Project omschrijving

Over het project

Grijp deze unieke kans en ga aan de slag met een kleine groep exotische dieren in Florida! Alle dieren die hier worden opgevangen komen uit situaties waarin ze werden mishandeld of verwaarloosd of uit situaties waarin hun eigenaren niet meer voor ze konden zorgen.

Jouw tijd, energie en donaties worden ingezet om de dieren een permanent thuis te kunnen bieden in een grote omgeving gelijk aan hun natuurlijke leefomgeving. De dieren die op dit project aanwezig zijn, zijn niet in staat om in het wild te overleven. Dit komt omdat de meeste dieren hun hele leven doorgebracht hebben als huisdier en niet hebben geleerd te jagen.

Tijdens je verblijf op het project zal je verblijven in het hoofdgebouw. Je zal worden begeleid door onze coördinator van wie je alle informatie krijgt over het werk, de routines, de regels en de veiligheidsvoorschriften om veilig rond de dieren te kunnen zijn.

Werkzaamheden

Er zijn veel activiteiten te doen op het project, waaronder onderhoud, voeden van de dieren en algemene zorg voor de dieren.

De opvang heeft een totale oppervlakte van 4 hectare waarop 20 dieren te vinden zijn. De dieren die op dit moment op het project verblijven zijn: tijger, luipaard, poema, Afrikaanse serval, struisvogel, emoe, ringstaartmaki, bruine maki, hangbuikzwijn, leguaan, sporenschildpad en een Bobcat mix. Ook zijn er wilde katten en andere dieren welke te vinden zijn op de opvang.

Er zijn veel wilde katten te vinden op het project. Dit komt omdat veel zwerfkatten in de VS niet gesteriliseerd of gecastreerd worden en hierdoor jongen blijven krijgen. Alle katten op het project zijn gesteriliseerd en gevaccineerd en mogen vrij rondlopen. Verder is er een hond van de eigenaar aanwezig op het project.

Ieder dier heeft zijn eigen verhaal. Er zijn twee Siberische tijgers die geboren zijn met een goudkleurige vacht terwijl ze gefokt waren om een witte vacht te hebben. De tijgers liepen het risico een spuitje te krijgen of in de verkeerde handen te vallen. Ook is er een bergleeuw te vinden die na de scheiding van de eigenaar’s  alleen kwam te staan.

Dit project is geen toeristisch programma! Het is een project dat vrijwilligers nodig heeft die actief willen deelnemen aan de activiteiten van goede verzorging en onderhoud van deze dieren. Het personeel van het opvangcentrum probeert alle vrijwilligers  als het mogelijk is mee te nemen naar de stad om te winkelen of andere activiteiten buiten het terrein te ondernemen. Vrijwilligers moeten echter wel beseffen dat er soms rustige avonden of middagen zijn (alleen als gevolg van extreme hitte), maar je hebt toegang tot computers en er is ook een televisie beschikbaar.

Je neemt actief deel aan de dagelijkse routine van het project en helpt met de volgende activiteiten:

 • Schone dierenverblijven en hun omliggende gebieden
 • Het bereiden en distribueren van het voedsel voor de dieren
 • Reinig de voedselbereidingszones voor en na het voeren
 • Assisteren bij dierlijke verrijkingsactiviteiten
 • Assist in operante conditionering
 • Bouw en onderhoud van leefgebieden voor de dieren
 • Om een ​​gids te zijn als onderdeel van ons onderwijsprogramma
 • Assisteren bij het algemene onderhoud van het project

Tijdens je verblijf bij het project word je begeleid door een van de stafleden van het opvangcentrum. Het werk kan soms moeilijk en inspannend zijn, maar het geeft veel voldoening omdat je een verschil maakt in het leven van deze dieren. Een verantwoordelijkheidsgevoel en een serieuze inzet om je te houden aan de veiligheidsregels staan ​​centraal in elke activiteit zodat je niet te dicht bij  de gevaarlijke dieren zult zijn. De dagelijkse taken en speciale activiteiten van het project bepalen je schema, maar je zult ook tijd krijgen om plezier te hebben en te ontspannen op het terrein of er buiten.

Voorbeeld van een werkdag

Je begint om ongeveer 8 uur, je helpt met het voeren van de dieren en het schoonmaken van hun leefomgeving. Ook groenten bereiden voor de volgende maaltijden en vlees bereiden voor de grote katachtigen. Dan is het tijd voor een lunchpauze, daarna doe je projecten zoals verrijking en algemeen onderhoud van de verblijven. In de namiddag help je met het voeden van vee en de maki’s. ’s Avonds voor je de grote katten tussen 18.00 en 20.00 uur, afhankelijk van de tijd van het jaar. Kortom, het kan een lange dag zijn van 8 tot 8 uur met pauzes tussendoor.

Werktijden

van 08:00 uur tot soms 20:00 uur met pauzes tussendoor. Je werkt 6 dagen per week en hebt een vrije dag. Mocht je wat langer gaan kun je in overleg wel een keer een weekend weg.

