• 1 week
 • 18+
 • guesthouse & tent
 • Tanzania-Zanzibar
€ 1050,-

Zanzibar & Safari Deal –  1 week

Ontdek het mooie Zanzibar en maak een prachtige safari op het vaste land van Tanzania. Een prachtige combinatie reis! Tijdens je safari zul je een game drive krijgen, een boot safari en een wandelsafari/village tour.

Gelegen in het magische zuiden van Tanzania, is Africa Safari Camp een paradijselijk toevluchtsoord, direct bij de ingang van het Selous wildpark.  De Rufiji rivier ligt op loopafstand, met al haar prachtige Afrikaanse wilde dieren en spectaculaire landschappen. Een verblijf in ons kamp is een onvergetelijke ervaring, dagelijks avontuur en opwinding, en ‘s nachts ontspanning, sfeer en romantiek en op Zanzibar zal je bij het prachtige project More Africa verblijven en vanuit daar het eiland gaan verkennen met zijn azuur blauwe zee en parel witte stranden.

 

 • Paje Village & Beach experience ( 2 uur)
 • Transport van en naar vliegveld/ferry
 • Vluchten Selous en terug
 • Prison Island & Sandbank (Volledige dag, inclusief lunch)
 • 4 nachten Accommodatie bij More Africa Guesthouse op Zanzibar, gebaseerd op een double room met eigen badkamer en ontbijt
 • 3 dagen/2 nachten Accommodatie Selous in een comfort safari tent of een banda met eigen badkamer, eten, 1x game drive, 1x boot safari, 1x dorps tour, alle park fees.
 • Stone Town City Tour & Spice Tour  (halve dag, inclusief lunch)

 

Jongerenreis Tanzania

More Africa
More Africa Guesthouse ligt aan de Oostkust van Zanzibar, in een mooi vissersdorpje genaamd Paje. More Africa Guesthouse is onderdeel van More Africa NGO, een speciale school waar speciaal onderwijs en fysiotherapie wordt gegeven voor kinderen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking. Het guesthouse is non-profit, wat inhoudt dat je direct doneert aan de school door je verblijf in het guesthouse. Een ervaring die je nooit zult vergeten! More Africa Guesthouse heeft een zwembad en een bar en restaurant met heerlijk eten en drinken dus je hoeft je niet te vervelen!

Selous Game Reserve
Selous staat bekend om zijn vele rivieren die hier samenkomen. Bij de rivieren is het gemakkelijk om veel wilde dieren te spotten, omdat er veel eten en water te vinden is.

Selous Game Reserve is één van het grootste wildpark ter wereld en is uniek voor het aantal dieren en de diversiteit die gezien kan worden.

Olifanten, nijlpaarden, wilde honden, cape buffels en krokodillen zijn relatief makkelijk te vinden en te fotograferen.

Selous is een wildpark, dus het heeft mee voordelen dan een nationaal park, zoals meer vrijheid om op onderzoek uit te gaan en er zijn geen tijdlimieten.Mooie plekken in het park zijn de Rufiji rivier, welke uitmondt in de Indische Oceaan bij Mafia Island, de Stiegler George, een canyon van 100 meter wijd en 100 meter diep. Zelfs op drukke dagen is Selous niet overbevolkt qua bezoekers.

Selous is uniek voor zijn diversiteit aan flora en fauna en zal je zeker een onvergetelijke tijd bezorgen.Tijdens je safari zul je een game drive krijgen, een boot safari en een wandelsafari/village tour. Gelegen in het magische zuiden van Tanzania, is Africa Safari Camp een paradijselijk toevluchtsoord, direct bij de ingang van het Selous wildpark.  De Rufiji rivier ligt op loopafstand, met al haar prachtige Afrikaanse wilde dieren en spectaculaire landschappen. Een verblijf in ons kamp is een onvergetelijke ervaring, dagelijks avontuur en opwinding, en ‘s nachts ontspanning, sfeer en romantiek.

