Project omschrijving

Over het project

Dit is één van de mooiste zeeschildpadden projecten die wij ooit zijn tegengekomen. Dit komt vooral omdat de mensen zo veel passie hebben voor wat ze doen.

Dit is een op onderzoek gebaseerd project voor het behoud van zeeschildpadden op het eiland Kefalonia, Griekenland. Hands-on leren wordt gedurende het hele project benadrukt, zodat vrijwilligers praktische ervaring opdoen met een breed scala aan natuuronderzoek en natuurbehoud praktijken, inclusief hun juridische en sociale aspecten, die vaak de meest controversiële aspecten van natuurbehoud zijn.

* let op! Dit project zit snel vol. Daarom is het handig om dit op tijd vast te leggen. Het project zit vol in de maanden juli en augustus 2024. Voor de andere maanden zijn nog een aantal plaatsen.

Werkzaamheden

Vrijwilligerstaken variëren van dagelijkse ochtendpatrouilles om nieuwe nesten te lokaliseren en te beschermen, schildpadden identificatie en gedragsonderzoeken in gebieden waar zeeschildpadden zwemmen en foerageren, het informeren van de lokale bevolking en bezoekers over de biodiversiteit van het eiland, nestinventarissen, strand schoonmaak, meten van strandprofielen en gegevensinvoer .

Voorbeeld van een werkdag

Fiets naar en onderzoek neststranden bij zonsopgang. Elk strand wordt gecontroleerd op nieuwe sporen (nestende vrouwtjes of jongen die uit beschermde nesten komen). Nieuwe nesten worden beschermd en gecontroleerd. Nadat alle nesten zijn beschermd, is het tijd om terug naar de basis te gaan. Er zijn geen shifts in de middag (13.00 uur tot 16.00 uur). Ga dan op pad voor een avond havendienst in Argostoli, waar je zult zien in welke gebieden zeeschildpadden hun foerageergebieden zoeken.

Werktijden

Van 17.30 of 19.00 uur tot ongeveer 13.00 uur, daarna van ongeveer 17.00 uur tot 21.00 uur. Een klein aantal nachtelijke strandpatrouilles gaat de hele nacht door. Elke vrijwilliger kan 35 tot 40 uur per week werken, afhankelijk van de diensten (nachtdiensten zoals Hatchling Rescue en Night Surveys zijn voor perioden van 8 uur, waardoor de uren kunnen toenemen).

Andere collega’s / met wie werk je samen

Minstens vier medewerkers die het hele jaar door werken en het overige personeel is seizoensgebonden (april-november). Vaste medewerkers coördineren beide programmalocaties, bewaken het wetenschappelijk onderzoek, helpen bij het opleiden van vrijwilligers en houden presentaties, zorgen ervoor dat vrijwilligersactiviteiten zo goed mogelijk worden uitgevoerd.

*Alle medewerkers hebben in het verleden vrijwilligerswerk gedaan bij dit project.

• Elk veldstation heeft ten minste 2 veldleiders die verantwoordelijk zijn voor het plannen van de diensten voor de week, het beoordelen van verzamelde gegevens, communicatie met vrijwilligers, het plannen van vrijwilligersactiviteiten, het helpen en ondersteunen van de vrijwilligers door dagelijks met hen te communiceren en ervoor te zorgen dat eventuele opmerkingen, vragen of opmerkingen.

Elk veldstation heeft veldassistenten (Lixouri heeft 2-3 en Argostoli heeft 4-5) die in veel van de diensten worden uitgevoerd, maar niet in alle. Een Field Assistant geeft trainingen in en buiten het veld om met de vrijwilligers te werken/inspireren/instrueren en aan te sturen. Zij zijn mariniers die de vrijwilligers onderwijzen en inspireren. Veldassistenten geven aanvullende feedback aan veldleiders en coördinatoren om het project te helpen verbeteren en eventuele problemen te onderzoeken.

Gesproken taal op het project

Op het project spreek je Engels.

Profiel vrijwilliger

Natuurlijk zijn we opzoek naar serieuze vrijwilligers die affiniteit hebben met dieren.

 • 18 jaar en ouder
 • In staat om op een warme dag te fietsen en over het strand te lopen
 • Bereid om in gedeelde accommodatie te wonen

Vakantie periodes

Dit project is gesloten in de wintermaanden. En is in juli en augustus 2024 al vol! Let op dit project zit echt snel vol!

Kosten

Kosten

 • € 385,- Deelname kosten
 • € 330- per week (minimaal 2 weken)

Verlengen is per 2 weken. De opbouw van dit project is anders. Dit project is per 2 of 4 weken. Je kunt dus ook per 2 of 4 weken verlengen.