Er kunnen maximaal 2 andere buitenlandse vrijwilligers zijn en je zal met ten minste één van de medewerkers werken. Lokale vrijwilligers kunnen ook aanwezig zijn tijdens een van de werkdagen.

Andere collega’s / met wie werk je samen

Er kunnen maximaal 2  vrijwilligers van buiten Amerika tegelijk ondersteunen op dit project. Verder zul je met ten minste één van de vaste medewerkers werken. Lokale vrijwilligers kunnen ook aanwezig zijn tijdens een van de werkdagen.

Gesproken taal op het project

Op het project wordt voornamelijk Engels gesproken. De basis Engels is dus wel belangrijk.

Profiel vrijwilliger

Ze zijn op zoek naar toegewijde dierenliefhebbers die begrijpen dat het verzorgen van geredde dieren hard werken is en personen die niet bang zijn om vies te worden in de hete zon, in de regen of op een ijskoude ochtend in de winter (ja, het wordt koud in Florida ).

Vakantie periodes

Het project is niet mogelijk van 15 december t/m 27 december.

Kosten

Kosten

Let op!! de deelnamekosten a 385 euro zijn per 15 mei 2024 vervallen en zijn nu bij de weekprijzen inbegrepen.

 • 2 weken vrijwilligerswerk: 685,-
 • 3 weken vrijwilligerswerk: 885
 • 200,- euro voor elke extra week.

Inbegrepen in de prijs:

 • Informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, evenals een overzicht van alle voorbereidingen die je moet treffen, inclusief informatie over verzekeringen, geldzaken en andere reistips.
 • Een voorbereidingstraining.
 • Transfer van de luchthaven naar het vrijwilligershuis
 • Toegang tot de online community.
 • Online kennismakingsgesprek.
 • Hulp bij je visumaanvraag.
 • Hulp bij het verlengen van je visum (indien nodig).
 • Hulp bij het boeken van je ticket (op aanvraag).
 • Introductie ter plaatse.
 • Begeleiding gedurende je gehele verblijf, zowel ter plaatse als in Nederland.
 • Inwoning vrijwilligershuis.
 • Certificaat (goed voor je CV).
 • De mogelijkheid om actief te blijven in onze community. En blijvend impact te maken voor de projecten.
 • Informatie brochure voor thuisblijvers met a.o 24/7 noodnummers.
 • Kost en inwoning (inclusief lakens, kussens, dekens, bad en gezicht handdoeken)
 • Dieetwensen kan worden voldaan, zo niet te exclusief
 • Toegang tot internet, toegang tot computer en tv

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vliegticket
 • Vaccinaties (tetanusvaccinatie verplicht)
 • Visum
 • VOG
 • Reisverzekering
 • Ophaalservice
Accommodatie

Het verblijf

Je deelt soms een kamer met een andere vrijwilliger van het zelfde geslacht. De keuken en woonkamer zijn gemeenschappelijke ruimtes die worden gedeeld met het personeel dat er woont. Je kunt dus ’s avonds tv kijken en je eigen maaltijden bereiden in de keuken. Wifi is beschikbaar, een wasmachine is beschikbaar, maar we vragen om het wassen te beperken tot één keer per week, indien mogelijk.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Het project is op het zelfde terrein waar de vrijwilligers verblijven. Dus er is verder geen vervoer nodig.

Locatie van het project

Locatie van het project

Het project bevindt zich in Florida.


Spring Hill Florida
Ophaalservice

Ophaalservice

Vrijwilligers moeten hun eigen vervoer regelen naar het project. We raden je aan om een shuttlebus van de luchthaven te reserveren op www. Supershuttle.com. Houd er rekening mee dat je dit alleen vanaf de luchthaven van Tampa kunt doen. Gelieve NIET je vluchten naar Orlando te boeken, want er is geen goede vervoersoptie naar het project vanaf daar of het is extreem duur. Probeer om vluchten te boeken die uiterlijk om 20.00 uur aan komen, want de shuttle rit kan tot 2 uur duren voor dat je bij het project bent.

Contactpersoon

De contactpersoon

Ik ben Brigitte, ik ben lang geleden naar de Verenigde Staten geëmigreerd. Ik woon hier sinds 1990 en ben sinds 2000 onderdeel van dit project. Momenteel ben ik bijna klaar met het afronden van mijn bachelor Dierwetenschappen. Dierenverzorging zit in mijn genen dat is alles wat ik kan zeggen, Verder hou ik van het werken met mensen. Het vrijwilligersprogramma voor onze overzeese vrijwilligers is iets waar ik ook van geniet omdat ik het leuk vind om mensen uit de hele wereld te ontmoeten en samen te brengen om een verschil te maken.

Vrije tijd

Vrijwilligers kunnen altijd een Uber boeken om naar mooie plekken te gaan op hun vrije dag. Het opvangcentrum zal ook proberen met vrijwilligers op stap gaan, zolang dit in een vergevorderd stadium is gepland om ervoor te zorgen dat ze een goede dekking hebben voor de verzorging van de dieren.