Indy vrijwilligerswerk Sumatra combinatie project

De afgelopen drie weken heb ik samen met twee vriendinnen deelgenomen aan het combinatieproject schildpadden en educatie. Als eerst wil ik vertellen dat dit een onwijs leuke ervaring was die ik iedereen zou aanraden. De combinatie tussen de schildpadden en de scholen is erg afwisselend en dit maakt het vooral heel leuk.

Vrijwilliger op Sumatra combinatie project schildpadden en onderwijs

Er is een primary (basisschool) en middle (middelbare school) school. Een gemiddelde dag ziet er ongeveer als volgt uit. Je start rustig met ontbijten en gaat vervolgens met de begeleiders van het project naar een school toe. Hier geef je 1 à 2 uur Engelse les. Vervolgens ga je naar de schildpaddenopvang om de schildpadjes te verzorgen, je maakt ze schoon en geeft ze te eten. Daarna is het tijd voor de lunch en vaak ook wat vrije tijd. In de middag ga je terug naar het dorp om met de kinderen te spelen of ze iets te leren over het milieu (denk aan educatie maar ook aan het schoonmaken van het strand, het opruimen van het plastic). Daarna is er genoeg vrije tijd om te snorkelen of te (leren) surfen!

Daarna is er genoeg vrije tijd om te snorkelen of te (leren) surfen!

Dit is een gemiddelde dag maar zoals ze hier zeggen: plannen worden niet gewijzigd, alleen verbeterd. Iedere dag kan er dus anders uit zien en er is veel ruimte om aan te geven wat je leuk vind en wat je graag wil doen. De begeleiders van het project zijn echt heel lief en leuk en willen met alles helpen. Het is ook erg prettig dat zij erbij blijven tijdens de lessen, zo is er een tolk aanwezig en maakt het het makkelijker voor zowel jou als voor de kinderen.

Het verblijf is echt onwijs, als je in bed ligt hoor je de golven van de zee omdat je direct aan het water zit. De mensen zijn hier zo ongelofelijk aardig en de mindset hier is heel chill, alles rustig aan en op z’n tijd.

Hierdoor heb je, ondanks dat je vrijwilligerswerk doet. ook echt een vakantiegevoel.

Onderwijs en schildpadden project Sumatra

Wij hebben na de 3 weken nog kunnen verlengen met een week, omdat wij het zo naar ons zin hadden. Volgende zomer gaan wij dan ook zeker terug naar deze plek, voor de omgeving maar vooral de mensen, het zijn vrienden geworden en sommigen voelen zelfs al aan als familie.

Ik zou dit project dan ook zeker aanraden omdat je veel leert over de cultuur, echt het gevoel hebt dat je iets kan bereiken, je krijgt een hoop dankbaarheid en het is voor jezelf een hele mooie ervaring. En ohja: tijdens het verblijf hebben wij ook de babyschildpadjes die wij verzorgd hebben, vrij mogen laten in de zee. Echt een onwijs leuke ervaring!

~ Indy ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page