Inbegrepen in de prijs:

 • Ophaalservice vanaf het vliegveld.
 • Het verblijf in het vrijwilligershuis
 • Gratis WIFI
 • Het gebruik van een fiets.
 • 24/7 support van onze coordinator te plaatse

Niet inbegrepen in de prijs:

 • Vlucht, vaccinaties, visum.
 • Annuleringsverzekering, reizen, bagage en ongevallenverzekering;
 • Persoonlijke reizen tijdens je vrije tijd.
 • Persoonlijke uitgaven zoals: souvenirs, drankjes, entreegelden, medicijnen, etc.
Accommodatie

Het verblijf

Lixouri: Groot huis met 1 verdieping bestaande uit twee aangrenzende appartementen en begane grond bestaande uit twee appartementen. De kamers hebben stapelbedden en opbergmeubels voor spullen. Gedeelde badkamers (warm water wordt verwarmd via zonnepanelen) en gedeelde keukens zijn uitgerust met kookgerei, keukengerei en een gedeelde koelkast. Er is een wasmachine (3 euro per wasbeurt inclusief zeep). Wifi is beschikbaar, maar het signaal is niet sterk en de bandbreedte is niet snel op het eiland. Het drinkwater is drinkbaar, maar hard (mineralen aanwezig). De meeste mensen drinken hier water uit flessen (2 euro voor een 6-pack van 1,5 liter).

De maaltijden worden door elke vrijwilliger bereid, maar sommigen geven er de voorkeur aan om samen te koken en de voedselkosten te delen. Er is een supermarkt op slechts 200 meter van de appartementen, die u regelmatig kunt bezoeken voor extra persoonlijke boodschappen. Het stadsplein ligt op slechts 600 meter waar u verschillende restaurants, bakkerijen en cafés vindt. Het team zal enkele uitstapjes maken op dit schilderachtige stadsplein, waar u de lokale keuken kunt proeven en af ​​en toe wat Griekse dansen kunt meemaken.

Argostoli: Gelegen in Minies, op slechts enkele minuten van de luchthaven en omgeven door onze drukste broedstranden, ligt dit veldstation op slechts een korte loopafstand van veel van de prachtige stranden van Kefalonia. Een groot balkon biedt plaats aan groepsbijeenkomsten, conserveringspresentaties en heeft uitzicht op het strand in de verte. Deze locatie heeft verschillende kleine appartementen met kitchenettes en badkamers (water wordt verwarmd via zonnepanelen). Er is een wasmachine (3 euro per wasbeurt inclusief zeep). Wifi is beschikbaar, maar het signaal is niet sterk en de bandbreedte is niet snel op het eiland. Het water is drinkbaar en de meeste vrijwilligers kopen liever geen flessenwater.

De maaltijden worden door elke vrijwilliger bereid, maar sommigen geven er de voorkeur aan om samen te koken en de voedselkosten te delen. Voordat ze bij het project aankomen, kunnen vrijwilligers boodschappen bestellen die bij de accommodatie moeten worden afgeleverd, zodat ze bij aankomst eten hebben. Als u later op de dag arriveert, kan het moeilijker zijn om boodschappen te doen, daarom heeft pre-shopping de voorkeur.

Er zijn strandbars en een paar restaurants met zwembaden binnen tien minuten lopen. Er zijn een mini-marts en een café op slechts 1,3 km afstand van de appartementen, die u regelmatig kunt bezoeken voor extra persoonlijke boodschappen. Daarnaast kunt u taxiën naar Lassi (5 km) of het centrum van Argostoli (6 km), de hoofdstad van het eiland, om grote winkels, toeristische winkels te vinden en te dineren in restaurants met wat Griekse dans.

Vervoer van en naar het project

Het vervoer van en naar het project

Al onze activiteiten zijn gebaseerd op het project inclusief de accommodatie. We fietsen naar de stranden en worden naar Harbor Shifts in Argostoli gereden.

Locatie van het project

Locatie van het project

Kefalonia, GRIEKENLAND

Vrije tijd

Snorkelen

• Eilandtours

• Melissani-meren

• Drogorati-grotten

• Myrtos Beach (top tien strand van Europa)

• Monteer. Ainos

• Paardrijden

• Duiken

• Kajakken

• Ontspannen op het strand

• Jeeptochten

• Avontuurlijke reizen

Ophaalservice

Ophaalservice

Wij bieden vervoer op begin- en einddatum vanaf de luchthaven (EFL) in Kefalonia of op het busstation in Argostoli of Lixouri (afhankelijk van het Field Station).

Deze aankomstinformatie moeten wij minimaal twee weken voor de startdatum hebben.

We hebben geen exact tijdschema voor het ophalen, omdat we afhankelijk zijn van de aankomsttijd van de vrijwilliger, die kan veranderen als gevolg van luchtverkeer, het weer en andere onvoorziene gebeurtenissen. Er zitten vaak veel vrijwilligers op dezelfde vlucht, dus dat komt goed uit.

Contactpersoon

De contactpersoon

Chanel Comis

Mede-oprichter en programmadirecteur

Chanels wens om integraal deel uit te maken van een team dat zich toelegt op natuurbehoud en wetenschappelijk onderzoek heeft haar ertoe gebracht om sinds 2010 met zeeschildpadden te werken. Haar enthousiaste en ambitieuze houding, gecombineerd met een inherente wens om met bedreigde diersoorten te werken, heeft haar geïnspireerd om het bewustzijn te bevorderen over deze soorten en belangrijke milieukwesties. Ze ontmoet elke vrijwilliger voordat ze haar presentatie over zeeschildpaddenbiologie en natuurbehoud geeft en beantwoordt graag vragen over schildpadden en projecten.