4 weken Tanzania & DiscoverU programma van Hogeschool Inholland

Ontdek jezelf met het DiscoverU programma van Hogeschool Inholland, in samenwerking met Vrijwillig Wereldwijd!

Ben je klaar voor een tussenjaar vol avontuur, zelfontdekking en betekenisvolle ervaringen? Stap dan in ons unieke traject, waarin je de kans krijgt om niet alleen jezelf, maar ook de wereld om je heen te verkennen.

Het DiscoverU-programma begint met tien weken vol boeiende workshops, individuele begeleiding en inspirerende ontmoetingen. Samen met onze deskundige studiekeuzeadviseurs en bevlogen docenten ontdek je jouw talenten, interesses en toekomstige mogelijkheden in het hoger beroepsonderwijs.

Maar dat is nog niet alles. Na deze intensieve periode wacht er een onvergetelijk avontuur op je: vier weken in het adembenemende Tanzania. Ondergedompeld in de rijke cultuur en prachtige natuur van dit Afrikaanse land, zul je niet alleen je horizon verbreden, maar ook een verschil maken door middel van vrijwilligerswerk.

Of je nu lesgeeft aan lokale gemeenschappen, meewerkt aan natuurbehoudsprojecten of bouwt aan duurzame infrastructuur, jouw bijdrage zal een blijvend verschil maken in de levens van anderen en in jouw eigen perspectief op de wereld.

Na deze onvergetelijke reis keer je terug voor een terugkomdag, waar je jouw ervaringen kunt delen, reflecteren op je groei en plannen kunt maken voor je toekomst.

Klaar om jezelf te ontdekken en de wereld te verkennen? Kies dan voor ons DiscoverU programma en geef je tussenjaar een onvergetelijke start met vier weken in Tanzania!

Start data DiscoverU programma

Oktober 2024 – locatie Amsterdam/Rotterdam
Februari 2025 – locatie Amsterdam/Rotterdam
Start- en vervolgdata worden t.z.t. bekendgemaakt

Invulling van het Tanzania & DiscoverU programma
 • week 1 t/m 10  het DiscoverU programma van Inholland in Rotterdam of Amsterdam.
 • week 11 de voorbereiding en kennismaking ’s dag  voor het Tanzania buitenland avontuur.
 • week 12 t/m 15 naar Tanzania.
 • week 16 terugkomdag.
Het DiscoverU programma
 • week 1 t/m 10  het DiscoverU programma

Tijdens het tussenjaartraject komen de volgende onderdelen aan bod:

 • Persoonlijke coaching
 • Inzicht in je eigen interessegebieden
 • Opleidingen en beroepen die daarbij aansluiten
 • Hbo-onderwijs en -vaardigheden.

Je krijgt inzicht in ons volledige aanbod van hbo-opleidingen en het beroepenveld dat daarbij hoort. Je maakt kennis met onderwijsvormen in het hbo en je leert welke vaardigheden van belang zijn om succesvol te kunnen studeren aan het hbo. Je sluit af met een eindopdracht die je aan de groep presenteert.

Voorbereiding en kennismaking 's dag

Deze dag komen alle jongeren bij elkaar en ouders komen ook mee zodat ze een goed idee krijgen wat de jongeren deze week weken in Tanzania gaan doen. Ook gaan we de jongeren deze dag goed voorbereiden op dit geweldige avontuur.

Buitenland ervaring Tanzania
 1. Ontwikkel interculturele vaardigheden: In Tanzania sta je midden in een andere cultuur. Je leert niet alleen de taal en gebruiken van de lokale bevolking kennen, maar je ervaart ook de rijke diversiteit aan tradities en waarden. Deze ervaring helpt je om je horizon te verbreden en een wereldburger te worden die openstaat voor verschillen.
 2. Persoonlijke groei: Het leven in Tanzania kan uitdagend zijn, maar juist die uitdagingen bieden kansen voor persoonlijke groei. Je leert om te gaan met nieuwe situaties, om flexibel te zijn en oplossingsgericht te denken. Dit versterkt je veerkracht en zelfvertrouwen op manieren die je op school niet kunt ervaren.
 3. Maatschappelijk bewustzijn: Door deel te nemen aan verschillende projecten, zoals het geven van onderwijs, deelname aan medische projecten of het helpen in opvangcentra, krijg je inzicht in de uitdagingen waarmee mensen in ontwikkelingslanden worden geconfronteerd. Dit vergroot je bewustzijn van sociale rechtvaardigheid en inspireert je om een verschil te maken in de wereld.
 4. Ontdek je interesses: Door deel te nemen aan verschillende projecten krijg je niet alleen inzicht in maatschappelijke vraagstukken, maar ook in je eigen interesses en talenten. Misschien ontdek je wel een passie voor lesgeven, medische zorg, of sociaal werk. Deze ervaring kan je helpen bij het bepalen van een vervolgopleiding die echt bij jou past.
 5. Levenservaring: Een buitenlandse ervaring in Tanzania biedt niet alleen onvergetelijke momenten, maar ook waardevolle levenslessen. Of je nu geniet van een safari, een berg beklimt, of een lokale markt bezoekt, elke dag zit vol met nieuwe ontdekkingen en avonturen die je zullen vormen en verrijken.

