• Het werk : Het enthousiast maken van de bevolking om te gaan lezen, daarnaast ook het helpen met lezen. Ook wordt de bibliotheek gebruikt voor bijlessen voor de kinderen uit de buurt die nooit naar school gaan.
  • Welke periode : Het gehele jaar

Bibliotheek Kpalsi:
Een openbare bibliotheek voor de Kpalsi Community ,enige jaren geleden opgezet door een vrijwilliger, maar pas in werking sinds Kidz Active dit project heeft overgenomen in 2011. Heel druk en heel gezellig is de opvang van alle buurt en straatkinderen. Ook in de bieb opgezet, een kopieershop in 2012.

Werk:
Het enthousiast maken van de bevolking om te gaan lezen, daarnaast ook het helpen met lezen.
Ook wordt de bibliotheek gebruikt voor bijlessen voor de kinderen uit de buurt die nooit naar school gaan, omdat ouders geen geld hebben, of juist de hele dag werken, en er komen kinderen van de primary school van de Kpalsi Community (een staatsschool van heel laag niveau) omdat ze bijles willen of omdat ze school zo fijn vinden, of omdat ze anders moeten werken of op broertjes en zusjes moeten passen. De kinderen komen omdat deze bibliotheek de opvang is voor deze kinderen, ze aandacht geeft, schoollessen verzorgd en een speelhoek heeft. Ook leuk is nieuwe ideeën uitwerken , bv hoe de kopieershop meer bekendheid kan krijgen in de buurt, en hierin ondersteuning bieden.

Collega`s:
Er zijn 2 Ghanese medewerkers in de bibliotheek. Zij houden de bibliotheek open op de volgende tijden: (tevens de tijden voor de vrijwilligers)
Ma t/m vrij van 14.00 tot 16.00 uur (alleen voor kinderen)
Za van 09.00 tot 12.00 uur.
Avond: 20.00 tot 23.00 uur , (alleen volwassenen).

In de avond geopend, maar het is aan de vrijwilliger of je besluit dan ook te gaan.
Er kunnen twee vrijwilligers op dit project, ook is er een mogelijkheid dit project te combineren met een ander project. (geen schoolvakanties, dus hele jaar door geopend).
Vrijwilligers vinden dit een erg leuk project.