Met name het vrijwilligerswerk ga ik missen

Na lang nadenken heb ik ervoor gekozen om naar Guatemala te gaan, een wat onbekender land maar wel het land waarvan mijn gevoel zei dat ik erheen moest gaan. Na op internet gezocht te hebben kwam ik bij Vrijwillig Wereldwijd uit, waar ik een gesprek mee heb gepland om meer informatie te krijgen. Dit was echt een super leuk, fijn en open gesprek! En mijn gevoel werd bevestigd, ik wil naar Guatemala!

Vrijwilligerswerk Guatemala collage van het werk

Via Vrijwillig Wereldwijd ben ik in contact gekomen met hun contactpersoon Petra in Guatemala. Ook zij is een super lieve vrouw! Zij had een gastgezin geregeld waar ik zou verblijven en had ook een passende vrijwilligerswerk plek waar ik terecht zou kunnen.

Uiteindelijk ben ik begin februari vertrokken naar Guatemala, ik ben hier erg goed opgevangen in het gastgezin! Ik werd meteen uitgenodigd voor een bruiloft en andere familiegelegenheden. Twee dagen na aankomst ben ik met Petra naar de plek waar ik mijn Spaanse lessen zou hebben, gegaan. Mijn lerares Spaans was een super vrolijk en vriendelijk persoon. Na de Spaanse lessen is Petra samen met mij naar het vrijwilligerswerk gegaan, een naschoolse opvang voor kinderen in een armere buurt. Ook daar werd ik hartelijk ontvangen!

Vrijwilliger in Guatemala fotos van vrijwilligerswerk

Ondanks dat het spannend en soms ook lastig was in het begin heb ik zowel in het gastgezin, de Spaanse lessen en bij het vrijwilligerswerk uiteindelijk mijn draai gevonden!

Ik sprak de taal niet echt maar dit ging al snel beter en kon ik mij vrij snel al beter verstaanbaar maken! Ik heb echt een fantastische tijd gehad, veel geleerd, gedaan en mensen ontmoet!

Twee vrijwilligers in Guatemala aan het werk

Met name het vrijwilligerswerk ga ik missen, dit project is namelijk echt waardevol voor de kinderen. Ik vond het zo bijzonder om te zien hoeveel respect er is voor elkaar, en hoe dankbaar en vrolijk de kinderen waren. Het gaf mij een erg goed gevoel dat ik kon bijdragen aan een fijne middag van de kinderen omdat zij veel plezier hadden en zich ook echt veilig voelen bij dit project. Hoe fijn is het dat je dan kan bijdragen aan een glimlach op het gezicht van een kind die thuis niet zo veel plezier heeft en moeilijke situaties meemaakt.

Het is een onvergetelijke ervaring waar ik met veel plezier en warme gevoelens naar terug kijk, ondanks moeilijke momenten zou ik het voor 100% over doen!

~Groetjes Marleen~

Welkom op onze website! Mocht je iets niet kunnen vinden of wil je ons iets vragen stuur dan even een berichtje via WhatsApp. We helpen je gelijk verder!

Chat met ons via WhatsApp
Close and go back to page