersoon

De contactpersoon

Naast ons vaste contactpersoon zijn Suus, Marit en Kaat (3 vrijwilligers) dit project begonnen en willen je altijd helpen met het verder opzetten van dit project.

Ik ben Vivian en de contactpersoon. Tien jaar geleden had ik het idee om mensen die op vakantie zijn in Tanzania de mensen in mijn eigen gemeenschap te laten ontmoeten – een kwetsbare gemeenschap in de Iringa-regio. Ik vond daar mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen, zodat bezoekers het leven van de mensen konden aanraken en transformeren, en toen begon alles.

Vivian in Nederland

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen naar de nabijgelegen nationale parken gaan voor begeleide groepssafari’s om wilde dieren te zien zoals leeuwen, olifanten, zebra’s, wildebeasts, krokodillen, nijlpaarden, antilopen en slangen, etc. Ruaha National Park is het dichtstbijzijnde en het op een na grootste park in Afrika – 2 uur rijden van de stad – voor een overnachting safari (kamperen of lodge afhankelijk van het budget van de vrijwilligers).

We raden je aan om bij ons door te geven dat je een safari wil doen. Dan zorgen wij voor de beste prijs. 

‘S Avonds of in het weekend kunnen vrijwilligers de beroemde enorme rots beklimmen in Iringa, Gangilonga of de sprekende steen, die op een paar minuten lopen van de vrijwilligershuizen ligt. Men kan de hele Iringa-regio vanaf de top bekijken.

Andere activiteiten zijn sport (zoals voetbal / voetbal (voetballen zijn welkom), fietsen (fietsen te huur), bergwandelen, een bezoek brengen aan de nabijgelegen grotten en oude rotsschilderingen bekijken; vrijwilligers kunnen de steentijd in Isimila bezoeken, een van de meest belangrijke sites uit de steentijd ter wereld, 20 minuten met de bus (daladala).
Vrijwilligers kunnen vogels kijken (breng een verrekijker mee of ze kunnen gehuurd worden), kunnen leren hoe ze Afrikaanse sieraden en kralen kunnen maken van Maasai-stammen en andere stammen in de regio, of gewoon de stad verkennen.
Bezoeken aan een Maasai-dorp kunnen worden geregeld.
Deelnemers kunnen ook de Swahili taal leren. Klassen of privébegeleiding kunnen op verzoek worden geregeld.