Project omschrijving

Over het project

Dit geweldige project bevindt zich op Ambon. Ambon is een eiland dat hoort bij de eilandengroep de Molukken van Indonesië. Het eiland bestaat uit twee schiereilanden, waartussen de baai van Ambon ligt. In deze baai ligt de hoofdstad van de Molukken, Ambon. Met zo’n 300.000 inwoners is Ambon het drukstbevolkte eiland van de Molukken en bestaat voornamelijk uit tropisch regenwoud. Ambon is nog steeds niet toeristisch te noemen. Naast eindeloos regenwoud vulkanen en bergen is het eiland vooral bekend vanwege haar witte stranden en azuur blauwe zee. Er zijn veel plekken waar je geen andere toeristen tegenkomt en het uitzicht helemaal voor jezelf hebt.

Dit project bestaat uit verschillende mogelijkheden die allemaal met sport en bewegen te maken hebben. Ook zijn de projecten erkend bij SBB dus zijn ook perfect als stage plaats voor bijvoorbeeld CIOS of Aalo. Je kunt er voor kiezen om alle onderdelen te combineren of je juist te richten op 1 of 2 onderdelen.

Voetbal

In januari 2016 zijn we projecten gestart op Ambon op het gebied van ontwikkeling van de sport voetbal. Actviteiten zijn, training geven op onze voetbalschool en diverse andere locaties, basis scholen en/of wijken voor geven van voetbal clinics. Op locatie evenementen / toernooien organiseren.

Dans

Aerobics, zumba & streetdance zijn de dansstijlen die vanaf september 2018 worden gegeven. Andere stijlen zijn welkom. De danslessen worden gegeven aan ouderen, maar zijn ook geschikt voor kinderen.

Zwemmen

Dit project heeft als doel kinderen vanaf 6 jaar te leren hoe te overleven als zij te water raken. We werken volgens de Nederlandse standaard. We starten met lessen zelfredzaamheid en waar mogelijk uitbreiden naar zwemdiploma A-B-C

Fitness

De fitnesslessen worden gegeven in de fitnessruimte van een hotel in Ambon. Hier wordt samengewerkt met de lokale fitnesstrainer, gedurende 5 dagen per week.

Werkzaamheden

De werkzaamheden zijn natuurlijk afhankelijk van de gekozen disciplines. Maar natuurlijk bereid je lessen voor en geef je zelf ook deze lessen. Moet je voor je opleiding speciale activiteiten doen en moeten deze worden afgetekend dan is dat ook geen probleem. Ook het motiveren en enthousiasmeren van de deelnemers is natuurlijk een belangrijke taak.

Voorbeeld van een werkdag

Elke dag kan er weer net iets anders uitzien en heeft ook weer te maken met hoe we het project precies gaan inrichten. Maar je werkt 5 dagen in de week meestal van maandag tot vrijdag. En je werkt overdag. Hoe het er precies uit gaat zien is flexibel en zullen we samen met jou bespreken.

Werktijden

De werktijden zijn flexibel. Normaal gesproken werk je ongeveer zo’n 6 uur per dag. Wil je graag 8 uur per dag is dat ook geen probleem. Dat zelfde geld ook voor als je liever iets kortere dagen maakt.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Naast onze Nederlandse begeleiding ter plaatse werk je ook samen met andere stagiaires, vrijwilligers. Ook werk je vaak samen met lokale professionals / studenten.

Gesproken taal op het project

Met de contactpersoon ter plaatse Nederlands, verder Engels en ook is het leuk en handig om ze veel mogelijk van de lokale taal te leren. Zeker jonge kinderen spreken natuurlijk nog geen goed Engels.

Vakantie periodes

Dit project is het hele jaar mogelijk.

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten (éénmalig, je kunt dan 12 maanden zoveel projecten en landen combineren als je wil )
 • € 120,- euro per week voor je verblijf in het vrijwilligershuis. (deze kosten zijn per 4 weken. Dus het is 4 weken of 8 weken enz).

Inbegrepen in de prijs:

 • Een voorbereidingstraining.
 • Hulp bij het verlengen van je visum.
 • Introductie project.
 • Begeleiding  gedurende je gehele verblijf.
 • Inwoning  in het guesthouse
 • 24/7 support van Vrijwillig Wereldwijd.
 • Alle maaltijden.
 • Ophaalservice vanaf het vliegveld

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht, vaccinaties, visum, VOG
 • Annuleringsverzekering, reizen, bagage en ongevallenverzekering;
 • Persoonlijke reizen tijdens je vrije tijd
 • Persoonlijke uitgaven zoals: souvenirs, drankjes, entreegelden, medicijnen, etc.
Profiel vrijwilliger

Profiel vrijwilliger

Voor dit project heb je geen specifieke achtergrond nodig. Natuurlijk moet je wel affiniteit hebben met kinderen vaardigheden aanleren. Geduld, respect en vriendelijkheid zijn wat kenmerken die natuurlijk erg belangrijk zijn.

Accommodatie

Het verblijf

Je verblijft in een vrijwilligershuis met eigen slaapkamer TV en Wifi zijn aanwezig.

Voor ontbijt en lunch worden boodschappen aangeleverd, diner wordt centraal gekookt voor iedereen.

Was kan  gedaan worden tegen vaste kosten.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het vervoer wordt geregeld vanaf het vrijwilligershuis indien nodig.

Locatie van het project

Locatie van het project

 Op het prachtige Ambon.


Bali
Ophaalservice

Ophaalservice

Het ophalen en weer terug brengen naar het vliegveld is geregeld. Hier komen geen extra kosten voor bij.

Contactpersoon

De contactpersoon 

Eric en Hans zijn de contactpersonen voor de projecten op Ambon.