Praktische informatie over vrijwilligerswerk in Vietnam

Direct aanmelden Informatie gesprek
Vanaf hoeveel weken is vrijwilligerswerk mogelijk in Vietnam

Vrijwilligerswerk in Vietnam is mogelijk vanaf 4 weken. Waarom? In Vietnam ben je als vrijwilliger werkzaam op verschillende projecten. Het kost natuurlijk enige tijd om hier te wennen, zowel aan de cultuur als aan de mensen. Daarnaast is het beter voor de projecten en de continuïteit dat je als vrijwilliger een wat langere tijd blijft. Vandaar dat Vrijwillig Wereldwijd minimaal 4 weken hanteert. Mocht je om wat voor reden dan ook niet zo lang weg kunnen blijven? Meld je dan aan voor een vrijblijvend gesprek met een van onze medewerkers om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zijn de vereisten voor het doen van vrijwilligerswerk via Vrijwillig Wereldwijd?

Als je vrijwilligerswerk in Vietnam wilt gaan doen, moet je minimaal 17 jaar of ouder zijn. Verder moet je lichamelijk/geestelijk gezond zijn, basis Engels spreken, aanpassingsvermogen hebben, geen problemen hebben met primitieve omstandigheden en initiatiefrijk en zelfstandig zijn. Per project kunnen er verschillende vaardigheden/ervaring nodig zijn. Verder is het ook verplicht dat je een intake gesprek bij ons hebt gehad. Voor vertrek moet er ook een VOG (voor de Nederlanders) of een uittreksel van het strafregister (voor de Belgen) bij ons worden ingeleverd.

Welke periode kan ik naar Vietnam

In principe kun je het gehele jaar door vrijwilligerswerk doen in Vietnam. Maar let op: sommige periodes (en dan met name in de zomer) zijn voor vrijwilligers populairder dan andere. Wees er dus snel bij want vol is vol (het vrijwilligershuis heeft maar plek voor 8 à 9 vrijwilligers).

In welke stad bevinden zich de projecten?

De projecten in Vietnam bevinden zich in Can Tho. Dit is een stad midden in de Mekong-delta in het zuiden van Vietnam. Het is een grote, levendige stad met veel winkels en leuke restaurantjes. Een toeristische trekpleister hier is de floating market. Iedere ochtend komen honderden bootjes bijeen op de grote rivier langs Can Tho om handel te drijven in groenten en fruit. Can Tho ligt in de tropische regio en kent twee seizoenen: het regenseizoen ( van mei tot november) en het droge seizoen (van december tot april).

Wie is de lokale contactpersoon?

De lokale contactpersoon in Vietnam is Phuong. Hij zal jou de gehele vrijwilligersperiode begeleiden en wegwijs maken op de projecten en in de stad Can Tho. Daarnaast regelt hij de ophaalservice vanaf het vliegveld en de overnachting in het hotel op de eerste avond. Phuong staat 24/7 voor je klaar en is altijd bereid te helpen waar nodig. Zo kan hij je bijvoorbeeld helpen met het boeken van leuke uitstapjes voor in het weekend.

hoeveel dagen werk je per week

In totaal ben je 5 dagen per week aan het werk op de projecten in Vietnam: van dinsdag tot en met zaterdag. Van de contactpersoon Phuong krijg je aan het begin van de week een rooster met welke projecten je wanneer gaat doen. De zondag en de maandag ben je vrij en heb je genoeg tijd om leuke uitstapjes te maken met de andere vrijwilligers. Dit is vaak erg gezellig en geeft je de unieke gelegenheid om het prachtige Vietnam beter te leren kennen. Phuong kan je hier altijd bij helpen. Hij weet als geen ander welke bezienswaardigheden je absoluut niet mag missen.

Wat zijn de verblijfsmogelijkheden?

In Vietnam verblijf je in een vrijwilligershuis. Dit vrijwilligershuis biedt plaats voor 8 à 9 personen. Het huis beschikt over verschillende sanitaire voorzieningen en een aantal slaapkamers die je in drukke periodes met één of twee andere vrijwilligers moet delen. Iedere slaapkamer heeft een kluisje met slot waar je belangrijke/waardevolle spullen kunt opbergen. Het vrijwilligershuis ligt in een veilige buurt in Can Tho. Maar blijf wel alert en laat het huis nooit onafgesloten achter. Onthoudt verder dat het vrijwilligershuis nooit zo schoon en netjes is als je thuis gewend bent. Al heb je dit voor een deel zelf in de hand. Maak vooraf dus goede afspraken met de andere vrijwilligers.

Is vrijwilligerswerk en reizen te combineren?

Het doen van vrijwilligerswerk in Vietnam is perfect te combineren met reizen. Leer vooraf aan je reis de Vietnamese cultuur en de mensen kennen door het doen van een aantal weken vrijwilligerswerk. Op die manier kun je alvast wennen aan het land, het eten, de mensen en het klimaat. Dit geeft een goede basis om vervolgens de rest van dit prachtige land te ontdekken. Of wil je liever een tussenstop maken tijdens het reizen en een tijdje op dezelfde plek blijven? Ook dan is vrijwilligerswerk een goede optie. Tijdens een vrijblijvend gesprek kunnen wij jou daar nog veel meer over vertellen.

vietnam_vrijwillegerswerk_buitenland_2