Jongerenreis Tanzania & Zanzibar

Na maandenlange voorbereidingen, was eindelijk D-day aangebroken. Vroeg in de morgen moesten we ons in de centrale ontvangsthal op Schiphol verzamelen om vervolgens met een groep van 17 meiden 1 jongen en 2 begeleiders te vertrekken naar onze eerste bestemming: IOP  in het mooie Tanzania. Na een lange vlucht kwamen we aan in Dar Es Salam (Dar) waar we in de bus stapten die ons naar IOP bracht. Na een wat lange busrit (busrit van meer dan 12 uur) kwamen we aan bij IOP, waar we hartelijk ontvangen werden. Ter ere van ons welkom was er een groot feest georganiseerd. Na het feest en heerlijk gegeten te hebben konden we eindelijk, na meer dan 35 uur gereisd te hebben, slapen.

Jongerenreis Tanzania icm Zanzibar

De eerste dag kregen we een rondleiding op en om IOP en werd ons alles verteld over de sponoren en waar het geld dat binnen kwam aan besteed wordt. Helaas heb ik van die hele toespraak niks meegekregen, ik was namelijk als enige in slaap gevallen.Bij IOP hebben we ons de dagen erna bezighouden met vrijwilligerswerk op en rondom het weeshuis. Zo hebben wij meegeholpen met avocado’s planten en hebben wij een kledingmarkt en een marathon georganiseerd. Ook hebben wij de alleenstaande moeders geholpen met koken en de IOP-scholen bezocht. Rond de 4e dag hebben we een uitje gemaakt naar Stone Age (een archeologische opgraving van miljoenen jaren oud).

Na 7 dagen zat onze tijd bij IOP erop en was het tijd om afscheid te nemen van onze vrienden die we daar gemaakt hebben. De volgende morgen werden we verwacht bij een Massai-stam waar we de middag zouden doorbrengen. Na heerlijk gegeten te hebben bij de Massai vervolgde we onze rit richting Mikkumi waar we de komende 2 dagen zouden verblijven.

jongerenreis Tanzania safari en met de kinderen

De eerste dag op Zanzibar was een heerlijke dag aan het hagelwitte strand met zijn azuurblauwe zeeën.‘s Ochtens vroeg vertrokken we met jeeps naar Mikummi National Park waar we de hele dag op safari gingen. Na Mikummi vervolgden we de rit weer naar Dar waar we op de ferry stapten richting Zanzibar. Op Zanzibar verbleven we de volgende 4 dagen bij More Afrika. Pas laat in de avond kwamen we aan bij More Afrika gelukkig konden we bijna meteen naar onze kamers en ons bed induiken. De eerste dag op Zanzibar was een heerlijke dag aan het hagelwitte strand met zijn azuurblauwe zeeën. De hele dag kregen we tijd om bij te komen van de afgelopen 12 dagen. Toen de avond naderde en het tijd was om te eten reden we terug naar more Afrika om te eten en daarna te slapen. De volgende dag was het de dag van mijn verjaardag. Die dag hebben we Stone Town, Prison Island met zijn reuzenschildpadden en een zandbank tussen prison Island en Stone Town bezocht en natuurlijk mijn verjaardag gevierd.

De volgende dag was het alweer onze éen na laatste dag op Zanzibar maar tevens ook wel een van de mooiste. We hebben namelijk die dag met wilde dolfijnen gezwommen.

Naja er waren te hoge golven en dus te gevaarlijk om te zwemmen. ‘s Avonds was het tijd om onze koffers in te pakken voor de terugreis van de volgende ochtend. Na een goede nachtrust en een goed ontbijt vertrokken we met de bus richting Stone Town om daar om de ferry te stappen naar Dar. Eenmaal in Dar aangekomen moesten we nog wachten tot half 3‘s Ochtens. Toen we eindelijk in het vliegtuig zaten zat onze avontuurlijke reis naar Tanzania en Zanzibar er echt op. Met een voldaan gevoel kwamen we aan op Schiphol en was het opnieuw tijd voor afscheid, deze keer alleen met wat meer tranen.

~ Stanzen jelsma ~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page