• Het werk : Ze begeleidt de bevalling in een compound hut, met een gat in de vloer om het vruchtwater op te vangen. Het is een geweldige ervaring voor iemand die zelf vroedvrouw is ...
  • Welke periode : Het gehele jaar
  • Bijzonderheden : relevant diploma vereist

Vroedvrouw:

Een vroedvrouw die voor de mensen in een dorp, zo`n 10 kilometer van Tamale werkt. (Kubungu) Ze werkt op de ‘ouderwetse’ manier bij haar huis. Ze begeleidt de bevalling in een compound hut, met een gat in de vloer om het vruchtwater op te vangen. Het is een geweldige ervaring voor iemand die zelf vroedvrouw is, of die opleiding volgt. Dit is een project waarbij de vrijwilliger bij het werk komt te wonen, omdat dit geen 9-5 baan is. Je woont bij de vroedvrouw in haar compound of haar huis. Je moet er rekening mee houden dat het voor kan komen, dat je ook s`nachts je bed uit moet voor een bevalling, of dat er niets te doen is. Het is ook mogelijk om dit voor 1 of 2 weken te doen.

Werk:
De vrijwilliger kan met alles helpen tijdens bevallingen, maar ervaring is natuurlijk wel vereist!.

Collega’s:
De vroedvrouw werkt alleen, maar wel met meerdere lokale vrouwen die helpen, het is mogelijk dit met één vrijwilliger te doen. Je moet er voor de éérste dagen, een eigen wit uniform meenemen, wat vervolgens bijna nooit gedragen hoeft te worden.