Dag tot dag programma:

Dag 1: Aankomst & Paje Village & Beach experience ( 2 uur)

Aankomstdag. Hiernaast ga je middels een GPS kaart Paje ontdekken

Dag 2:

Vertrek Selous

Dag 3:

Safari Selous

 Dag 4:

Terugkeer uit Selous

Dag 5: Relaxdag bij More Africa of Paje Beach

Lekker relaxen

 

jongerenreis in Afrika

 

Dag 6: Prison Island & Sandbank

Geniet een volle dag op zee met deze combinatietour waarbij je Prison Island & de zandbank bezoekt. Na een volle dag zee kun je nog samen met een gids een ronde door Stone Town lopen.

Op ongeveer 20 minuten varen vanuit Stone Town, ligt Prison Island. Dit eiland is omgeven door een enorm mooi strand.

Prison Island dankt zijn naam aan de gevangenis die gebouwd is op het eiland, maar nooit als zodanig gebruikt is. Momenteel kun je op Prison Island enorme landschildpadden bewonderen die zijn geïmporteerd vanuit de Seychellen. We zijn heel benieuwd of je de oudste schildpad kunt ontdekken tussen al deze enorme beesten!

Naast een bezoek aan de schildpadden, kun je ook de oude gevangenis bezoeken. Deze is nog steeds intact en wordt momenteel gebruikt als restaurant voor de gasten die op Prison Island verblijven. In de toiletten vind je nog steeds de kettingen die werden gebruikt om de slaven te ketenen.

Nadat we Prison Island bezocht hebben, stappen we weer op de boot en vervolgen we onze weg naar de zandbank.

Nakupenda betekent in het Swahili “ik hou van jou”. Deze zandbank heeft deze naam gekregen door zijn enorme schoonheid en het feit dat vele verliefde stelletjes graag deze tour maken. Met een traditionele boot ga je vanuit Stone Town naar de zandbank. De vertrektijden kunnen dagelijks verschillen in verband met het getij. Het water is kristalhelder en het uitzicht op Stone Town is fenomenaal. Het is mogelijk om hier te snorkelen.
Op de zandbank wordt een seafood lunch voor je bereid. Dit wordt genieten!

Dag 7: Stone Town City Tour & Spice Tour  (halve dag, inclusief lunch)

De hoofdstad van Zanzibar, Stone Town, staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Iedere cultuurliefhebber kijkt zijn ogen uit in deze diverse stad met vele Arabische invloeden. Onze gids zal je alles vertellen over de rijke geschiedenis van Zanzibar, wat voor een groot deel wordt gekenmerkt door slavenhandel. Je wordt meegenomen naar de voormalige slavenmarkt, de Anglicaanse kerk, het House of Wonders, het oude Arabische Fort en het geboortehuis van Freddy Mercury (Queen).

Al wandelend krijg je alles te zien waar Zanzibar voor staat. Op de grootste markt van de stad, de Darajani, zal je ontdekken waarom Zanzibar bekend is voor haar specerijen. Ook breng je hier een bezoek aan de vlees- en vismarkt. De vis wordt een paar keer per dag vers binnengebracht door lokale vissersmannen en wordt geveild op de visveiling. Daarna begint de grote verkoop in de vele kleine winkeltjes die Stone Town rijk is.

Stone Town bestaat uit een labyrint van kleine, smalle straatjes. De gids zal jullie meenemen door al deze smalle straatjes. Je kunt optioneel het uitzicht over Stone Town bekijken vanuit een dakterras in één van de hotels die Zanzibar rijk is.

Al struinend door de kleine steegjes, vind je de mooiste souvenirs, zie je kinderen spelen en mannen “bao” spelen. Dit is een lokaal spel wat veel gespeeld wordt.

Al dat wandelen maakt dorstig, daarom kun je ervoor kiezen een relaxpauze te nemen bij het Zanzibar Coffee House. Je kunt hier zoals de naam al doet vermoeden lekkere koffie drinken, maar er is ook genoeg ander lekkers zoals verse sapjes, taart en broodjes.

 Met deze trip komt ook meteen de Zanzibar&Safari trip tot een eind.

 • alleen met 2 personen te boeken!

Exclusief

 • Internationale vluchten
 • Visum ($50 per persoon)
 • Infrastructure tax Zanzibar ($1 pppn)
 • Lunch, Diner en drankjes
 • Andere uitgaven