Waarom betalen voor vrijwilligerswerk

Soms krijgen we vragen waarom je deelnamekosten moet betalen. Dit is een vraag die we steeds minder vaak krijgen, omdat dit wel steeds duidelijker aan het worden is voor vrijwilligers. Toch vinden wij het belangrijk om dit goed uit te leggen.
De deelnamekosten geven Vrijwillig Wereldwijd haar bestaansrecht. Maar wat doet Vrijwillig Wereldwijd hiervoor? Waarom bestaat Vrijwillig Wereldwijd?

Vrijwilligerswerk in het buitenland is tegenwoordig populair zeker bij de Nederlanders. En hier zijn wij heel trots op. Dit is namelijk een hele mooie en positieve ontwikkeling. Niet alleen voor de projecten in het buitenland die de hulp van de vrijwilligers goed kunnen gebruiken maar ook voor de vrijwilligers zelf. 

Vrijwilligerswerk is namelijk erg goed voor je persoonlijke ontwikkeling, het is een geweldige manier om culturen uit te wisselen en om meer begrip te krijgen voor elkaars cultuur. Helaas zijn er in de afgelopen 10 jaar ook projecten opgestaan die niet de beste bedoelingen hebben. Ze zien vooral geld in het “volunteer tourism”

Selecteren van de beste projecten

Het selecteren van mooie en nuttige projecten is een constant proces waar Vrijwillig Wereldwijd heel erg druk mee is. Voordat wij met een project gaan samenwerken gaan we ook daadwerkelijk op bezoek bij deze projecten. We bekijken dan of het project aan alle voorwaarden voldoet. Zoekt het project vrijwilligers met de juiste intentie, is het veilig genoeg voor vrijwilligers, is de organisatie goed genoeg enz. 
Maar daar houdt het niet op, we blijven deze projecten constant monitoren. We zijn steeds in gesprek met deze projecten om ervoor te zorgen dat vrijwilligers zich zo nuttig mogelijk kunnen inzetten op het project. En dus een positieve ervaring opdoen. 

Het begeleiden van vrijwilligers 

Voor zowel de vrijwilliger, als voor het project is het belangrijk dat de vrijwilliger goed geïnformeerd is en goed begeleidt wordt in het voortraject. 
Wij zijn hier dus dagelijks heel druk mee. Voor veel vrijwilligers is dit de eerste grote reis en is het logisch dat er dan veel vragen komen. Wij hebben contact met de vrijwilligers voordat ze vertrekken, Op het moment dat ze op bestemming zijn en op het moment dat ze terug komen. Met de evaluaties van vrijwilligers gaan wij zo nodig gelijk aan de slag om onze service weer te verbeteren. Na meer dan 15 jaar gaat het natuurlijk al heel erg goed maar er is altijd ruimte voor verbetering. We zijn dus altijd blij met feedback van vrijwilligers. 

Ook krijg je als vrijwilliger een informatiepakket met informatie over de cultuur en gewoonten, over voorbereidingen, het regelen van een visum, geldzaken een meeneemlijst enz. We hebben een online training in onze community die we ook steeds verbeteren. En ook hebben we een 24 /7 nood nummer waar vrijwilligers en of thuisblijvers ons op kunnen bereiken bij calamiteiten. Daarnaast hebben wij een gesprek met alle vrijwilligers. Zodat we zeker weten dat we de juiste mensen op de juiste plekken krijgen.

Het promoten van de projecten

Vrijwilligerswerk is vooral nuttig als er een mate van continuïteit is op de projecten. Wij zijn dus ook altijd druk met het promoten van de projecten. Dit doen wij op beurzen en scholen, maar ook via Google Adwords en advertenties op Facebook. Verder besteden wij veel tijd aan onze eigen website, de online community en brochures.  Je kunt je vast voorstellen dat hier veel tijd en geld in gaat zetten. Vrijwillig Wereldwijd is een non profit organisatie. Dat wil zeggen dat er geen geld in het bedrijf blijft zitten. Alle “winst” gaat terug naar het promoten van de projecten en het verbeteren van de organisatie.  

Overhead kosten

Door al deze organisatorische zaken zijn wij kosten kwijt aan een aantal fulltime salarissen (dit zijn modale salarissen). Kantoorkosten zoals huur, telefoon, kantoorartikelen. Promotiekosten zoals Facebook, Google Adwords, beurzen enz. En heb je nog de jaarlijkse kosten voor de boekhouder. Ik heb nog niet alles benoemd maar zo krijg je wel een aardig beeld denk ik. 

Deze kosten proberen wij zo laag mogelijk te houden. Wij zijn wij ook 1 van de meest betaalbare organisaties in Nederland. Maar dit mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit van onze service. Goedkoper kunnen we het dus gewoon niet maken. Wij krijgen ook vaak de vraag hoe het kan dat wij zoveel goedkoper zijn dan andere organisaties en of je bij Vrijwillig Wereldwijd minder service zou krijgen. Dit is zeker niet het geval, vaak is zelfs het tegendeel waar. 

Het is een behoorlijke lang stuk geworden maar het is gewoon best veel wat we doen ;)

Mocht je hier nog vragen over hebben neem dan gerust even contact met ons op. 

Met vriendelijke groet,
Daan 
Vrijwillig Wereldwijd