Damian vrijwilliger Sri Lanka

Hi guys, mijn naam is Damian Nieuwenhuis en ik ben 17 jaar oud. Ik ben 2 keer eerder met vrijwillig wereldwijd mee geweest met de jongerenreizen en heb dit jaar besloten om zelf voor 4 weken naar Sri Lanka te gaan.

Damian vrijwilliger Sri Lanka voetbal project

Ik heb de eerste twee weken in het plaatsje Badulla doorgebracht voor het vrijwilligerswerk. Hier heb ik 's ochtends samen met een andere vrijwilligster geholpen op de kleuterschool. Het is een Boeddhistisch schooltje, dus beginnen ze ook elke morgen met bidden en mediteren. Daarna beginnen de teachers met het klassikaal aanleren van Singalees en Engels. Dit was ook het moment waarop wij natuurlijk erg nuttig waren en onze eigen lesjes op konden voorbereiden. Ook ontbeten de kinderen hier 's ochtends en is er veel ruimte om te spelen, tekenen en knutselen. Ook wordt er veel geoefend op het leren schrijven van letters en getallen.

Vrijwilligerswerk is voor mij het delen van ervaringen. Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer voldoening je er ook uit kan halen.

Damian vrijwilliger Sri Lanka kleuterschool

Ik heb hier erg mooie momenten mee mogen maken, aangezien dit ook een erg speciale periode was voor de Boeddhisten. Zo kwamen de kinderen op de dag voor Poya day (feestelijke dag) in traditionele kleding om te mediteren bij de tempel. De dag na Poya day kwamen de moeders mee naar school, waar zij les kregen van een Monnik over de opvoeding van hun kinderen. En dat is toch wel heel erg bijzonder om daar bij te mogen zijn.

'S Middags heb ik voetbaltraining gegeven op de lokale voetbalclub in Badulla. Dit deed ik voor 20 kinderen tussen de 12 en 18 jaar. Dit was voor mij erg onverwachts, omdat ik in eerste instantie alleen voor de kleuterschool kwam. Door de onwijs goede begeleiding, zowel vanuit Nederland als in Sri Lanka zelf, ben ik in contact gekomen met de hoofdtrainer van deze groep jongens. Zo is het balletje gaan rollen, en heb ik hier ook een hele mooie ervaring aan over gehouden.

Al met al heb ik zo'n onwijs gave tijd gehad hier, die ik op geen enkel andere manier had kunnen mee maken. Vrijwilligerswerk is voor mij het delen van ervaringen. Hoe meer energie je erin stopt, hoe meer voldoening je er ook uit kan halen. Denk hierbij aan het leren van de taal en de namen van de kinderen. Dan zal je zien dat de kinderen je wat sneller vertrouwen en je zo ook toelaten om ze te helpen.

~ Damian Nieuwenhuis ~ 

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page