Kortom, een buitenlandavontuur in Tanzania als onderdeel van ons DiscoverU-programma is een unieke kans om jezelf te ontdekken, te groeien en onvergetelijke herinneringen te creëren die je voor altijd zult koesteren. Durf jij deze stap te zetten naar een avontuur dat je leven zal veranderen?

terugkom dag

En dan is het moment aangebroken om terug te keren naar huis, maar het avontuur stopt hier niet! Na vier onvergetelijke weken in Tanzania staat er nog een speciale gebeurtenis op het programma: de terugkomdag als afsluiting van het DiscoverU-programma.

Op deze terugkomdag komen jij en je medestudenten samen met de begeleiders om jouw avonturen te delen, herinneringen op te halen en te reflecteren op de geweldige groei die jullie hebben doorgemaakt. Het is een moment van verbondenheid en samenzijn, waarop je beseft hoeveel je hebt geleerd en gegroeid tijdens je tijd in het buitenland.

Tijdens de terugkomdag kun je verhalen uitwisselen, foto’s delen en ervaringen delen met elkaar. Je krijgt de kans om te luisteren naar de verhalen van anderen en te ontdekken hoe zij hun tijd hebben beleefd. Dit biedt niet alleen inspiratie, maar ook een gevoel van gemeenschap en saamhorigheid.

Daarnaast zullen we ook samen reflecteren op de lessen die we hebben geleerd en kijken naar hoe we deze ervaringen kunnen blijven benutten in ons dagelijks leven. Hoe kunnen we onze interculturele vaardigheden blijven ontwikkelen? Hoe kunnen we blijven bijdragen aan positieve verandering, zowel lokaal als wereldwijd?

Kortom, de terugkomdag is niet alleen een moment van afsluiting, maar ook een nieuw begin. Het markeert het einde van een onvergetelijk hoofdstuk en het begin van een nieuwe reis, waarbij de lessen en herinneringen die we hebben opgedaan ons blijven vergezellen op ons pad naar de toekomst.

Kosten

 • € 1.699,- zijn de kosten voor het 15 weekse Tanzania discoverU programma

Vooraf aan de reis:

 • week 1 t/m 10  het DiscoverU programma van Inholland in Rotterdam of Amsterdam.
 • week 11 de voorbereiding en kennismaking ’s dag  voor het Tanzania buitenland avontuur.

Tijdens de reis:

 • Begeleiding van ons team in Tanzania.
 • Ophaal en weg breng service.
 • Wekelijks contact met de ouders vanuit de organisatie gedurende de reis.
 • Accommodatie in ons vrijwilligershuis.
 • Plaatsing 1 of meerdere projecten.
 • Maaltijden (ontbijt, lunch en diner).
 • Vervoer ter plaatse (onder andere: taxi- en busvervoer).
 • Projectdonatie.

Na de reis:

 • week 16 terugkomdag

 • Vliegticket (de prijs ligt tussen de €900 en €1400).
 • Vaccinaties en medicijnen (beiden worden vaak vergoed door de verzekeraar).
 • Reis- en annuleringsverzekering (verplicht).
 • Toestemmingsformulier met bijbehorende documenten (o.a. geboorteakte. Dit geldt alleen voor minderjarigen deelnem(st)ers).
 • Visum (50,- euro)
 • Extra privé uitgaven ter plaatse (bijvoorbeeld souvenirs).

Naar de agenda

Plan een vrijblijvend gesprek

We vertellen je graag meer over de mooie mogelijkheid en samenwerking met InHolland